Lajvare är normala

Jag måste bara visa den här.

Vi lajvare är fredliga.

Det där är jag. Som spöar upp min lillebror med min kroksabel.

image34

Sen, när lajvare varit fredliga mot varandra. Så ser dom utsåhär.

image35

Det här är min kompis Febe och hennes syrra är makeupartist :)


En känsla av overklighet infinner sig.

Nu sitter jag på golvet i mitt rum, mitt gamla rum. Madrassen jag sovit på i natt ska strax packas ihop, täcken och kuddar ska plockas ur sina tillfälliga höljen. Den stationära datorn står isärplockad, jag har precis gjort ett tappert försök att öppna den och torka ut lite damm. Ett mindre tacksamt jobb, förstår inte hur damm kan bli så klibbigt. I rummet finns nu kvar, förutom min madrass med mig, min bokhylla med diverse skräp på, bokhyllorna ovanför sängen med en massa gamla Kittyböcker på, hyllan med pärmar och viktiga papper och några lådor därunder vars innehåll jag inte vågar gissa på. Skrivbordet står också kvar, belamrat med småprylar, ett tangentbord, en mus och skrivaren jag fick från jobbet. Den får faktiskt vänta.

Det här är så otroligt abstrakt, konstigt. Alla mina saker, inpackade i ett släp, ser ut som vilket möblemang som helst. Jag trodde aldrog att jag skulle bli så pass vuxen att jag skulle fylla ett släp med mina saker... har alltid förundrats över hur andra lyckas.

Tänk vad jag gjort i det här rummet egentligen. Tänk vad många tankar, drömmar som skapats, alla samtal man haft med folk här. Så många ord som på flera olika sätt studsat mot väggarna, väggarna som alltid stått här. Först med sin blommiga tapet som jag tyckte så mycket om när jag var liten och sedan med blåmålade väggar med vattendroppar, jag i början av tonåren som tyckte att det var dags att göra något roligt, estetiskt. Ville väl vara lite som min bästa kompis Frida, som målat sitt rum grönt med blad på. Vi var ju så häftiga.

Har hänt ett par gånger att man fått höra "jag älskar dig" från en person för allra första gången härinne. Och även de sårande orden som innebär att kärleken tagit slut, att det är dags att gå ifrån varandra. Så många tårar som gråtits i tystnad mot kudden, alla skratt som ekat upp mot taket. Där det för övrigt sitter en med vitfärg övermålad blå fläck, som hamnade där när mamma skulle hjälpa mig att måla listerna på den tiden när jag målade om rummet. Kan inte titta på den fläcken utan att le.

Jag vet, det är ju inte så att jag aldrig kommer att vara här igen. För det vet jag ju att jag kommer. Men jag kommer aldrig mer ha det här som mitt rum, bara mitt. Det här rummet har varit omkring mig sedan jag var tre år gammal och sett mig växa upp till den jag är idag. På gott och ont antagligen.

Nu ska jag bära ut fler saker till släpet och fixa det sista. Ursäkta att mina inlägg blir mer och mer filosofiska, men det känns verkligen att det är en helt ny epok av mitt liv som börjar nu.

Inte ens en bild orkar jag fixa.

Alltså... gud.

Ja, det sker faktiskt på riktigt. Ingen återvändo nu. Idag har jag packat mer saker i mina tio miljoner lådor, funderat på vad jag ska lämna hemma och så vidare. Ringt adressändring och Trygghansa och fixat allt där.

image32
Prioriterar viktiga saker?

Så det kommer bli av. Förstår antagligen inte vidden av det, men vid den här tiden nästa månad har jag dels arbetat i nästan två veckor och bott in mig lite i lägenheten. Det är stort! Jag, lilla, jag får helt plötsligt ett alldeles eget liv! Är det verkligen möjligt? Ett liv där allt beror bara på mig och vad JAG vill och kan göra, vad JAG tycker är rätt... Jag ser på Febe och Christel och inser att det där kan vara jag om mindre än tio år. Dom har sina egna rutiner, självständiga får man absolut kalla dom. Kommer jag ha det så? Eller kommer jag när jag är i deras ålder att vara gift, mamma, kanske t.om. frånskild? Nej, det hoppas jag inte. Ensam mamma vill jag aldrig behöva bli.

Kommer jag att bo i Gislaved i resten av mitt liv? Jag tvivlar starkt, men vad vet jag nu? Jag vet inte ens hur mitt liv ser ut om tre månader, sex, ett år? Jag vet att jag kommer bo där i minst ett år, det har jag lovat chefen. Men sen? Kommer jag träffa kärleken där? Dra mig mot Göteborg kanske? Eller hata staden (vet ännu inte om det är en stad eller bara en.. by) kanske?

image33
Jag blir så filosofisk. Undrar vad jag egentligen vill med mitt liv. En gång för länge sedan ville jag bara av mitt hela hjärta ägna mig åt mina hästar. Och innan dess ville jag bli ballerina.. men det var ju verkligen sjuuukt länge sedan.

Undrar hur mycket jag kommer känna mig ensam. Sakna familjen, hästarna, mina små katter, mina vänner (som jag iofs inte har speciellt många i Hovmantorp eller Växjö heller, för den delen), att sjunga för Björn, att springa på bekantingar, att se marodörklubben ha möte med sina epatraktorer vid den gamla nedlagda kiosken i byn?

Jag tror att jag till en viss del är fruktansvärt vilse i mig själv. Vet väl egentligen inte vad jag vill göra med mitt liv, men eftersom jag är nyutbildad frisör och tycker att det är ett helt okej jobb så är det klart att jag börjar i den änden. Det kanske ses väldigt mycket som ett wild card att kasta mig in i ett jobb på en främmanade ort. Jag vet ju egentligen inte om det över huvud taget kommer att fungera, men det måste det göra. Jag måste kunna ta tag i mitt liv nu!

Nu har jag babblat en massa och jag vet inte om någon (ens jag själv, haha) får ut något av det, men det är nog nyttigt att försöka sätta ord på tankar som bara studsar runt som studsbollar i huvudet.

Något positivt är att vågen visar 70 när jag står på den nu. Rekord. Hoppas det stannar kvar där eller ännu hellre sjunker mer. Nu ska jag lyssna på Always Look On The Bright Side Of Life, som Catten skickade til mig precis. Bara så alla vet det är Catten den tryggaste och snällaste vän man kan ha.

Bye!

Det börjar dra ihop sig!

Jag är så trött. SÅ trött. Dels pga för lite sömn i natt, dels pga att jag sett över och funderat på vad jag ska ha med mig till lägenheten första omgången. Min slutsats är SJUKT mycket. Maaaassor med saker jag knappt vet vad det är eller hur jag samlat på mig det, men så är det i varje fall. Massa massa massa lådor och saker. Och då är det mest småprylar, inga möbler. Och sådana är ju ganska bra att ha. Men det kommer få vara en hel del ouppackade saker i början, har inte plats för vissa saker (plus att jag ännu inte köpt mig min bokhylla att ställa saker i.)


Jag har otroligt mycket ljusstakar, ljuslyktor, glasmojjar och prydnadsstuff. Förstår inte vad jag ska ha det till, men det kan väl lika gärna stå i lägenheten som här hemma. Undrar förresten hur lång tid det kommer ta innan Gislaved blir "hem" och hemma här "hemhem". Undrar när det börjar kännas som MIN lägenhet, MITT liv, MINA saker. Intressant fråga att prata om.

image29

Dagarna i Stockholm var ytterst trevliga, den är Oskar är allt en riktig pärla... Vi får se vad som händer, men kul hade vi! Och idag så hade jag (mitt dumma as) sett fel på busstiderna, så bussen jag trodde gick vid nio.. gick i själva verket inte alls. Så, det var bara till att kolla runt på annat och hittade ett tåg som gick tre timmar (!) senare än bussen, och som jag kom hem med samtidigt som jag gjort om jag tagit bussen. Så, sextio kronor fattigare än vad jag tänkt mig (eller något i den stilen) åkte jag en smidig och skön resa hem som var över på ett ögonblick ungefär. Skönt, roligt och trevligt.

Däremellan att bussen skulle ha gått och tåget faktiskt gick så hittade jag en Andreas, G3, så vi gick och tog en macka på Sandys och pratade massor med strunt. Jättetrevligt och roligt, vissa människor saknar man helt instinktivt! Jag kände efter lite hur jag kände inför Stockholm och måste säga att jag inte tyckte att det känns spännande eller roligt däruppe, bara... grått. Vardagligt. Ganska beige också. Så, det var väl tur att det blev som det blev. Eller något åt det hållet, NEJ JAG FÖRSÖKER INTE VARA TAPPER. Men lyckas jag så får ni gärna tala om det, haha.

Nu ligger jag i sängen och är fullständigt utpumpad och mör i hela kroppen. Men tja.. spännande.

Återkommer med uppdateringar.

image30
Måste bara säga att livet som vuxen verkar svårt.
image31
Så otroligt många val :) Vad hade ni valt?

Ullared

Gud, vad trött jag är. Slut som människa, seg i knäna, fläng i bollen och dessutom trött på allt vad människor med kundvagnar heter.

image28


Men! Jag är nöjd. Jag har kollat, jämfört, spanat, ryckt och till slut fått ihop början till mitt bohag. Dessutom ska jag kolla på en soffa imorgon och har precis smsat en tjej som har en tvbänk och ett soffbord ute på Blocket och som jag är väldigt intresserad av. Så, vi får se!

Så, vad har jag köpt?
- Dörrmatta (svart med vitt mönster av en ros)
- Matta till vardagsrummet (matchar dörrmattan)
- En tavla (jaa, den var så fin!)
- En väggklocka
- En taklampa till vardagsrummet
- En taklampa till hallen
- En taklampa till sovrummet (jättefin, i spets)
- Ett "frukostset" med vattenkokare och brödrost (matchande)
- En smörgåsgrill (vaddå, jag älskar varma mackor!)
- Ett nytt tangentbord
- En rosa mus
- Tvål, duschgrejs och annat... nyttigt.

Och en hel del annat... Bl.a. ett väldigt sött och mjukt och skönt nattlinne. Dock enda kläderna, var verkligen inte ute efter sånt idag. Var lite för mycket folk... sjukt vad aggressiva folk blir där, haha. Borde skrivas en bok i "Ullaredsvett". (Ullareds-vett, inte ullared-svett)

Slutade på 1400 ungefär och det tycker jag var högst överkomligt. Få se om jag lyckas få min ekonomi att gå ihop. Men, klart att det inte är billigt att köpa så mycket nytt.

Ikväll ska jag inte göra ett jädra dugg. Eller jo, packa min resväska. Ska på en liten halvsemester (*host*) till Stockholm och det ska bli väldigt trevligt. Och imorgon förmiddag ska jag ha möte med R.A.M.P också, inför ATR-festivalen som vi ska hålla i.
 
Nu ska jag göra något otroligt onödigt och slappt, men det förtjänar jag! Tjenamors :)

Konsert!

Kors i friden och taket och.. ja.. nivet. Allt.

Idag var det dags för konserten där jag och Tim stod i centrum! I skrivande stund är jag sjukt trött och sliten och ligger i sängen och bara.. slöar mig. Men jag måste ändå skriva några ord om det, bara för att det var en rolig och spännande upplevelse. Får se när hela spelningen streamas ut på nätet (har hört att den kommer hamna på youtube), kanske lägger jag upp länken här.

image27 Vi äj supejstajs! :D

Återkommer med andra saker!


Kram
Petra

Johan Glans

Jag skrattar så att jag dör. Jag har precis ett ett avsnitt av Stockholm Live, med den fantastiske Johan Glans på scenen. Han är så fantastisk, det finns tre avsnitt med honom där. Såg precis det andra, när han bland annat driver med finnar och deras hits, man bara skrattar så att man dör. Blir någon söt person nyfiken så ligger det dom här

Men det var inte det jag skulle skriva om. Nej, det var nämligen finnen som kommenterat filmen och responsen han fick jag reagerade på. Faktiskt med asgarv.

(början citat)
               
Suomipanzerdiv13                                          
                    
              
ska han snacka skit om finnar då?
jag har en skit sak om svanskar! i krig skulle det bara
behövas 3 bomber för att besegra svergie! 1 i snusfabriken, 1 i chocklad fabriken och en i bageriet, så skulle svenskarna ge sig! jag fick bevis på det när jag såg en svensk arme långtradare på väg till danmark, på den stod det ``svenska armens fält bageri´´ är det bevis nog?
     
Suomipanzerdiv13
     

borde ha rättat stavfelen!                
              
  
sunsetblvard
         

det borde du sannerligen för det kommer du få mycket skit för, sucker.                
  
               
MicroCompactSystem
        

Tar du åt dig från en fucking jävla komiker. Är du helt störd?                

kfom        
              
Myten om att finnar inte har en gnutta humor bevisas genom Suomipanzerdiv13 kommentar.

(slut citat)               


Gud, jag dör. Att vissa människor bara orkar.

image26 Johan, I loooove you :)

En lajvig mössa

Nu är jag (äntligen) klar med det jag ska sy inför lajvet, det är väldigte lite att göra. Ändock känns det otroligt skönt att ha det färdigt, nu är det nämligen lite nya saker som händer som jag måste ta ansvar för.  Men först, en bild på min sköna mössa! :) Eller, egentligen är det två, två coifer, en i linne och en i ylle.
image25
(jag kan inte förstå varför den tvungen ska lägga sig på sidan, menmen. Så ser det ut. Ni får också ursäkta att jag inte har min klänning på mig, utan ett helt vanligt t-shirt. Ifall någon skulle fundera.)


Nu undrar säkert alla (!) ni därute vad det är för spännande som händer mig förutom lajvet. Det är såhär, att igår satt jag och klippte ut bitarna till yllemössan och då ringde min mobil, dolt nummer. Mamma, tänkte jag. Men det var det inte, det var ägaren till en salong i Gislaved som fått mitt telefonnummer av Arbetsförmedlingen och vill anställa mig på heltid. Så, jag ska dit imorgon och kolla. Dessvärre är det så, att tar jag det jobbet så måste jag. flytta. Pendla två timmar åt vardera håll känns nämligen sådär. Dessbättre finns det gott om fina lägenheter, så det går nog att lösa i så fall.

Men! I morse när jag satt här i soffan och sydde på mössan så ringde tjejen från ett jobb jag sökt på en salong på Samarkand i Växjö och frågade om jag hade tid att komma och provjobba! Så, imorgon blir det full fart. Ska vara på den salongen på förmiddagen, kanske halv tio till ett eller något sånt, och sedan ska jag och mamma köra till Gislaved så att jag får titta på den salongen också. Det är olidligt spännande! Så, vi får se vilken salong som kan erbjuda bäst. T.ex. så vore det skönt att vara kvar i Växjö och bo hemma, men å andra sidan vore det spännande att testa något helt nytt. Men men, vi får se vart det leder!

Nu ska jag åka in till stan och handla med mamma.

Puss puss gulletuss.

Petra

Blogga-loo

Idag har jag egentligen ingenting vettigt att skriva. Jag har spenderat dagen med att städa lite, sjunga en cpsvår (ursäkta orden, men så är det faktiskt) låt som jag fick i läxa av Björn igår samt att sitta här och chatta. Låten jag ska sjunga heter Voi che sapete, skriven av mozart och en del av Figaros Bröllop. Så, det är inga enkla saker vi snackar. Men men, det går iaf över förväntan. Vi får se vad som händer. :)

Snart kommer Marcus hit... Vad jättelänge sedan vi sågs så det ska bli roligt! Vore fantastiskt om det faktiskt går att bli god vän (på riktigt) med ett ex. Men men, vi får se vad som händer.

Nu börjar jag komma igång ordentligt med mina lajvförberedelser, igår sprang jag runt på Citygross och kollade matpriser... Vi ska ju köpa mat till hela följet så det är lite att fundera på. Men jag tror att det kommer bli jätteroligt, på söndag ska jag åka till Malmö så ska vi ha möte. Tipptopp :)

image22Well, DET är humor :)

Dessutom måste jag säga att jag har ett ganska starkt sug efter kokosbollar idag. Undrar vad det kan bero på.

;)

*vinka*

Det händer saker!

 Japp, nu känns det som att det börjar bli dags att få livet på rätsida! Jag är en så grymt *host* bra tjej så det är nog på tiden att jag börjar göra saker!

Nu är det ju bara såhär, att göra saker har jag ju hållt på med ett tag, haha. Så, vad som händer framöver?

Imorgon fredag: Jag får mina nya glasögon! Har beställt två par jättefina, ska bli roligt! Har ju inte köpt nya glasögon på.. tja... sedan 2003, i januari. Så det är en stund sen. Sedan imorgon ska jag till Febe på kvällen, Sara och vi ska arbeta och testa lite med reiki (som du kan läsa om här) och även meditera lite. Ska vara där tills på lördag, kommer bli jätteskönt. Sedan på söndag ska jag, Febe och Christel ha möte inför mötet med vår lajvgrupp jag ska på den 14'e.

image21

Sedan på måndag fyller mamma år, sötmamma blir 46 (tror jag) och jag har hittat en jättebra present till henne. Återkommer dock med vad det är vid ett senare tillfälle, vet inte om det finns någon risk att hon läser här eller inte :P

Tisdag kanske jag får besök av Marcus, vore trevligt. Vi har ju inte setts på snart ett år så det kan väl vara dags :) Onsdag ska jag få besök av Tim, som jag ska göra ett projekt i Second Life tillsammans med, streama musik på internet! Sedan på söndagen är det som sagt möte med vår lajvgrupp i Malmö, ska bli roligt att träffa dom!

Lördagen den 20'e ska jag, mamma och syster till Ullared (tjohoo) och shoppa :D Det ser jag fram emot faktiskt! Me like cheap things :D

Sedan tror jag att fiapia skulle komma ner, bunny! Ska bli roligt också, tror hon ska bo hos min kusin. Tycker det är så himla roligt att dom blivit bra vänner.


Och... onsdagen efter är det LAJV! :D tjoho och tjohej, ska bli så roligt att åka iväg på mitt första seriösa lajv sedan.. tja... i höstas tror jag. Verkligen helt fantastiskt roligt! Ska spela en liten piga, Bela Sigurdsdotter, och jag ska vara matansvarig i adelsföljet som jag ska spela med. Var så duktig att jag sydde en coif igår, jättemassa fin blev den :D Sen är tanken att jag ska sy en yllemössa också, men vi får se vad som händer :) tappade lite inspirationen igår när min första idé inte blev som jag ville :P

Och sen i slutet av november är det på gång igen... Dreamhack! Vad jag längtar, saknar verkligen folket nu! Tror pausen i somras var nyttig för mig!

Ja... det var väl allt för tillfället. Ursäkta att jag inte har så många roliga bilder att lägga upp, men jag har inga batterier till min kamera :(

Klart slut!