Mindervärdeskomplex?

Igår började jag skolan. Det är i sig väldigt trevligt, men väl på plats började jag såsmåningom känna att jag inte platsade, att jag inte är tillräckligt bra för att gå i en sådan klass som den jag går i nu. Men, det är väl bara mitt eget självförtroende som spökar. Varför ska det vara så jäkla svårt att tro på sig själv? Men, med lite tur så ordnar det upp sig fortast möjligt. Orkar inte krisa så som jag gjorde i fjol igen, trodde att jag hade någon slags självkänsla nu. Kan man glömma bort sådant, eller är det en färskvara kanske?

Ska dock bli mycket spännande att se hur det känns idag, kanske var det mest utmattning efter gårdagens alla intryck som spökade igår. Vi får se.

Ikväll blir det SCA med grabbarna grus igen, win. Det är verkligen ett skönt sätt att få utlopp för aggressioner, och jag trivs ju bra med killarna. Det är för övrigt en bra sak med klassen; många killar. Har nästan lättare för att trivas då, ibland undrar jag om jag egentligen kanske är kille trots allt... haha.

Så, huvud rensat för idag. Låt se vad som händer härnäst.

Att ha mycket att göra

Ja, jisses, vad det händer saker! Den här veckan har varit hysterisk so far, men fan vad roligt jag har haft sedan jag kom ner hit till Småland igen. Har inget Internet i lägenheten, men det går ganska bra ändå. Kan alltid åka ner till mor och far (som nu) och låna Internet.

Som de flesta hört talas om har jag och Pär förlovat oss! Det kom ganska spontant efter att vi hittat de rätta ringarna, och det känns kalasbra.


Ringarna är tillverkade i Volfram (stavning?) med två spår i rödguld.Håller annars på och hantverkar en massa, både ensam och tillsammans med Carnis (och Albrechts bössor till viss del), i både tyg, garn och nu senast trä. Roligt, roligt. Alltihop finns att beskåda här.

Nu ska jag snart iväg och jobba, arbetar tillsammans med Jessica idag. Jättetrevligt! Var helt ensam på jobbet måndag och tisdag, lagom spännande. Sedan gick jag tidigt igår och arbetade en timme ihop med Malin när hon kommit dit. Alltid trevligt med sällskap.

Och igår träffade jag Josefin, supertrevligt! Och ikväll har jag lovat att bjuda Febe på mat när hon kommer från tåget ifrån kickoffen i Stockholm, innan hon drar till Tunisien i natt. Picknick på mitt vardagsrumsgolv!


Att hinna med

Puh, det händer ganska mycket nu. Fast just idag har det hänt ovanligt lite, och det är till stor del för att jag gömt mig undan verkligheten sedan jag kom hem från jobbet. Dagen började lite panikartad, hade helt glömt bort (!?) att ställa väckarklockan, så jag vaknade en halvtimme efter att den skulle ha ringt. Nåväl, det gick bra att ta sig upp och både frukost och en dusch hanns med innan Julia kom och hämtade mig. Samåkning är bra grejor. Dessutom bjöd hon på fantastiskt god ost- och skinkpaj till lunch (jag bjöd igår), så hela dagen kändes ganska lyxig. Arbetsdagens två första timmar gick dock åt att stirra ut i tomheten i butiken... Tror att vi fick det till ungefär fyra kunder på de två första timmarna. När det började närma sig lunch började det dock drop'a in fler och fler, och lagom till att vi värmt maten var det full rulle i kassan. Fram och tillbaka mellan tuggorna med andra ord... haha.

Sedan gick det ner igen (människor är verkligen flockdjur, så fort någon ser att någon annan går till kassan verkar de tänka "oj, bäst jag också går till kassan nu så att det inte hinner bli kö" och så blir det just det... kö.) och jag fick lite tid över att arbeta på ett par nålbundna vantar som jag grejat med sedan igår. Trefingersvantar heter modellen och de är FANTASTISKT roliga att se. Det är just vad det låter som, en vante med tre fingrar. Ett finger för tummen, ett för pek- och långfinger och ett för ring- och lillfinger. Alienvantar, typ.

 

Något galet trött efter jobbet åkte jag hem och har nu i kväll bara slappat, mer än på länge. Har dock hunnit med om att sy om fållen på min gråa ylleklänning samt börjat på evighets- och tålamodsarbetet att sy om de långa sömmarna i kjolen med lintråd och även fälla sömsmånerna. Puh. Tittade igenom Liar Liar, skrattade lite lagom åt Jim Carrey och fick knappt fållen sydd. Men; STRUNT SAMMA, det är ju lördagskväll och jag behöver ju EGENTLIGEN inte vara duktig.

Sedan fick jag ett samtal från ett okänt mobilnummer och det visar sig vara en kille från Carnis, han som kallas för Dansken (gissa varför... ) som frågade om jag ville följa med på en marknad i Landskrona sista helgen i augusti. Den helgen hade jag EGENTLIGEN vikt åt att måla om i vår nya lägenhet, men det kan kanske vänta några dagar... Man kan läsa om marknaden här om man är nyfiken!

 

Imorgon blir det kanske Moheda loppis tillsammans med världens bästa Febe och därefter ska jag och Julia antagligen ut och greja lite med hästarna, hon får antagligen rida Charlie. Alltid roligt att ha sällskap därute, det har ju tyvärr blivit mindre och mindre på sistone. Stackars hästarna.

Nu ska jag försöka vika ihop mig, ovanligt tidigt för att vara jag en sommar såhär (går sällan och lägger mig innan halv tolv som det är nu), och sova ut lite ordentligt. Vilket innebär att jag förmodligen kommer vara klarvaken halv sju imorgon bitti.

Men det är ett senare problem. Jag deppar lite över att inte vara på medeltidsveckan också, som ALLA tydligen är. Förbannat.

Tjing tjing!

Herrejävlagud

Haha, vilken kväll! Hamnade somsagt på Kafe Deluxe (vet ännu inte säkert huruvida det stavas med ett eller två) och har efter detta haft en av de absolut roligaste kvällarna på länge. Åkte först till Febe och lånade något snajsigt att ha på mig, därefter plockade vi upp Martina i sta'n, innan vi begav oss till ovan nämnda mötesplats. Bara för att finna att de tre karlar (minst) som vi räknat med att se där, inte var där. En kvart- tjugo minuter senare dök de dock upp, Peter (som jag nämnt tidigare), Vidar (som egentligen inte heter så, och som är slöjdlärare) och Daniel (som är riddare i Carnis och även han slöjdlärare). Efter ett slag trillade även min skräddarvän Emil in, till min stora glädje.

Och jävlar, vilken kväll. Efter ett litet tag hamnade jag och Peter varann, till Daniel och Febes stora förtjustning. Efter det var det klippt... som tur är hann ingen få upp en videokamera när vi var igång som värst, men det var verkligen gnabb och smutskastning (på skoj, hoppas jag...) till TUSEN. Peter är en sjujävla underbar person och det är skönt att ha någon att bråka med. Hoppas han läser här och ser att jag tycker om honom trots allt (här kan han/ni tänka sig/er en hundvalpsblick) och inser att han kanske inte ska mosa mig alltför brutalt när det väl är dags att göra upp (ja, jag och min stora mun...)

Nu måste jag försöka få huvudet att snurra, mycket liv och rörelse där, och somna. Imorgon blir det Hässleholm och examen i vad jag lärt mig om produkterna jag ska sälja på erotikpartyerna. (Heter verkligen "party" så i plural?) Många av mina vänner har visat intresse för att ha mig kommandes över och kikandes på prylarna jag har att sälja. Ska bli roligt att se när jag kan hålla mitt första seriösa party.

Nu, säng, somsagt. Tusen tack alla för kvällen ikväll, det var GRYMT. Jag kan knappt bärga mig, vill lära känna alla bättre nu. Och ge mig ut i medeltidskläder och leva medeltidsliv med er!


Puss puss, gulletuss.

Att tala om vad som händer

Ja, alltför ofta har det inte bloggats här på sistone, om man nu kan tycka att en veckas "uppehåll" är länge. Vad har hänt sedan förra gången, som för övrigt inte var särskilt uttömmande? Så egentligen går det som hänt längre tillbaka än så.

Tja, ganska mycket har hänt faktiskt.

Har blivit erbjuden och tackat ja till att arbeta extra för ett företag som anordnar sk. erotikpartyn, dvs. ska jag visa intimprodukter (sexleksaker) och ta upp beställningar. Jobbets stora fördelar ligger i att de inte innebär något större för- eller efterarbete, jag behöver inte betala för någonting själv samt att jag inte själv behöver "ragga kunder". Jag får helt enkelt en tid och en plats där jag ska vara.

Dessutom har jag talat med en kompis om att få jobba extra på hennes jobb i sta'n, det hade varit guld att göra samtidigt som pluggeriet kör igång. Alla pengar som är möjliga att få in vore grymt.

Har varit på en del 30-årsbalunser på sistone också, först för Febe som fyllde 30 i förra veckan och i lördags för Christel som fyllde i mars. Martina, en av Carnistjejerna, fyllde dessutom igår och bjöd på tårta på symötet hos Peter. Alltihop har varit mycket trevligt, gitarr/luta eller både ock har fått följa med och jag har sjungit en massa. Otroligt roligt, saknar att stå på scen!

Och så har Pär fixat en ny bil åt mig. Men till en av de verkligt stora nyheterna: Jag ska i nästa vecka skriva på för en lägenhet mitt i Hovmantorp! Vi har efter lite hustittande beslutat oss för att avvakta till senare år, och spara pengar inför detta, och skaffa oss ett hus då istället. Sagt och gjort, vi åkte igår (!) och tittade på några hyresrätter här i byn och vi fastnade direkt för en av dem som ligger mitt i samhället. Kommer bli kalasbra! Så, vi får tillgång till den första september och ska börja med att fixa till den lite så att den blir verkligt nice att bo i. Underbart.

Imorgon kväll ska jag och Febe på Café Deluxe med bl.a. Martina och Peter (Peter är medlem i Albrechts bössor) och lite annat trevligt folk, ska bli roligt. Lär bli nyktert för min del dock, då jag på torsdag är ledig och ska ner till Hässleholm för att avlägga "examen" om att jag lärt mig om produkterna som ska säljas på nämnda parties.

Full rulle, som vanligt, med andra ord! Har en bra känsla i magen, tror det här året som kommer lär bli ett av de bästa hittills. Närmare vänner, närmare familj, nya vänner med samma intressen som jag samt att Pär ska med ner! Det bästa av alla världar!

Ursäkta lång text, hoppas att det var läsbart ändå. KRAM på samtliga!