Slingrigt

Idag har jag donat lite med mitt hår och med Turbo. Det är typ det som hunnits med. Var ute och promenerade en lång stund med lille pållen, som jag bekymrar mig något ofantligt för. Stackars lille älsklingen, han har blivit så tunn och mager på sistone. Ska skjuta till lite extra mat ett tag och se om det hjälper något. Annars får jag nog skicka hem honom till mamma ett tag är jag rädd.

Häromdagen kom jag fram till att jag ville slinga mitt hår, och självklart kan man, otålig som jag är, inte vänta speciellt länge när det är något jag bestämt mig för. Så, slinghätta och virknål fram, och så försöka peta fram slingor så gott det går. Resultatet talar för sig själv, det blev väl sådär kan vi säga. Men, det är en början till något som jag ännu inte bestämt mig för hur jag vill göra. En stor grej nu är att jag MÅSTE klippa mig, har ännu inte bestämt mig för om jag ska göra det själv eller få någon annan att göra det. Jaja. En bild iaf.
Gummifejset slår till!

En kort resumé av lajvet

Jag lovade Josefin detaljer om lajvet. Det är svårt att med någorlunda korta ordbeskrivningar, men jag kan försöka. Jag spelade Ingeborg Vårfröjd, bymedikus som på fredagen fick axla rollen som lagkvinna då ordinarien Vilja (Anni) var tvungen att resa bort. Lajvet började dock med att Anni och jag gick in som två domedagsfantatiker, kvinnor som blivit galna av död och lidande och sprang runt och drack blod och åkallade Uijins vrede ned över byn Linds invånare. Det blev tokigt roligt, dock försökte folk slå ner oss för att sedan kunna förhöra oss. Vilket inte hade passat in alls. Blev en galen grej när jag i kläder i trasor och blodfläckad sprang från byn ner till adelslägret, blev nedslagen och knockad några gånger på vägen tillbaka och lyckades bege mig in i kyrkan för att begå självmord. Galet.

Sedan gick vi in i rollerna, som slutligen slutade med att jag sprang som en galning mellan folk som blev skadade och de som skadat de förstnämnda. Inte lätt att vara både medikus och lagkvinna. Dessutom väcktes jag en natt av två pojkar som blivit "nedslagna" och som ville att jag skulle ta hand om dem. Det hela bestod uti att de varit ensamma och ville ha någon som kunde umgås med dem. Så, en god idé var tydligen att köra upp medikusen och dra med henne till sin stuga, där man bjuder på vin. Två glas rosé senare, barfota och iklädd endast nattsärk och utan linser, vinglade jag nedför backen till vår stuga och somnade sedan gott. Dessutom stals det en massa saker till höger och vänster, en del slagsmål förekom (off också!), och det sjöngs massor med visor och skrålades en hel del. Rabarbermjödet jag bryggt smakade okej de första dagarna och överjäste sedan till den milda grad att det smakade minst sagt skit. Så, skogen fick det.

Sista kvällen avrättades en kvinna som sades ha mördat sin man och vi grät allihopa. En sådan känsla att se henne gråta och skrika förtvivlat när hon piskades, för att sedan offras i kyrkan. Jag var ledsen i flera timmar efteråt. Dock, dök Merkel med tre riddare in på värdshuset och efter några glas (in) var vi alla glada och sjöng glatt igen. Livet måste gå vidare. Och, handen på hjärtat, jag är lite svag för folk i rustning som kysser på hand.

Sammanfattat, underbart. Känslan när allting bara klaffar är obeskrivlig. Jag kommer fortsätta lajva ett tag till, nästa gång kanske som adel eller något i den stilen. Time will tell.

Tack, alla ni som var där. Febe, tack för att du kom förbi!

Woho, skogen nästa!

Eller ja, nästan i varje fall. Några små projekt har jag på gång innan det är dags att bege mig först nedåt Smålands djupa skogar och därefter de frodiga skogarna i Blekinge. Det som återstår är en god natts sömn (sist idag, självfallet), och innan dess att jag måste vika en massa tvätt, plocka i och ur diskmaskinen, fundera på om jag glömt bort något samt att göra rent till marsvinen. Johan och Anna, Pärs bror och hans flickvän, har lovat se efter mina små odjur. Hoppas det kommer gå bra. Tror jag ska väga dem och kolla klorna i samma veva som jag gör burarna.

Var på medeltidsdagarna på Bohus Fästning en sväng igår, _jäklar_ vad lycklig jag var. Det regnade tyvärr så mer än särk, kjortel och hätta blev det inte, de nya skorna fick stanna hemma. Men, ändock. Lyckan var totalt. Och shoppade jag? Självklart... Hittade en tidsenlig sax, en handgjord sked och en bältesväska/pung. Perfekt inför det nära förestående lajvet. Kunde inte ha passat bättre. Funderade på att köpa någon form av bägare men hittade ingen som jag kände att jag föll för. Så då kan det lika gärna vara. Var riktigt mysigt när det kom lite regn, då satt jag och Pär under ett valv där i fästningen, mumsade på kanderade mandlar och drack saft. Det enda var ju såklart att Pär vägrar ta på sig varenda form av medeltida plagg, så där måste jag bearbeta det betydligt.

Jag slänger upp bilder på det nya när jag kommer hem från lajvet. Och vet ni vad! Något galet, jag ska åka på lajv, med _patinerad_ särk! Japp, den blev lerig och eländig på fästningen igår, och jag _låter_bli_ att tvätta den, för att det ser ganska tidsenligt ut! Fantastiskt va? Eller... stört. Välj själva kära ni.

Nu måste jag ta tag i mina åtaganden.

De mordiska tankarna infinner sig

Idag har jag donat med blod. Sjukt, säger ni. Roligt, säger jag. Hittade ett enkelt recept igår, som kändes värt att testa. Receptet innehåller bara ätbara saker och består av följande:

1/2 flaska ljus sirap
1 flaska röd karamellfärg
1/2 flaska gul karamellfärg

Det skulla bara röras ihop, köpte en enkel saftflaska att förvara det i. Inte helt medeltida,  men bättre än en PET-flaska.
Visst det det läskigt ut?
There's been a murder in my...! Erm.. Diskho?
Jag tog på mig handskar, ja. Min erfarenhet säger att karamellfärg är lurigt att få bort när man väl får det på sig, men såhär gick det väldigt bra faktiskt. Blodet ser ännu mer verklighetstroget i verkligheten, och billigt blev det. Jag är nöjd. Ska kladda blod på mina fina verktyg, men det får bli efter att jag tagit dem till lajvområdet. Det ska gärna gå att föra med sig också, menar jag.


Testade att stänka lite blod på förklädet... Vad tycks?

Lite mer att visa upp!

Först, en sned bild på provdockan i dess riktiga position (jag orkar inte vända den för det är tokavancerat på min dator, av någon outgrundlig anledning), med mina medikuskläder på. T.om. skorna har jag ställt längst ner. Förklädet har jag knutit runt midjan sådär för att det var lite långt för dockan, jag har dragit upp det en bit på bilden.Sedan, så underbart. Bild på mina medikusverktyg.


Någon som känner sig krasslig? Ingen? Trodde väl det...

Fick låna av Gunnar i stallet, det där trollade han fast efter att ha rotat i några enstaka minuter. Utmärkt.

Mysmorgon

Go mörron, go mörron, som man säger häruppe. Idag har vi moln men inget regn, i varje fall inte än. Vaknade av en liten gäll signal från mobiltelefonen vid kvart i nio, gick upp för frukost. Och idag ska det jäklar i mit göras saker! Hänger ni med?

Först och främst har jag tyckt lite synd om mina marsvin, så jag börjar dagen med att släppa dem lösa på golvet. Himla mysigt.
De kurrar och skuttar, tog lite kraftfoder i handen och snart stod både Ipren, Rosa och Fido åt åt direkt därur. Gullan verkar lite blyg idag, men det är något hon måste lära sig, att matte inte är så farlig! Det är härligt när man märker att de verkar må bra!

Sedan ska jag ut till lille Turbo och ge honom mat och byta grimma. Han blir lite försummad nu när jag haft så mycket att dona med sypryttlar och intrigskrivande (jag blev för övrigt klar med en bunte intriger igår morse!), men imorgon är jag ledig och ska nog, om det inte regnar, ta mig ut för en ridtur. Alltid trevligt.

Efter stallet blir det hem igen, packa matsäck, medeltidskläder och klä på mig jobbkläder. Oj, säger ni, vad ska hon hitta på nu? Jojoni, det kan ni undra. Först ska jag åka och uppfylla en liten dröm. Har alltid varit så hemskt avundsjuk på Febes fina provdocka, och häromdagen hittade jag en billig på blocket... så, idag ska jag åka och köpa min egen! Den kanske inte är helt ny eller ens lite ny, men den kommer ju inte synas så mycket sedan när jag har saker på den! Lycka!

Därefter blir det direkt till Västra Parken, ikläda sig medeltidskläder och fortsätta med sömnaden av den sk. Heliga Birgittas Coif som jag påbörjade igår. Och visa upp mina skor, såklart. Sedan börjar jag jobba vid kvart i fyra, galet! Och så blir det jobb till klockan 22, precis samma runda som igår. Den innefattade ca. två timmars paus, så det var inget att slita ut sig med direkt! Och sedan hem, sätta upp provdockan och däcka efter en händelserik dag... sedan är jag ledig måndag-tisdag!

Nu kurras det som bara den här bredvid, tror det betyder "vi vill gå in i buren nu, släpp in oss din dumma tant!". Jäkla söta små djur.

Petra hovslagare

Det här är främst för att visa mamma hur det blev när jag och Pär satte på Turbo skor i onsdags. Tog närmare två timmar och var lite meckigt, men det gick med lite slit! Nästa gång kanske jag försöker få tag i en hovslagare (ska ta kontakt med dem på Åby travbana tror jag.)
Hovarna hade gått lite sönder på insidan på högra hoven och på utsidan på vänstern, så vi fick fixa det så gott det gick! De har åtminstone suttit i två dagar, alltid något! Sitter de i en vecka så har de suttit bättre än när hovslagaren som var ute senast gjorde det!

Lite färdiga alster att visa upp

Jaaaa. Jag vet. Jag har varit kass på att uppdatera. Och ja, jag valde vislinjen.

Här kommer det jag pysslat med sista veckorna! Först, min stolthet. Mina skor. De är jäävligt tighta som det är nu, men folk som vet säger att de ska vara så små som möjligt i början för att man ska kunna passa in dem perfekt efter foten... time will tell. På bilden är de stoppade med linneslamsor för att hålla formen lite, de är fortfarande lite fuktiga. Ska sy fast hälkapporna imorgon och därefter kanta linningen, eller vad jag kan kalla det. Sedan är de klara, men de ska jävlar i mig användas försiktigt!
Efter lite frågor om sulorna lägger jag upp en till bild, underifrån... Sulorna består av läder, kanske 3-4 mm tjockt. Därefter ligger det en smal skinnremsa av samma läder som ovanlädret, kallat bes, som är till för att täta lite. Och sedan ovanlädret såklart. Körde sylen i handen ett par gånger när jag fäste ihop det, men det var det värt!

Sedan, en bild jag kommer slänga upp under "kända roller" inför Abderon. En bild på mig som Ingeborg Vårfröjd, bymedikus. Och mitt nysydda, enorma förkläde som går hela vägen ner till marken. Ska smutsa ner det litegranna tänkte jag. Tips på smuts, någon? Ska ta mig in till Buttricks och köpa fakeblod tror jag... och Ikea för lite lakansväv att riva i remsor. Eventuellt lite köks/matprylar också.I övrigt har jag coifen, Heliga Birgittas Coif att fixa... och lite annat smått och gott. Ska sy klart en under/badsärk i tunt linne som jag kan ha om det blir dags för att dopp i gölen. vore mysigt!

Annars då? Jodå, jag jobbar och står i. Idag kom en liten hög a-kassepengar så just nu leker livet. Skönt att vara på topp ibland!