Dr. Horribles Sing-Along Blog

För några månader sedan fick jag ett tips av min vän Magnus; att spana in Dr Horribles Sing-Along Blog, en mini-musikal i tre delar med bl.a. Neil Patrick Harris (Barney i How I Met Your Mother). Först var jag lite skeptisk, men så fort jag fick höra lite av musiken så var jag såld. Musiken har i perioder gått på repeat i lurarna till iPhonen; det är i välkomponerat och texterna tillsammans med handlingen är fantastiskt roliga.Storyn då; Superskurken, eller iaf superskurkswannabe'n Dr. Horrible (Billy) har bestämt sig för att bygga en Freeze Ray, en apparat som fryser tiden; på det viset kan han få tid på sig att komma på vad han ska säga när han ska prata med flickan han är hemligt förälskad i; Penny. Han får dock problem när hans ärkefiende, Captain Hammer, superhjälten i historien, får upp ögonen för samma tjej...

Det är lite av en parodi på en vanlig musikal (om det nu finns en vanlig sådan...) och till och med Pär gillar den! Den är alltså skitbra.. häromveckan var min mor i Stockholm och jag bad henne då att gå in på SF-bokhandeln och införskaffa den här till mig, med komplett notbild och allt. Den är riktigt trevlig att bläddra i! En del av låtarna går i lite smått besvärliga tonarter, men det är ju egentligen inga problem att transponera!

Nu försöker jag få rett ut hur musiken fungerar, så att jag kan använda vissa häftiga effekter i musiken jag gör...

Se musikalen! Den finns på DVD och Blue-ray, och upplagd i delar på youtube! Rekommenderas varmt!

Skrivsug och identitetssökande i bloggvärlden

(Parantes: Idag är jag sugen på att skriva. Jag har under hela veckan gått på jobbet, mitt nya sommarjobb på Profilgruppen i Klavreström, gått och skrivit en ny låt i huvudet. Det är dock inte så lätt att skriva på det sättet, för man glömmer hela tiden bort vad man har bestämt. Så börjar man om från början, om och om igen... Arbetar dessutom med Thorleif i Thorleifs son, och känner nu att jag måste ta tillvara på denna nya tillgång i mitt liv; jag ska skriva en dansbandslåt. Först måste det dock gå iväg en beställning till Thomann, det ska köpas en stormembranskondensatormikrofon, ett par ordentliga lurar samt ett midi-klaviatur. Sedan får min hemstudio var färdig för tillfället! Har inte ens öppnat Pro Tools sedan skolan slutade, hemskt dåligt.

Nåja, somsagt, jag är sugen på att skriva. Men jag vet inte riktigt om vad. Någonstans har jag tappat bort mitt blogg-jag, varför jag egentligen skriver. Det började ju med att bloggen handlade om vad jag gjorde på dagarna för att mina vänner skulle veta vad jag hade för mig däruppe i Kungälv... Nu träffar jag dem lite för ofta för att de ska vara intresserade...
)

Det kanske är dags att definiera ett nytt blogg-jag. Det finns ju bloggar av olika sorters mammor; ensamstående mammor, av dubbelstående mammor, av dubbelarbetande ensamstående mammor, av fotbollsfru-mammor, bullmammor, trendiga lattemammor. Och så ännu-inte-mammor-bloggar; fjortisbloggar som jag kallar dem, med bloggdrottningar som B-Bella, Kiiinza och vad de nu heter. Och personer med sjukdomar och skador, bullbaksbloggar, kakbaksbloggar, trädgårdsbloggar, hantverksbloggar (en sådan har jag!! Identitet, alter-ego!), viktnedgångsbloggar, matlagningsbloggar... Jag fick precis ont i huvudet.

Jag är en musik- och medeltidsnörd. Och jag har en medeltidsblogg. Kanske dags att göra den här till en musikblogg. Ska testa.