En trevlig fredagskväll

Idag blev det en alldeles utmärkt kväll måste jag säga! Fick ett sms av en glad DH'are förut idag, som påstod att jag var sugen på att dra med till Jensens Böfhaus och äta middag med dem! Sagt och gjort, jag och Pär for inåt stan för att möta upp personen i fråga (Mattias/Axel), hans flickvän Ingeborg och Nagge såklart. Så, vi fem slog oss ner i en fullsatt resturang, fem personer kring ett bort med fyra platser. Vi tryckte helt enkelt ihop våra rumpor ordentligt!

Blev alldeles underbart trevligt, vi (iaf fyra av oss) käkade en BBQ-meny med förrätt (antingen nachos eller, som jag åt, en snackskorg med diverse friterade saker med dip), varmrätt (ljuvligt mör fläskfile med potatis och en grymt god sås) och efterrätt (i mitt fall all-you-can-eat på mjukglass..)... Och vatten till, vatten är det bästa när man äter en massa saker.

Pär drack en öl, så att jag skulle köra, och vi drog oss hemåt framåt halv tio. Sjukt skönt med en såpass mogen, rolig, härlig kväll i gott sällskap.

Det fanns dessutom en del sjukt roliga citat från kvällen, se om jag kan paste'a några här nångång.

Nu ska jag snart in på toa och sedan sova, längtar efter att krypa ner i sängen och sträcka ut min slitna rygg!

Snart fyller jag 20+.

Herregud, snart är det första mars, och kort därefter den sista. Om tio år fyller jag 30+. Vad håller på att hända med mig?!?! Jag var ju tolv nyss? Eller...?

Aja, det blir kanske bättre med åren. Måste säga att jag är väldigt nöjd med mitt liv just nu iaf. Sambo som är söt, hest som är jättego, hyfsat vältrimmad kropp som jag inte tokskäms över, tre underbara små marsvin, en familj som gillar mig och en hel dröse goda vänner som berikar mitt liv. Vad hade man varit utan dem?

Så, för att vara materiell också, så har jag ju för första gången i mitt liv en alldeles egen dator och en alldeles egen bil ^^ Jag har så mycket kort sagt!

Och ändå vill man ha mer... Ska bli spännande att se hur det går med jobbet nu, fick hem lite papper idag och på dem står det att jag har ett vikariat på ett år. Ett helt år på en gång liksom?!?! Wikid! Sedan fick jag resultatet på ett test jag gjorde också, en kompetensprov typ. Det bedöms i fem olika kriterier: stabilitet, livlighet, målmedvetenhet, sympatiskhet och kapacitet. Det första avgör hur pass tålig man är, det andra hur utåtriktad man är, det tredje på vilket sätt man utför sina uppgifter, fjärde hur man hanterar människor och det femte hur man löser logiska problem med hjälp av slutledningsförmåga. Sedan jämfördes det med hur en viss grupp människor svarat och om man hade samma som de 25% med lägst resultat fick man "lågt", som de 50% som hade mittimellan resultat fick man "genomsnittligt" och om man var samma som de 25% med höst resultat fick man "högt". Får väl skryta och säga att jag fick högt på allt utom "målmedvetenhet", och det stämmer i allra högsta grad.. är en slarvmaja ibland, och jag försöker bättra mig.

Intressant prov det där i alla fall!

Nu ska jag snart sminka mig lite och sedan bege mig inåt stan, för fika med DH-folk! Ska bli jätteskoj att träffa en massa :)



Uuuh, den sura delen av månaden

USCH, vad jag avskyr att betala räkningar... Speciellt när man inte har mycket till inkomst att ta av. Får se om det blir någon a-kassa! Får hålla tummarna för att jag får jobba ganska mycket sen... försöka jobba lite kvällar och helger och sånt så att jag kan få OB. OB=bra som fan. Det är det jag saknar med att jobba på Fabriksbutiken, jisses vad fint det blev om man jobbade en massa helger... Hur kan en så tråkig sak som pengar vara så viktigt? Det är roligt när man har inkomst och vågar göra saker, men nu gör jag fan inte det... Får försöka hålla i pengarna så gott det går. Ska ner och träffa Anni och lajvarna nästa helg, det är första gången på ett bra tag jag åker från Göteborg (förutom när jag var nere och hämtade Turbo) för att göra något skoj... Understimulerad, jag? Icke...

Semlorna vi hade med oss till Pärs farföräldrar blev väldigt uppskattade! Pärs farfar Arthur är typ den sötaste lilla farbrorn man kan tänka sig, sitter och skrockar lite när det är något han gillar.. och hela han lyste upp när han såg vad vi hade med oss. Största gottegrisen man kan tänka sig, och det får man vara när man fyllt åttio år!

http://www.monkeywantbanana.com/ShoppingCartHero/
skickade Fredrik precis till mig, har man för mycket tid så... ;)

Idag blir det stallet, sedan städa lite härhemma... Som vanligt typ :)

Två goda saker!

Idag har det skett något ganska fantastiskt, i alla fall i min något inskränkta romantiska värld. Daniel och Viktoria har förlovat sig! Äntligen säger jag! Jag är glad att det blev så, det kommer väl dessutom blir grym PR för Sverige när det väl är dags.

Plus att det är fettisdagen. SEMLOR TO THE PEOPLE! Jag och Pär ska köpa med oss ett par stycken och åka ut till Marstrand och träffa hans farföräldrar. Överraskning-ish.

Idag har jag klippt ut delarna till den andra hosan. Bara att tråckla ihop, passa in och sedan sy ihop ordentligt. Yaaay!

Hosa, take two

Nu har jag testat att göra en ny variant på hosa, den här bara med två delar, och nu är framgången (och passformen) nådd!





Bilderna från igår har bättre färgåtergivning från tyget, men annars så är det sådär hosbenet ser ut (JA, jag har bara sytt ett än så länge!) Det har varit ett evinnerligt inpassande och nålande, tråcklande och justerande för att få det att se ut som det är nu. Sömmen är precis framför den bakre delen av trampdynan och på ovansidan precis i vinkeln mellan foten och benet, och så en söm under foten förstås. Den tänker jag sy ner sedan, så att den blir så platt som möjlligt.

Förhoppningsvis får jag tag i en lagom bit vadmal snart också, så att jag kan sy vadmalssulor både till de här hosorna och de kasserade hosornas fötter. Nöjd med dagens i arbete i varje fall!

Hosor

Damn, jag gjorde såklart fel på hosorna. De blev väldigt fint passade, men eftersom jag flyttade på sömmen från originalmönstret blev ankeldelen alldeles för smal, men då har jag iaf lärt mig något. Tänker klippa ut nya delar imorgon, och använda "ben"-delen på de gamla hosorna till sulan och ev. överdelen. Tänker dock spara "fötterna" på de gamla hosorna och fodra dem med linne, så att jag har ett par tunna gosiga innetofflor Kanske något för en stund på värdshuset? Eller i kombination med träpatinor? Får se!


De utklippta delarna (som inte syns så väldigt bra mot parketten... och min fot är också med där.


Visst är det en absolut ursnygg färg? Här var den bara nålad, men jag tror att det blir bättre när jag ändrar om mönsterdelarna lite.

Aktiva syprojekt

Idag har jag haft en ganska produktiv dag när det kommer till min sömnad, trillade in på Historiska Världars forum igår och sedan dess är jag fast. Och dessutom fast besluten att ta tag i min medeltidssömnad på riktigt.

Just nu håller jag på med:
- Gjorde precis klart sista stygnen på bandkantningen på korsetten.
- Chemisen är klar sånär som på att fålla och lägga upp nedkanten. Den är helt handsydd (och ser ut som ett mindre tält..).
- Jag håller på med en enkel, fyrkantig medeltidsväskar som småningom ska ha fransar (lite som väskan som visas här) och har hittills sytt fodret (i oblekt linne) med en enkel ficka och yttersta lagret i grönt ylletyg. Ska försöka få tag i linnegarn att göra fransar med såsmåningom.
- Jag var idag och köpte ett orange-ish ylletyg, väldigt tunt och fint, som jag har börjat sy ett par knähöga hosor i (också från HV's sida, sådana här) och därefter ska jag tillverka ett par skor och Pär har lovat hjälpa mig att såga ut till ett par träpatinor. Så, det utvecklar sig. Har dessutom planerat att sy om min första linneklänning så att den blir mer korrekt, och likaså trimma till min Irene Rotvälta-klänning (den ska få tightare ärmar och bli lite stramare över livet. Mer åt en korrekt kjortel helt enkelt.


Så, mycket som händer! Är galet intresserad iaf... har börjat studera en blogg som Eva Andersson, en doktorand inom dräkthistoria, skriver på. Den ligger på http://omstil.blogg.se/ och rekommenderas varmt!

Igår lyckades jag med att...

... få med Linda ut i stallet, hon gillade Turbo och ska nu hjälpa mig lite ibland!

... söka några intressanta jobb.

... göra tre marsvin asförbannade genom att bada dem, väga dem och klippa deras klor.

... sy ihop chemisens sidor (för hand) och klura ut en bra söm som både blir en raksöm och sicksack-ish på en gång. Febe, hur lång är din chemise förresten?

... få medhåll i min diskussion på Pegas forum, om kläder och annat mojs.

... blir frestad att åka på Abderon i sommar, Silfwerpilföljet strikes again! Pratade med Filippa som spelade Kallas då, och tydligen vill de gärna ha med oss pigor igen (även om följet kommer att ha förändrats lite pga. det förändrade läget i Abderon).

Ganska bra dag måste jag säga!

Glest mellan inläggen

Ni får ursäkta min tillfälliga skrivkramp, har inte riktigt kommit mig för att blogga, trots att jag suttit ungefär lika mycket som vanligt vid datorn.

Har hittat en grymt rolig sida jag tycker alla med lite kass humor borde spana in, den ligger på www.fmylife.com. Mycket roligt om man har för mycket tid över.

Sedan i lördags har jag i stort sett varit i stallet, fixat härhemma och suttit vid datorn. Ungefär så spännande, ja. Men vissa saker har jag lyckats med ändå, t.ex. så ska jag och ett gäng DH-folk gå och fika ihop nästa torsdag. Fick lite sug efter social stimulans, och tada! nu ska vi ses nästa torsdag klockan 18, för att sedan bege oss till ett café som heter Tintin. Success!

Och, förresten, har äntligen tagit mig för att börja läsa min bok om healing som jag fick av Jonathan (mazor). Läste 40 min igår och 40 idag. Kanon. Äntligen börjar jag komma nånvart också, med lite kunskap om energier, chakran och "the core star". Mycket intressant.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, Linda kommer snart och hämtar mig så ska vi fara ut till stallet och se om vi kan ta ut Turbo litegranna. Hon har inte sett honom förut, så det ska bli skoj att se vad hon säger. Han är en riktig sötnos, den där hästen.

Försöker hitta på något mer spännande att skriva senare!

Alla hjärtans dag

Nu sitter jag i soffan, tuggar lite förstrött på några geléhjärtan och pysslar med en sjuk Pär. Marsvinsburen är nyss rengjord (de blev jätteglada och brast ut i överlyckliga "weee wee wee wee!" när jag släpppte ner dem) och stallet är planerat till ikväll. Det är min tur att ta in ikväll, så jag tänkte att jag fixar mockning och allt då. Turbos ben såg förresten jättefint ut igårkväll när jag var ute. Han är lite sur på mig för att jag försöker pilla honom när han har ont, menmen.

Så det blir en lugn idag idag. Romantiskt på sitt egna sätt?

Och till alla underbara därute, ha en helt fantastisk dag! Älskar er mina vänner <3

Sjukt!

Sjuka klubben?
Pär kom hem igår runt tretiden, jag hämtade honom nere i garaget där han ställt av sin trasiga bil. Feberhet som bara den, helt slutkörd efter tre dagar i Norge i snöstorm. Det blev bara till att bädda ner honom och pyssla om honom resten av kvällen. Eller ja, resten av kvällen… Vi gick och lade oss i sängen runt sju, efter att Pär duschat, och skulle kolla på Wall-e igen. Tjugo över sju var både han och jag så trötta att vi tokdäckade. Mamma ringde och väckte oss vid tio i nio, sedan somnade vi om igen. Och vaknade inte förrens halv fem i morse. Jag lyckades somna om efter det, och vaknade nu vid tjugo över sex. Känner mig inte helt hundra heller nu, det blir väl så när man umgås så nära med någon som är sjuk… Läskigt när det känns som att hela han kokar!

Klockan är nu tjugo över sju, om en dryg timme ska jag ta mig till stallet och pyssla om Turbo och hans ben… Åkte inte ut igårkväll, hoppas att det inte var något tok på gång. Men Viktoria som hade stallet igår hörde inte av sig, och då antar jag att det är lugnt. Har kommit på en djävulsk idé om de har bitit sönder hans svanslapp igen, och därigenom bitit i hans bandage: Jag viker ett lager metallfolie några gånger och stoppar in mellan fodret och yttertyget. Det är inte farligt, men det är fan så obehagligt att bita i. Jag är snart lite desperat, vet inte vad jag ska ta mig till. Han måste ju få ha sin svans kvar menar jag!! Han har förresten börjat bli lite mer av sitt vanliga jag nu, igår när jag hade lagt ut lite löshö jag hittade när jag städade kring höet försökte jag få tag i honom, och då vände han på klacken och gick därirån (med raska steg för någon som blivit sparkad)! Typ ”nehedu, dig vill jag inte träffa, det gör bara ont när du tar i mitt ben!”.  Och så har han slutat kissa så kopiöst i boxen, mycket bra. Så, så fort hans ben är okej är det operation ”uppfostran” som gäller. Dags att få pli på karl’n.

Uuuusch, vad seg jag är! Inte alls roligt. Vill inte bli sjuk! Visserligen har jag inget jobb att passa och kan väl egentligen vara sjuk bäst jag vill, men det är ändå inte roligt! Plus att det är mindre skoj att vara i stallet och jobba fysiskt när man inte mår bra. Så håll tummarna för att allt löser sig!

Oroliga drömmar

Damn, vaknar tidigt idag också... drömde av någon konstig anledning om badminton. Kanske har något att göra med att det känts som att mitt liv gått fram och tillbaka utan att egentligen komma någon vart? Det kan säkert ligga något i det iaf...

Pär ringde igår och berättade polisen ringt och sagt att bilen var funnen i Partille. Så, jag och hans bror skulle åka och hämta den igår kväll. Men tyvärr så fick Johan (Pärs bror) lite förhinder på jobbet, så istället blev det Pärs vän Daniel och jag om åkte för att leta bil. Lilla jettan fick slita vill jag lova. Vi hade fått reda på att bilen stod vid "Ica i Allum", och det sade inte mig sådär speciellt mycket. Men Daniel visste, och vi tog några varv runt parkeringen där. Just när jag hade sett fel på en bil (såg en ljuslila likadan som den vi letade efter), och typ gett upp så stod den bara där. Snett, över två rutor, med trasigt tändningslås, lås på förardörren, trasig vänster bakdörr, stulen stero, trasig ratt, massakrerad växellåda, snustorr på bensin och väldigt låg oljenivå. Bilen mådde helt enkelt inte bra. Dessutom låg det en växel i som varken gick ut eller i. Så, vi bogserade bilen (och jag i mitt något skärrade tillstånd såg nästan till att vi krockade) till närmsta bensinmack, tankade den och fyllde på olja. Jag var helt stirrig, så det är bara tack vare Daniel att det ordnade sig. Sedan körde han, i en jävla fart eftersom det troligen var fyran eller femman som låg i, bort till Pärs jobb dit jag hde fått nyckeln och så låste vi in bilen där. Puh, vilket slit. Men nu är den i varje fall återfunnen och Pär kommer hem i eftermiddag...

Var ute hos Turbo igår eftermiddags, såret hade dragit ihop sig betydligt sedan jag tog bilden där innan! Så det verkar ordna sig... dock hade dom slitit upp hans svansskydd på täcket igen, och bitit sönder bandaget jag hade satt runt svansen. Så, bara att börja om från början. Får man fodra ett hästtäcke med en stålhätta? Hade gärna satt dit något hårt som hästjäveln som biter Turbo (vet inte vilken det är, men det ser man ju isf), får sig en ordentlig kyss.

Och på jobbfronten? Jo, de ringde mig från Resursförmedlingen häromdagen och bad om referenser. De fick numret till Fabriksbutiken och till Svante, de två salongerna jag jobbat på ville jag inte kontakta... Men vi får hålla tummarna, jag kanske kan få lite timmar iaf! Hade varit roligt att göra något, även om jag inte kan ta riktigt vilka tider som helst när jag har Turbo.

Oh, förresten. I förrgår morse hade jag en stund som jag ber om att få illustrera med en bild.


Rostat bröd, te och raggsockor! Win x 3!!! :)

Min lilla hest

Nu har jag varit i stallet en stund, tagit hand om Turbos ben och klappat om honom. Såret han har på benet ser ganska läskigt ut, men det är antagligen inte så farligt som det ser ut... tycker lite synd om honom dock, det är inte roligt att vara mobbad!





VARNING! LÄSKIG BILD NEDANFÖR!


Igår när jag kom till stallet stod han och hängde lite med vänster bak, och då visade det sig att han fått en spark av någon av de andra. Så, han har väl lite ont men haltar inte. Och så blir han skitsur när jag försöker göra rent såren. Men, det ser iaf bättre ut idag än igår. Vi får hoppas att det ordnar till sig fort.

Otroligt inspirerande kille!

 
Jerker skickade mig en länk till den här killens video, han är grymt häftig och väldigt inspirerande. Se det!

Jag älskar min pojkvän ibland

Fick ett mail från Pär i Norge, men bilder han tagit. Jättefina, storslagna vyer på berg och fjordar.

Och den här.



Måste man inte älska en sån karl?

STULEN BIL, hjälp med upplysningar!

Inatt blev min pojkväns bil stulen (fruktansvärt jobbigt eftersom han ska med flyget nu på morgonen, fick gå upp och köra honom) och jag är så sjukt jävla förbannad! Hur fan tänker folk!?!?! Nej, han vill nog inte ha sin bil själv, RIGHT!

Bilen ifråga är en grå BMW 525i touring, en stor kombi. Reg.nr. PJM 993, och den stals i Kungälv (lär finnas nånstans i Göteborgstrakten).

Om någon ser eller hör något om bilen i fråga kontakta polisen eller mig!

Ibland får tilltron på mänskligheten sig en ordentlig törn...


Dumma, dumma andra hästar :(

Stackars lilla Turbo! Han, som har en så vacker och tjock svans, det är någon av de andra hästarna som har ryckt bort en stor tuss ur den, så han är kal på en fläck på svansroten! Det gör helt ont i mig bara av att tänka på det, otäcka djur! Visst, det växer ju ut, men det är inte vackert! Min lilla sötbo.

Tack och lov har jag min alltid lika förtjusande pojkvän, som fällde en snäll kommentar förut. Vi satt och kollade på TV, och det nämndes något om elefanters sociala system i fångenskap. Jag flinade lite och sa att "du, det där har väl du koll på"?. Varpå min kära pojkvän svarar "men du.. du är ingen elefant. (Paus.) Du är ju en kossa!"

Underbara han.

Morgon med jordgubbsyoghurt

Mmhm, morgon. Sitter i soffan med en kudde i svanken som stöd (jag har haft så förbannat ont i ryggen på sistone, känns lite mindre bra), laptopen i knät och ett glas med jorgubbsyoghurt i. Rätt gött faktiskt.

Snart blir det stallet, har lite funderingar på hur jag ska göra (eftersom jag har utsläpp och då ingår även att ge dom lunchhö... Och det ska de ha om cirkus 3,5-4 timmar, vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden där. Ska höra av mig till Pärs syster Helen också, hon och äldsta dottern (Hilda) ville kanske komma ut och titta på pållen idag. Nu har ju den otäcka snön smält undan, så då kunde hon faktiskt få rida om jag håller i också. We'll se. Det var ju den den tiden då det var fantastiskt roligt att vara i ett stall och nära hästar, man gjorde nästan vad som helst bara för att få klappa.

Usch, drömde i natt att jag jobbade lite hos min gamla chef i Gislaved och att de riggat en fälla för mig. De hade bara tagit in kunder som de visste var missnöjda med mig. Usch, ångest! Jag gillar att klippa ilte då och då, men inte i en frisörbranch som ser ut som den idag. Får se om suget kommer tillbaka nångång.

Stackars lille Pär, vad trött han är.. var inne nu och fick numret till hans syster, han är typ.. död. Han var iväg på jobb inatt och kom inte hem förrens runt två (jag sov som en liten gris och hörde ingenting), så förstår om han är sliten. Stackars sötnos. Lika bra att jag åker iväg och pysslar i stallet då. Igår var jag där från halv tolv till halva fyra ungefär, sedan kom Pär och Anders ut. De hälpte mig att borsta Turbo lite, klapa snel hest, och matade honom med äpple. Det var ju så jäkla snorhalt också, tack och lov har somsagt eländet smält bort... det går aldrig fort nog när det är sådär moddigt och jäkligt.

Sedan åkte vi hem, alla tre, drack te (jag och Anders), gjorde pizza (jag och Anders) och sedan klippte jag honom... Lite synthig frisyr sådär, I like!

Nej, nu är klockan snart halv nio (pip) och det är dags för mig att röra på mig!


Nostalgitripp


Kan man bli annat än glad?

Igår var jag ganska duktig. Städade hela "kontorshörnan" i sovrummet och röjde undan en massa bös därinne, så nu kan man faktiskt sitta där. HIttade samtidigt en hel låda med gamla fotografier, de tidigaste från typ 96 någongång och fram till studenten. Blev en nostalgitripp som heter duga vill jag lova. Insåg att de inte gör så mycket nytta när de bara ligger i en låda och skräpar, så jag bad Pär köpa ett stort fotoalbum åt mig. Började sätta in bilder igår, tänkte försöka hinna med att skriva bildtexter idag med. Det är något visst med ett riktigt, fysiskt  fotoalbum! Nog för att flashiga album på nätet är jättepraktiska, men att kunna ta på bilderna, minnas precis känslan då de togs, det är grymt!

Måste nog försöka få framkallat lite av alla bilder jag har liggandes på datorn (de ligger just nu packade i en enda stor fil på Pärs dator, sedan pappa fick tillbaka den stationära datorn). Får ju fortsätta fylla på albumt!

Tänk när man var sådär fjorton-femton, vad lite man visste om världen! Hur naiv man var... och vad roligt man hade!

Nu har jag haft lite tråkigt vissa stunder senaste dagarna, och har därför tagit mig tid att fylla i lite undersöker och enkäter med möjlighet att vinna prylar... antagligen ganska lönlöst, men testar man inte kan man inte vinna något!

Var ute och promenerade med min lilla pålle igår, han skötte sig jättefint! Jag är så nöjd att jag har honom! Pär tog några kort på honom igår, ska försöka få upp dem här snart!



Ingen ända på dagarna?

Alltså, jag har varit hemma i två dagar och redan har jag börjat fundera på vad jag ska ta mig till nu som arbetslös. Verkar som att jag har möjlighet att få lite pengar iaf. Då är det åtminstone en sten som trillar från mitt hjärta.

Men jag känner mig liksom... tom. Jag har ingen anledning att gå upp på morgonen, förutom att åka till stallet nu då. Tack och lov att jag har lilla söta Turbo att ta hand om.

Appropå honom! Jag är lite bekymrad, han som alltid varit kaxig och stirrig hemma är plötsligt stillsam som bara den i förhållande till de andra hästarna... en av de andra, Hälge, sprang fram till honom förut, mitt framför ögonen på mig, och bet ett hål i hans täcke. Och sedan när det var lunchhö-dags fick han inte vara med dom andra och äta... det gjorde ont att se, jag som är så himla överbeskyddande också. Hönsmamman Petra.

Men allvarligt... jag borde njuta av att kunna sova längre på morgnarna, slappna av liksom. Men icke. Istället blir jag jättenervös och känner mig stressad. Jag får försöka göra något åt det.

Planerna för imorgon är att först och främst sova lite längre än jag kunnat senaste dagarna, åka ut till stallet vid typ tre och sedan pyssla med Turbo en liten stund, mocka och sedan ta in hästarna. Det är min kväll imorgon. Och så ska jag försöka ordna till sovrummet, det ser ut som ett bombnedslag. Ska ordna till mina papper är tanken.
Och så har jag hunnit med lite idag också. Bra dag.

Pusskram

Jag funderar

Jag måste ventilera lite tankar. När jag jobbade sov jag som en stock från kväll till morgon, vaknade möjligtvis en gång och somnade om direkt igen. Och var alltid dödstrött när jag skulle upp vid sex. Nu sover jag oroligt, vaknar pigg när Pär går upp och kan omöjligtvis somna om och sova länge. Är det något fel på mig? Det känns bara så ofantligt frustrerande att inte kunna ta vara på de här dagarna när jag faktiskt har möjlighet att vila upp mig.

Ångest igår också, när jag skulle till jobbet för att hämta lite kläder och ett arbetsgivarintyg. Det sistnämnda var inte färdigt, så jag kunde inte bege mig till arbetsförmedlingen igår heller, blir idag istället. Hur kan det kännas så sentimentalt när man kommer tillbaka till ett jobb där jag bara var i två månader? Mitt känsliga elände!

Något trevligt igår var dock att det gick jättebra att pyssla med Turbo och rida ut, han skötte sig jättefint. Visst, någon liten bäck som rann var väl hiskeligt farlig och värt att titta jättelänge på, men annars var det frid och fröjd. Tror han tycker det är lite konstigt att bo borta nu, men samtidigt är det nog ganska roligt (och framför allt nyttigt, nu när han trycks in i en färdig flock med färdiga rangordningar osv). Det är hel vetenskap det här med hästar! Satt igår och tittade på www.ridtravare.se, en hemsida för folk med travare som rids. Finns mycket där jag önskat att jag vetat för elva år sedan när jag fick Musse och inte alls förstod hur han tänkte... Men det har ju å andra sidan gått ganska bra ändå. Musse <3

Har satt ihop en grym spellista i Spotify nu också, samlat bara låtar som jag tycker är WOW. Nu är det Aretha Franklin- R.E.S.P.E.C.T som rullar. Vissa människor kommer alltid bara vara grymma.

Nu idag ska jag ut till stalllet om en dryg timme, sedan ska Petra och jag (förhoppningsvis, om jag får tag i Turbo) ut och rida en sväng. Försöker hålla på så mycket jag orkar med honom, han behöver social träning...

Fick iväg den grönvita klänningen igår somsagt, och den gråa helvetesfönstersklänningen är såld. Den vinröda och bältet går nog också snart, och jag har även fått intresseanmälan på den strutlösa struthättan. Mycket trevligt.



Blod och aska!

Ja, det tycktes som ett lämpligt uttryck just nu. Jag måste nämligen få beklaga mig, ordentligt.

Jag har MENSVÄRK!!! Helvete i en påse av det också. Ligger mest på soffan och dör, hade egentligen fått sova länge idag, men vaknade likförbannat när Pär gick upp. Och kunde sedan inte somna om. Tjoho... Men men.

Vad gör man. Jag har hittills idag lyckats laga några småskavanker på en lajvklänning en tjej ville köpa igår, ska skicka den idag. Den grönvita går! Känns lite sorgligt, ni som vet vilken jag menar, det har varit många kul stunder i den klänningen! Men, den passar inte optimalt längre, samt att jag tagit upp alldeles för mycket plats i mina föräldrars klädkammare ett tag nu.

Jag funderar på vad jag ska försöka ägna mig åt nu i veckan när jag är AL. En tanke är att städa härhemma iaf, här ser för jävligt ut (så går det när man lämnar en karl hemma över helgen ;)), ordna till min kontors/syhörna inne i sovrummet och vara så mycket i stallet jag bara kan (och har råd att köra). Ta ut marsvinen en del låter skojigt också! Dom små sötisarna, man blir så glad när man går ut i köket på morgonen och hälsas av deras glada pip.

Och ja, jag kommer ha maaaassa tid till att blogga... inte fel! Om jag nu lyckas hitta på något skoj att skriva. Får se om jag kan få min kamera (eller kanske Pärs) att samarbeta med mig, så kan jag fota lite om dagarna. Blir roligare då.

Men det här inlägget får ni vara utan bilder faktiskt. Klockan är inte tillräckligt mycket för att vara ambitiös. PLUS, helvete vad ont min mage gör. Återigen.

L8er!

Ett nytt liv?

Nu har saker och ting förändrats igen.

Kan börja med att berätta något roligt, nu har jag fått upp Turbo hit. Han har hittills skött sig exemplariskt, och jag är så stolt. Förhoppningsvis kommer han hålla sig i skinnet ett tag också, imorgon ska jag och Ingela (en äldre dam som håller till i stallet) ut på en liten skrittur. Får se hur det får för lille killen.

Sedan, något tråkigt. Fick reda på i fredag att nu är det slut med jobb på Ultrafog. Så, från imorgon är det arbetslöshet igen som gäller. Men, tur i oturen. Nu har jag tid för hästen iaf. Och för att fundera på vad jag vill göra, samt hinna med lite härhemma. Det ordnar sig nog.

Kommer försöka skriva lite oftare, nu på sistone har det blivit mindre. Främst för att jag varit nere i Småland sedan i torsdags, hann med lite skoj saker iaf. Träffade Febe och Christel i fredags, vi käkade Markmanns, klippte henne och tog kort på en del lajvklänningar jag tänkte göra mig av med (finns bilder och beskrivningar på petrulus.pixbox.se om någon är nyfiken). Sedan i lörags åkte jag först till stallet och mockade och fixade, och sedan for vi till Börjes i Tingsryd. Handlade massa hästgrejor som behövdes. Det är galet vad pryttlar en liten pålle har med sig!  Och på kvällen samlade jag ihop lite saker, och fixade frilla på mamma och bror... vad de har en massa grejor! Och somnade sedan tidigt... sov som en stock! Och idag, söndag, har vi kört upp Turbo och donat. Han var ett helsike att få tag i i morse, men han skötte sig somsagt toppen ikväll.. väldigt speciell häst det där.

Ska ta mig en tur till Arbetsförmedlingen imorgon också.. alltid lika trevligt.

Lilla sötnos rullar sig.