Steg två (minst) i mitt nya liv!

Idag har jag sagt upp min lägenhet. Och påbörjat min adressändring, från första augusti kommer jag nämligen vara boendes hemma hos Pär i Kungälv. Har sagt upp mig från jobbet, kändes konstigt. Vet också att jag nu klippt en del kunden för sista gången, det är SJUKT konstigt. Vissa kommer jag sakna som attan och andra inte alls. Men främst känns det spännande med ett nytt steg. På ett sätt känns det läskigt att flytta innan jag vet att jag har STENKOLL på att jag har ett fast jobb som väntar. Men samtidigt, vilken utmaning! Underbart.

Och vissa saker kommer jag förstås sakna med Gislaved också. Var ute och gick på de vackraste platserna här förut idag, se bilder nedan. Den som säger att Sverige inte har sjukt vacker natur har FEL. Fel, fel, fel.
Älska Smålands skogar <3


På allmän begäran

Här kommer en bild från min student, som användes på tackkorten därefter :)

Morgonmys

Idag finns det alla möjligheter för en perfekt morgon. Just nu sitter jag med en stor kopp grönt te och lyssnar på hur regnet slår mot fönsterrutorna. Jag var uppe för ungefär en och en halv timme sedan och utövade lite yoga och reiki. Sedan blev det lite frukost, äggröra, mm... Och en stor kopp te somsagt. Allting vore perfekt, om det inte vore så att jag skulle vara tvungen att ge mig ut i regneländet om sisådär en kvart eller så. Ingen idé att ägna tid åt smink och hår nu känner jag, för hur jag än gör så kommer jag se ut som en dränkt katt om tjugo minuter. Underbar tanke, verkligen.Snart är det helg! Så skön tanke, jag ska ut till Teaterborgen på söndag och kolla på Billy The Kid tillsammans med Febe, ska bli jätteroligt! Men innan dess ska jag och Josefin gästa lajvet nere på Pegas område nu på lördag, vi kommer spela sagoberättarsystrarna Aila och Sigrid Rufusdotter. Det blir säkert jättebra, haha. Josefins första lajvupplevelse måste ju vara positiv menar jag. Sedan ska jag även försöka fixa lite hår i helgen, får se hur många det blir... suck. Aldrig får man vara helt ledig.

Morsning korsning!


Utmaning!

Josse utmanade mig om att skriva innehållet i min handväska. So, here it goes:

- En fet nyckelknippa
- Plånbok
- Pappersnäsdukar
- Tuggummi
- Nagellack
- Svart mascara
- En nagelil i bitar
- En allergi-inhalator
- Ett paket alvedon
- Allergi-ögondroppar
- Handkräm
- Glasögon-putstrasa
- Solglasögon
- En sked (jag vet att jag är sär :))
- Ikea-presentkort
- Ett omaka örhänge
- En bank-insättningslapp (lön!)

Nu utmanar jag Anni och Bunny!

MItt hjärta går vidare

Jag tror att det har börjat nu. Min väg framåt, bortåt.

"Du har unika gåvor och du har en unik möjlighet att påverka många människor till det bättre. Jag ser det inom dig och i ditt hjärta lyser en stark eld som vill komma fram och komma ut. Låt den få komma fram. Den kommer inte skrika för att du ska höra den, utan ljuset inom dig viskar till dig… viskar sanningar genom århundraden. Låt denna sommar handla om att stilla ditt sinne, öppna ditt inre och lyssna och se allt det rika som finns inuti."

Och det är precis vad jag tänker göra. Saknar mina vänner så!

Behöver jag något att tro på?

Ibland får jag något som skulle kunna liknas vid en extensiell kris. Jag är en ganska samlad flicka, ofta, och vill tro att jag har något sånär koll på mig. Men ibland så funkar det inte. Jag börjar fundera kring mitt andliga jag, kring vad som egentligen är jag. Det finns så mycket jag skulle vilja vara mycket. Kreativ frisör, kärleksfull flickvän, rolig kompis, snäll och omtänksam dotter, cool storasyrra, snygg och attraktiv tjej. Det finns så mycket man måste leva upp till också, man ska vara allt och lite till, räcka till för allt och alla.

Jag tror det börjar bli dags för mig att acceptera mig som jag är, acceptera att jag är som jag är och antagligen inte går att förändra jättemycket. Men mitt andliga liv skulle nog behöva en storstädning, rensa ut gamla skadliga tankar som ligger och maler. Jag försöker jobba på att bli mindre bitter, men ibland är det svårt.  Jag vet inte varför, men vissa saker ligger kvar där i bakhuvudet och gör ont som fan så fort man försöker ta tag i dem, även om de blivit färre.

Nu kommer säkert en del folk skratta, men jag tror att jag har potential till att kunna hela. Sara har påstått det tidigare och nu på Dreamhack pratade jag med en person som påstår sig vara insatt, och även han hade noterat att jag har energi som kan göra gott. Så, jag funderar starkt på hur jag lättast tar vara på det. Men någonstans tror jag att jag måste börja med grovgörat, med att hitta mig själv och lära känna mig själv.

Men, för att återknyta till min rubrik, jag funderar på om jag behöver något att tro på. Jag tror inte på Gud, inte den Gud som Helene predikar om och som talar igenom bibeln. Jag tror inte heller fullt ut på buddhism, även om tankarna där tilltalar mig otroligt mycket. Är antagligen något åt det hållet som jag borde dra mig åt, men jag vet inte vad. Känns fel att vela fram och tillbaka, men å andra sidan finns det inget rätt och fel i religion. Eller jo, det är fel att kriga i religionens namn.

Jag vet inte... ska nog påbörja min andliga utveckling så fort tillfälle ges, med rådgivning av min nye vän från DH och kanske även av Sara. Jag vet bara inte i vilken ände jag ska börja, vart börjar själen?

Ursäkta ett flummigt och konstigt inlägg, men någonstans måste jag börja.

Regnig måndag

Man får aldrig vara riktigt glad. I morse(för tjugo minuter sedan)  var jag helt övertygad om att jag såg solsken när jag vaknade. Men gjorde jag det? Nej. Regn fortfarande. Undrar jag om vi får någon mer sol i sommar. Jag hade i alla fall behövt det, med min vidrigt fula solbränna på axlar och i urringning. Men men, vi får se.

Förhoppningsvis blir det lite lajv på lördag i alla fall! Lycka, ska bli SÅ skoj att komma iväg en stund... lajvlajvlajv ^^

Förresten... den här FRA-lagen. Jag förstår inte riktigt, men å andra sidan, det är väl inte ovanligt. I vilket fall, hörde att det skulle skickas blommor till någon som stått upp emot lagen. Och för att citera en på forumet på Dreamhack:

Svart Måndag
PLANEN SER UT SOM FÖLJER:
Plats: Riksplan, vid Huvudentrén till Riksdagshuset.

Allmän kondoleansstund och lit de parade:
Klockan 08.00 - 19.00 är det allmän lit de parade över den tragiskt avsomnade Demokratistaten Sverige och det svenska folkets Integritet.
Tänd ett ljus, lämna blommor och kondoleanskort vid entrén till Riksdagshuset.

Andakt och likvaka:
Klockan 19.00 samlas vi för att tända ljus, tala om och minnas demokratistaten. Detta är huvudpunkten för vårt event och jag hoppas så många som möjligt kan komma.Demokratin död? Err... tråkigt. Låt oss hoppas att allt ordnar sig till det bästa.

Är det något fel på min klocka?

Hej Gud,

Jag har en liten fråga. Jag tycker att tiden på sistone har börjat gå mycket fortare än vad den gjorde förr. En vecka är numera ungefär lika lång som man upplevde att en timme var när man var liten. En dag är liksom slut innan man fattar att den börjat. Det enda som verkar existera i evighet är jobbet, och det är banne mig inget roligt. Jag gillar mitt jobb, men jag vill jobba för att leva inte tvärtom, som det är nu.


Gud, förresten. När jag ändå pratar med dig. Tack för DH'et, men där gick tiden också alldeles för fort. Var snäll och ge mig en fjärrkontroll så att jag kan pausa och köra i slow motion när det är något jag gillar och snabbspola framåt när jag har tråkigt. Går det att ordna? I så fall vore jag väldigt tacksam.

Och.. jaja... bless my family osvosv... duvet att jag vill dom allt det bästa. Och mina vänner, även de jag inte träffar ofta. Älskar dem massor.

Jaja.. tack för den här gången. Amen osv.

Midsommar! Och... regn?

Vaknade upp idag, tittade ut. Såg väl okej ut. Började planera vad man skulle slänga på sig för paltor, trots allt är det ju midsommarafton. Något blommigt och fint? Sedan tittade jag ut igen. Regn. Massa regn, dyblöt asfalt, hängande löv på träden. GLAD MIDSOMMAR ALLA! :(

Igår kväll var det after work på hotellet. Drog med mig kudde, Dikran på jobbet och Elin, min elev, med två av hennes kompisar. Och var det livat eller? Tja, vi sex och fyra pers till var alla som var där. Så det kunde kanske ha varit mer drag... Men jag är inte bitter! Var dessutom en skoj kille där som kallades Stubbe, som gjorde ett popquiz med oss. Var rätt svårt faktiskt, men roligt! Jag är stolt över att jag kände igen Dire Straights med Mark Knopfler i spetsen, tack mamma för all musik du spelat när jag var liten. Sedan fick jag reda på en rolig grej, vet ni hur många syskon Dolly Parton har? Elva! Jisses vilken familj...

Vad händer nu då? Ska placera min rumpa nere på jobbet om en stund, jobba mellan halv tio och två idag bara. Skönt  med halvdag, men jag önskar att man sluppit jobba alls. Pär kommer efter jobbet och då ska vi äta midsommarmiddag ihop, lite specialvariant sådär. Appropådet så borde jag gå och göra tzatsiki, det är ju bra om det får stå en stund... Får skriva mer senare i helgen, så hoppas jag att samtliga läsare får en underbar midsommarafton med allt vad det innebär, och glöm inte blommorna under kudden!

Dreamhack Summer 08 avslutat

Buhu, Petra ensam... Efter en vecka där man alltid är omgiven av massor av människor är det otroligt tyst och ensamt när man kommer hem. Har dessutom tagit ledigt idag, så den enda i min närhet är jag själv och det kan man kanske tycka är skönt... Men samtidigt känns det som att man missat något.

Eventet var grymt! Har lärt känna massor av nya människor och jag vet att mitt team aldrig har fått så mycket beröm som vi fått den här gången. Orkar inte riktigt redogöra för allt, mer än att tacka alla som var där för en grym vecka och bifoga en bild på när jag står och klämmer på Ice^ i Tech. Fint va?

'
Ja, jag blundar... och Ice^ njuter väl sådär mycket ;)


Vuxensaker

Gah, vuxenlekar alltså. Har sedan jag kom hem i stort sett städat hela lägenheten, packat massor av saker till Dreamhack (åt vilkets håll jag ska bege mig ikväll nångång), och så har jag köpt en seriös tandborste. Insåg direkt vad det är för skillnad på en dyr och en billig tandborste. En billig tandborste borstar tänderna, en dyr tandborste borstar hela jäkla munnen. Den jag köpte hade några suspekta silikonpluttar, som när man använder den liksom rispar emot insidan av kinderna och sidan av tungan. Sjukt märklig känsla, men munnen blir ren. Nästan torr, lite öken-ish. Men skönt, tänderna är värsta blanka. Niice.

Istället för en vanlig tandborste?


Annars då? Jo, jag drar som sagt till Jönköping ikväll (semester, tjohoo!) och förbereder mig på en grillfest av guds nåde. Det ska, som i fjol, vara en crewfest på Vätterstranden, och jag har nu i år tagit mig tid att åka dit och vara lite social. Blir nog i nyktert tillstånd, det känns onödigt att flumma mer än nödvändigt med folket där. Man kan ju åtminstone låtsas att man har lite hjärnceller, och att man dessutom använder den.

Så, sista gången på ett tag jag får duscha i fred, läsa på dass och sitta vid datorn. Yes, jag är ju inte riktigt den som sitter vid datorn under DH-eventen, och det kanske kan tyckas är lite motsägelsefullt. Men jag trivs med det så, det jag använder datorn till är i stort sett att chatta och de flesta jag chattar med finns på plats i Jönköping. Åååh, vad underbart... lulla upp på morgonen (när det nu råkar vara på dygnet), gå till köket och hämta lite käk, krama ett par människor på vägen, äta den färdiga, framställda maten, kramas lite till, skratta, prata, hitta någon att gå och duscha med, duscha, gå in i RoM-rummet, kramas lite till och slutligen jobba pass och massera och kramas. Jag är toknöjd med mitt arbete på dh! ;)

Idag är det förresten mulet. MULET? Idag, första dagen, på evigheter. Och just idag är det grillfest utomhus som gäller. Får hoppas det blir uppehåll åtminstone, tar nog med mig en regnjacka just in case.

Saknar min älskling, skönt att vi kan ses på fredag i alla fall! Puss på dig!

Och en kram till alla andra!

Tjoo!

Så, bara två dagar kvar. Ett, två. Måndag, tisdag. Imorgon smäller det, det blir grillfest med Dreamhack crew på Vätterstranden i Jönköping, vi får hoppas på ett strålande väder och massa glada människor. Jag har planerat att vara nykter, får se hur det går med den planen. I vilket fall blir det säkert jättebra, i värsta fall får man väl ta in på formel1-sunkhotellet. Men jag slipper helst, går nog att sova i bilen också.

Helgen for förbi i en rasande takt, i fredags var jag med Pär ute på havet utanför Marstrand, i en liten båt med en krånglande motor. Tack och lov gick det framåt och bra, och vi stannade till ute vid några klippor, för en stunds sol och bad. Fast, badandet blev det inget av för min del. Råkade få syn på några otäcka slemklumpar i vattnet (ja, maneter!) och sedan var badtanken väck för min del. ALDRIG att jag badar med sådana så nära mig, blir fullständigt tokig. Det blev inte bättre av att Pär hotade med att kasta en sådan på mig, men han lugnade sig och roade sig istället, som den gentleman han är, med att hälla ramlösa i naveln på mig. Inte alls kallt, jag lovar.

Sedan hem och duscha, han fick sin motorcykel såld (ja, den är borta!) och vi åkte för att träffa hans släkt. Pappan och brorsan med son hade jag träffat innan, men nu var även hans syster med familj där, plus farsans sambo med hennes barn och deras respektive. Blev en ganska stor grillfest med massor av god mat, pappan (som heter Dick) var faktiskt en riktig hejare på det här med att grilla. Han blev dessutom utskrattad pga. sina nyinköpta solglasögon. Vaddå, en karl kan väl också ha strasstenar på sina brillor?

Lördag, upp tidigt (som vanligt, jag får aldrig ta det bara lugnt) och hem och jobba. Dock ganska lugnt och vid klockan två kom Catten som jag lovat klippa och färga. Han blev som en helt ny Catt! Sedan gick vi hem, plåtade lite och spelade in sång till en låt som han pillat med, blev faktiskt jättebra. Sedan fotade vi mer och lagade mat, och drack vin. Kvällen avslutades med filmen The Green Mile och somnade sedan dödströtta, han på soffan och jag i min säng. En lyckad helg!

Igår, söndag, gick jag mest runt och kände mig slö. Städade lite, diskade och tvättade. Sedan kom chefens son hit och hämtade en nyckel, han ska bo här när jag är på Dreamhack och ett litet tag efter att jag kommit hem också. Man måste ju ställa upp!

Pillade också ihop en video till vår låt, är nöjd men har svårt att lägga ut den någonstans. Catten gjorde också en variant, och den ligger på http://web.mac.com/dlehner/Intressesmurfen/No_Tomorrow.html för den som är intresserad. Enjoy!

Hoppas dagen går fort!

Åååh, ångest idag! Jag ska ha en kund de två senaste gånger jag gjort henne (och jag har gjort henne två gånger innan) har skrämt livet ur mig. Hon är verkligen... läskig. Jag är en ganska kaxig tjej, det är jag fullt medveten om. Men när hon är i närheten blir jag riktigt jäkla skraj, livrädd för att göra något fel. Usch, känns hela tiden som att det är en vulkan, på väg att explodera och ödelägga hela min dag. När hon ringde igår blev jag alldeles kall inombords, men hon verkar iaf vara medveten om sin egen uppenbarelse... Hon omnämnde även sig själv som skräcködlan. Så, hon förstår nog hur hon är att hantera.

Men sedan ikväll blir det lite trevligheter.. ska på Ipsitas student, en jättegullig tjej jag klippt ett par gånger. Vi skulle ha gått ut tillsammans på Gisledagarna, men det blev aldrig riktigt av! Mycket tråkigt, men jag har sagt att jag ska titta förbi på hennes studentskiva iaf. Är så avundsjuk, längtar tillbka till min student som bara den! Och saknar tjejerna i klassen, fan vad tråkigt att man ser er så sällan. Om ni, Lisa/Jossa/Kattis, läser det här kan jag upplysa om att jag kommer att vara i Göteborg imorgon, ring om ni vill försöka ses eller något!

Ska nämligen köra till Pär, fan vad jag längtar till kvällen när vi får ses och imorgon bitti när man bara får sova och sova. Längtar!

Sandras bal, nu på riktigt!

Tänker inte säga så mycket. Bal är underbart, Oskar och Sandra var jättefina och jag fick se en massa klänningar. Jag vill ha BAL igen! Fast jag fårstår inte hur en del tänker, hur kan de ha så bedrövligt fula frisyrer? Eller, ännu värre. En toksnygg frisyr med en halvmeter utväxt på färgen. Nej, vi frisörer tänker sannerligen inte som alla andra.

image158
Min lillasyster är så söt ibland :)

Sommar?

Min mest somriga bild hittills? Den kommer nog från i söndags, när jag, bakfull och ensam efter att Pär och Daniel åkt, bestämde mig för att köra några kilometer bort med min brassestol och handduk och ta årets första dopp, plus en massa solning. Har faktistk börjat få rätt okej färg på armar och ben i år, första gången på många år.  Men så har jag varit mer barbent än jag någonsin har varit, trots en rätt hårig växt på dom nu. Men, vem bryr sig? Vill folk tro att jag är en lesbisk feminist så får de gärna göra det. För det är jag inte!

image157


Hur skönt tycker jag att det är att sola? Egentligen inte särskilt, men nu när man knappt har någon tid till det... MYCKET! :)

Gisledagarna, fortsättning

Ursäkta förseningen i uppdatering här. Har fotat och fotat med min fina mobil och har därför lite roliga bilder att lägga upp, för att illustrera texten litegranna. Kan börja med att berätta om lördagen. Började dagen med att sova så länge jag kunde. Vilket tyvärr inte blev speciellt länge, men i alla fall. Skönt att kunna ta en dag off, så att säga. Sedan strosade jag ner på marknaden, handlade mat och sedan hem igen. Sedan ombyte och strosa ner för att titta på karneval och stuff. Det hela drog ut lite på tiden, så jag kilade runt och träffade Regina, bossen. Hon verkade nöjd med mig och det var ju helt fantastiskt. Fick lite beröm av Vartan också, så då var dagen bara fin. Sedan hittade jag en bra plats att observera karnevalen. Kan berätta göatt karnevalen består av alla treorna som ska ta stundenten, de får under ett helt år planera och så. De ska visa upp ett bra tema och med snyggt utvalda grejor, och sedan ska en jury (i år med Nordman med) bedöma det hela, och den som vinner får 10 000 att skänka till välgörenhet, och det ska innan det bestäms vem som vinner hållas ett tal från respektive klass, för att berätta vad pengarna i så fall ska gå till.

Jag hittade som sagt en bra utsiktsplats, uppflugen på en stenstolpe, lutad mot ett träd. Hade bra utsikt över karnevalen och även över brandmännen som satt på en brandbil, bara några meter bort. De skulle hålla koll på karnevalen och också antagligen bara ha en trevlig stund. Men då plötsligt fick de ett larm och jag fick, något roat och oroat samtidigt, se de heta (höhö, humor Petra) brandmännen klä på sig i turbofart. Var tvungen att ta en liten bild, här kommer den!
image156


Sedan framåt kvällningen kom Pär och hans polare Daniel hit, för att följa med mig hem till Elin, min elev. Dit vi gick, till de båda pojkarna oerhöra fruktan, det tog säkert 45 minuter att gå. OJ vad långt, eller hur? Jag tycker i vilket fall att det var väldigt skönt att promenera en sväng. Sedan, efter att ha diskutera både det ena och andra med Elin och hennes tokfulle pojkvän Dennis och hans polare så bestämde vi oss för att gå till parken där Brolle skulle spela i öltältet. Han kom igång när det var massor av folk där, och eftersom jag var tokberusad (tyvärr :() och hade skoskav stod vi bara utanför coh kollade när han körde några av sina låtar. Fick höra i efterhand att Elin och hennes kompisar fått efterfesta med Brolle, aaaavundsjuk! Hennes syster, som är riktigt söt, hade tydligen suttit i hans knä när dom åkt bil nånstans... Är lite avundsjuk som sagt, är nog lite latent förälskad i Brolles sångröst i alla fall.. undrar om jag skulle ha berättat att Pär kallar honom för Bryllo, haha. Nej, tror inte det va?

Gisledagarna!

Det är faktiskt lite roligt. Gislaved är inte ett stort ställe, men gisledagarna är faktiskt något roligt. Ända sedan i torsdags har det varit en förväntansfull känsla i luften, som om att SNART, snart händer det. Och jag förstår att folk gillar det, har inte sett så här mycket folk ute på hela tiden jag bott här. Träffade många kunder, och det är roligt att de blir så glada av att se mig. Kände mig väldigt deppig och låg igårkväll, gick direkt hem efter jobbet för att bara ligga och slöa och kolla på Dexter. Sedan insåg jag att vad fan, kan ju inte ligga där precis när det började hända saker. Precis då ringde Jenny och frågade om jag skulle med ner på stan, och då gjorde jag det. Var först på hotellet och sedan gick vi ner till Gisleparken, som kryllade av småbarn i nedre tonåren. NEJ, sa vi och började gå tillbaka upp mot hotellet. På vägen träffade vi min kompis Johannes och hans polare Mikka, som berättade att de skulle gå på någon spelning med ett lokalt death-band. Lät intressant tyckte jag, så jag föjde med. Kan inte hjälpa att det rycker lite i rock-tarmen när man hör något sånt, förknippar det nog fortfarande med mina soligaste merkel-minnen.

image155
Bandet och några Emos! :P


Sedan gick jag hem och nu har jag haft en skön lugn morgon i sängen med Dexter och kluromål på hur jag ska göra nu idag. Tror jag ska ta på mig något lätt och kila ner på marknaden, för att köpa marknadsgodis till mamma och familjen och en tröja till vårt fadderbarn i Honduras. Sedan ska jag handla mat och därefter, i eftermiddag, kommer Pär och hans polare Daniel hit. Då blir det nog festa lite granna, vi ska nog iväg och träffa Elin och några andra. Jessica, världens goaste kund, har jag lovat möta upp med nånstans senare, för att träffa hennes internetdejt!

Det var allt för nu, tjingeling!