Petra planerar turné och annat

Nu är det mycket. Under en tid har det varit otroligt mycket som hänt, i stort sett ända sedan Turbo flyttade. Kriser har varvats med lycka och glädje, ångest med en jäkla sprallighet mellan varven. Det har hänt mycket, jag fick ju till exempel sportlov, något helt otroligt konstigt när man börjar bli så gammal. Lade mycket tid på att öva på sång och gitarr, lärde mig några nya låtar och jag har äntligen börjat få ordning på barréackorden som jag kämpat med så himla länge. Men det är inte skönt i fingrarna alltså. Dessutom har jag lärt mig kula, ni vet sådär som vallflickorna gjorde förr för att ropa på sina kor? Riktigt härligt.

Vi har grejat mycket med turnén åtminstone senaste två månaderna, det är låtar som ska arrangeras och sättas, spelningar bokas, färja och bil fixas (skriver ut en turnéplan längre ner om någon händelsevis är i krokarna där vi spelar), och dessutom ska det oroas och bekymras för ifall vi får ordning på allt. Men nu är det mesta satt och planerat, det är bara övning och lite annat som vi inte tänkt på kvar.

I veckan som var hade vi Christina Kjellsson i textarbete i skolan, och det var bara toppen. Jag har haft en hel hög texter som legat och bara varit ingenting, men nu är åtminstone fyra någonting. Det är lite melodier och finputsningar på texterna kvar, sedan har jag åtminstone sex eller sju egna låtar som är sångbara. Och fler som jag arbetar på.
Det är SÅ skönt att börja bli färdig åtminstone med någonting. Man blir ju aldrig färdig på att lära sig, men att åtminstone få klart saker är så skönt.

Onsdag åkter jag hem och hämtar mammas och pappas stora bil som blir vår turnébil, sedan kör vi genrep och vår första konsert torsdag kväll och sedan fredag bär det av på riktigt.

Turnéplan:
Torsdag vecka 9 - Genrep på skolan
Fredag vecka 9 - Vi åker mot Åbo, Finland, via Sthlm, därefter till Vaasa under veckan.
Torsdag vecka 10 - Vi åker färjan Vaasa-Umeå
Fredag vecka 10- Nyadal i Ångermanland
Söndag vecka 10 - Falun-trakten
Onsdag vecka 11 - Arvika
Fredag vecka 11 - Tillbaka till skolan
Lördag vecka 11- Spelar på skolan
Onsdag vecka 12- Spelar på Hängmattan i Göteborg

Under den här tiden har vi ett gäng spelningar! Blir nog grymt :) Säg till om ni har funderar på vart vi spelar när.

Skrivvecka med Christina Kjellson

Vilken vecka det har varit! Den är visserligen inte slut än, men det är nästan jag. Det har varit väldigt mycket saker att göra inom olika projekt, och det har varit väldigt inspirerande, men också väldigt jobbigt. Jag har skrivit några sångtexter flera gånger om och fixat och grejat. Och faktiskt fått lite beröm av Christina. Då är jag glad, för hon är inte jättelätt att göra nöjd och det är bra att hon är så petig! Det gör att så mycket annat blir lättare i slutändan. Och det sätter igång en massa saker i huvudet på mig.

Några låtar färdiga textmässigt, men behöver mer musikaliskt ordnande i dem. I arbete så att säga. På lördag ska jag och Linus spela på Mimers Hus här i Kungälv, bara ett kort framträdande men ändå något. Roligt!


Jag och Alexandra som Aliens!


Fettis-dag

Semledag idag! Vet visserligen inte vilka av mina vänner som uppskattar detta bakverk, men jag gör det i vart fall! Bakade bullar igår, och idag gjorde jag iordning dem. Lite mysigt, vi ska åka ut till Pärs farföräldrar senare och bjuda dem! Vi gjorde det i fjol också, och det uppskattades verkligen. Låt se vad de tycker om hembakta!


(nej, det är inte en semla jag bakat)


Ny dator, Magnus Betnér och en halvkass turkisk resturang

Yes, det är min Alla-Hjärtans-Dag i ett nötskal. Catten kom över med en ny fin dator jag hade beställt, och fick tårta på köpet! Sedan åkte vi och köpte ett alldeles för stort skin till den (bättre än ingenting I'd say) och sedan till en resturang i Göteborg som heter Min Bror och Jag. Turkisk, ganska kass resturang i förhållande till vad man får för pengarna; Dyr mat som smakar ganska mycket vardagsmat. Gå inte dit, det är inte värt det!

Och så till Konserthuset där vi njöt av nästan två timmar med herr Betnér, bitterheten personifierad. Fantastiskt trevligt. Eller ja, trevligt var väl inte ordet. Det var roligt, underhållande och kändes stundtals som en knytnäve i mellangärdet. Vass kille. Och så berättade han om sina erfarenheter av att ha en deo uppkörd i... ja, nivet. Där solen inte skiner. Vilken kille.

Det har varit en fantastisk dag, min nya dator är HELT underbar och jag kunde inte vara gladare. Får jag spendera en hel dag ihop med Pär så är jag sällan ledsen sedan. En ganska bra pojk jag har, stundtals, haha...

Nu är det sportlov i en vecka och jag ska ägna den veckan åt att träna in lite nya låtar, öva på att spela gitarr och sådär. Har någon förslag på en rolig visa att lära mig så säg till! Inspiration emottages tacksamt!

Hopp och hej, leverpastej!

 

Och ja, förresten! Min nya dator har webcam, win!


Frustrationen i att inte säga ifrån

Idag, nyss, gick jag på Maxi och shoppade naturgodis. Då kommer det fram en dam i pälskappa och högklackat, tjuvar åt sig en näve nötter och går därifrån som om ingenting hänt. Och jag kände en våldsamt ilska växa i mig! Någon som går runt i pälskappa och välfriserat hår borde faktiskt ha råd att betala sitt eget jäkla godis.

En petitess, kan tänkas, men det är hela bakgrunden som gör mig förbannad. Folk som anser sig inte behöva betala för saker. Som anser att samhället borde täcka upp för dem, och som blir arga på t.ex. kronofogden när de jagar dem för att de inte betalar sina räkningar. Varför ska de behöva betala när de inte har pengar?

Det resonemanget gör mig asförbannad. Visst att man inte kan säga att alla människor måste arbeta (om de t.ex. är sjuka eller annat som faktiskt gör att de inte KAN), men att köpa saker som man inte har råd med och sedan klaga när kronofogden kommer? Nej, det håller inte.

Jag har människor i min klass som står just för den åsikten. Och inte heller där vågar jag säga ifrån.
Frustration.

Omtänksamhet på utväxt

Först tänkte jag skriva "Snällhet på utväxt", men jag har börjat fundera kring ordet "snäll" och vill inte använda det alltför lättvindigt.

Sedan jag började på visskolan har jag börjat känna inåt ordentligt, efter att sedan 2004 petat på folks utseende och funderat kring en snygg polerad fasad. Förut har mycket gjorts i en strävan efter att uppnå en självbild jag gärna vill se på mig själv. Många ytliga kontakter, många ytliga diskussioner, små vita lögner för att undvika instabilitet i samtal och så vidare. Och efter åtta timmars arbetsdag med prat och ytliga funderingar och tio timmar hemifrån var jag trött och tappade säkert mycket kontakt med både andra människor, vänner, och mig själv. Men nu är det dags att börja ge sig uppåt igen, eller snarare inåt kanske.

Det är dock skönt att börja känna att jag börjar känna igen, ursäkta det fåniga uttrycket. Just nu tycker jag lite synd om dem som sitter i svt1's debattsoffa, och dem jag tycker synd om är faktiskt SJ, Banverket och så politikerna som sitter där och ska försöka försvara Sveriges infrastruktur. Jag tar ingen direkt ställning i frågan, många gånger har SJ fungerat bra för mig och därför vill jag inte hålla med och skälla på allt och alla. Ibland blir det svårt.

Jag kommer försöka åka tåg på måndag, hem från Småland. Håller tummarna för att det inte ska bli för mycket försenat. Men jag förstår till viss del att det blir problem för SJ när det blir eländigt väder, för nu är det faktiskt för jävligt.

För övrigt, angående snö och elände, har jag kört fast med bilen idag. Tre gånger. Första gången lyckades jag komma ur det själv, de andra två gångerna blev jag knuffad eller knuffade själv. Tack snälla rara ni som hjälpte.


SJ, hur svarar ni på all kritik?


Mental rensning

Så mycket skräp som jag har liggandet i huvudet. Har rensat många saker på sistone. Kläder, saker. Och idag har jag gjort en internetrensning, tagit bort en massa kontakter på facebook och helt tagit bort mitt konto på porrigt.se och lunarstorm.se. Kändes mycket bra. Man har så mycket inbillade krav från omvärlden, på att vara artig och aldrig ta en fight. Jag ska lära mig att säga ifrån, vara bestämd och ändå kunna säga ifrån när jag har haft fel och våga ändra mig. Så får det bli.

Har varit mycket depptankar senaste dagarna, har börjat ifrågasätta det som är mitt självförtroende och min självkänsla. Hoppas att det kan bli lättare nu när tankarna börjat rulla åt rätt håll.

I helgen blir det Småland med lilla mamma! Hon kommer upp fredag dag, sedan åker vi hem på kvällen (hon ska hämta vagnen jag köpte till Turbo) och så blir jag kvar i Småland till på måndag. Ska bli skönt att vila huvudet lite. Pär är borta hela veckan också, så jag kommer få lite av en semester för mig. Bara för att jag får mer tid att vila mig.

Dags att börja bygga upp sig från botten.