Valborgsmässoafton

Hejuda mig, vilken valborg. Har egentligen ingen direkt ork att beskriva dagen, men snabbt. Blodgivning slutade i katastrof, eller snarare i ingenting.. de ville inte ha mitt blod för att jag var lite snuvig pga. allergin. Sedan ner till Maxi och hittade några blommor som planterades ihop till en fin liten grupp som Pärs mamma ska få imorgon. Efter detta i ilfart till stallet och ännu ett misslyckande att få tag i Turbo. Köpte lunch på McDonalds (jisses, var länge sedan jag åt där ordentligt!), åt i soffan hemma. Därefter dök Pärs jobbarkompis Pasi upp och jag klippte hans son Rickard och även honom själv litegranna. Därefter promenad med Pär för att lägga på några brev, därefter tog vi ut marsvinen en stund på gräsmattan. Upptäckte att Rosa inte stödjer på högra framtassen och det var ju inte skoj. Hoppas hon piggar på sig.

Och sedan blev det grill och massa god mat. Nu blev det TV, Simpsons och chokladbollar. Och nu började Rhapsody in Rock och det klagar jag inte på. Finns vissa artister i det här landet som är duktiga, och musiker.


Chokladbollar!


Blomman till Pärs mamma.

Ett par dagars duktigt syende


Såhär ser just nu min ena hosa ut, samtliga sömmar för att hålla ihop bägge är klar. Först ihopsytt med kvicksöm ( ett efterstygn och sedan så många förstygn som får plats på nålen) och sedan är sömsmånerna på allt utom precis under foten vikt åt samma håll och fastkastat, under foten har jag delat sömnsmånerna åt varsitt håll och gjort likadant. Längst upp är ett ca 5 cm brett linneband fastkastat som förstärkning när jag sedan ska göra en ögla för strumpebandet.

Det är mitt första plagg som jag sytt helt för hand, och det känns otroligt stabilt måste jag säga! Inga kanter som flaxar nånstans och rejäl lintråd i sömmarna. Jättenöjd!


Edit: Nu är båda hosrona färdiga, ska bara få till ett par snygga strumpeband och sedan göra en fästpunkt i bakkanten på hosorna för dem.


Bild på snedden, min dator har inte lust att vrida bilderna som jag vill just nu.

Tappat intresset?

Nej, jag har inte tröttnat på bloggen, däremot har jag på sistone haft en såndär bloggsvacka som inleds med att jag missat att skriva några dagar, och sedan när jag tänker skriva igen tänker jag att "nej, det går ju inte, då måste jag ju skriva så långt om allt jag missat skriva". Vilket är helt befängt, jag måste inte göra nånting på bloggen. Jag måste tycka att det är roligt, that's it.

Det roligaste jag har att berätta är att jag var på sk. "vikingamarknad" i fredags, och så stod det ett gäng människor i vikingakläder där som sålde nålbundna saker. Gick fram och tittade och pratade lite med dem, och då visade det  sig att de tillhörde Kungälvs medeltidsförening, Elfsyssel. Så, jag gick med där på plats. Jag är med i en medeltidsförening! Verkar vara lite lagom störda människor (som jag) som ägnar sig åt konstiga saker (som jag) och verkar ganska nöjda med det (som jag).

Så var Febe här i lördags, och vi tog (tvingade) med oss Pär ut till Carlstens Fästning i Marstrand, vi iklädda våra fina medeltidsklänningar och med en kamera i högsta hugg. Mycket nice. Här kommer några bilder på oss!


Fick linnetråden jag beställde från Handelsgillet igår med, så jag har påbörjat arbetet med att sy klart hosorna som hittills bara legat ihoptråcklade på en hylla här. Jag ska på en riktig vikingamarknad med föreningen på söndag, och då vill jag ha dem klara! Ska sy ner axelbanden på Febes vikingaklänning som jag fick också. Very nice!


Ett (nybadat) marsvins (förbannade) bekännelser.

Hej, det är jag, Gullan. Jag är så jävla arg på matte. Först, igår, satte hon hela vår värld i gungning genom att sjasa ut oss ur vår ena bur, låta oss sitta ALLA FYRA och trängas i den ena. När vi sedan fick gå tillbaka in i den första var den tom, sånär som på lite äckelrent spån, som inte alls luktade gott! Så, där satt vi och var lite smårädda för vad som skulle hända sen. Rätt var det var så fick vi gå in i båda burarna igen, och nu var BÅDA fyllda med bara rent spån. Jag blir så arg. Tur nog för matte, så satte hon även in våra hus, våra rör och lade in nytt hö åt oss. Det smakade väl helt okej får jag väl säga till hennes försvar. Senare på dagen fick vi maskrosblad och pinnar att gnaga på, och det ägde ju, men jag tror nu att det bara var för att ta ner vår misstänksamhet. Idag anföll hon nämligen med förnyad styrka!

Vi satt i buren, pratade lite lågt, jag tuggade på några strån hö och då kommer plötsligt Rosa inrusande till mig i huset där jag satt. "Matte har tagit upp Fido!" ropade hon och var jätterädd. Jag suckade mest åt henne, Rosa har en tendens att överdriva allt, så jag bara hackade lite med tänderna åt henne och sedan satt vi i huset och väntade på vad som skulle hända! Då hör jag plötsligt skrik från Fido! Det lät som att hon blev misshandlad och jag blev jätterädd! Undrade vad matte hittade på för dumheter nu, men det enda vi kunde göra var att gömma oss och hoppas att hon glömde bort att vi finns. Men icke. I tur och ordning tog hon upp oss, satte oss under kranen och blötte ner HELA oss med otäckt, ljummet vatten och tvålade in oss med något jätteäckligt som luktade.. erm.. ja... jag vet inte vad det luktade. Och sedan gnuggade hon pälsen med en såndär handduk, kan ni fatta! Jag såg ut ungefär som Ipren när hon var färdig, min fina släta päls var plötsligt virvlig och tufsig! Jag blir så upprörd! Jag sitter just nu och diskuterar med Fido, Ipren och Rosa vad vi kan göra för att göra mattes liv till ett riktigt helvete. Vi ska i alla fall försöka kissa på henne så ofta det bara går, och Ipren sa att hon även kan bitas lite om det krävs. Rosa är så himla feg, och Fido är lite för gammal för att göra något ordentligt, men även hon sa att hon kunde kissa ordentligt.

Nu jäklar ska hon få, och husse får sig nog en släng han med! Bara för att han frivilllig bor ihop med den där subban.

ARG är jag!


Jag, Gullan.Fido


Ipren


Rosa

Ett ljus i mörket!

Här kommer det, mitt första inlägg på evigheter! Har inte blivit av att jag skrivit, min dator har bråkat och jag har fått låna Pärs. Nu har det ju hänt lite, men det har inte känts värt att skriva om det utan bilder, och Pärs dator har lämpligt nog Windows "Fail" Vista på sin dator och då har det inte gått att ladda upp bilder.

Först och främst, jag skaffade två små nya marsvinstjejer, Rosa och Gullan. Rosa är en vit liten teddyhona med röda ögon och en SJUKT stark röst. Hon gastar så att man blir halvdöd. Och Gullan är en släthårig liten orange-röd blyg tjej, som är jättetuff mot dom andra tjejerna (främst Ipren). Så, nu har jag en mycket spännande flock.Sedan var jag och Pär på Jeff Dunham i Stockholm, sjukt roligt. Nöjd som bara den.

Och 25-26 kommer Febe upp hit! Underbart! :D


Veckans eskapader

Ja, ujuj, vad den här veckan har gått undan. Trodde det skulle vara långsamt som f*n nu när Pär varit borta, men icke. I tisdags var det visserligen ganska segt, men igår och idag har rullat på och mycket har hänt. Igår morse var jag ute och släppte ut hästarna tidigt (SÅ skönt att de får komma ut, det står en stor rundbal i hagen nu och de får käka därute istället), mockade och donade. Var väl klar framåt halv tio eller något i den stilen, riktigt skönt att inte behöva stanna hela dagen heller. Sedan var det kurs i medicin mellan ett och fyra, maaassa prat med två papegojliknande sjuksköterskor som malde och malde... Visst att jag lärde mig mycket, men det var lite tröttsamt att hela tiden få höra att "vi sjuuuksköterskor vi gör si, och är det så mååååste ni ta kontakt med sjuksköterskan, och vi sjuka sköterskooor..." ;) Bla, bla, bla. Men, jag gjorde det i varje fall, och det var inte så hemskt jobbigt egentligen. Har mycket gratis eftersom mamma jobbat i vården jämt och nämnt olika mediciner och sjukdomar som det är bra att kunna. Har t.ex. bra koll på waran (farmor gick ju på det).

Och appropå lilla mamma, hon blev opererad i sin axel igår! Var jätteorolig för henne, men tydligen gick det bra och hon mådde mest illa efteråt, av narkosen. Sötaste lilla mamma, hoppas att det blir i alla fall okej nu!

Nånstans i slutet av kursen ringde Catarina från resursförmedlingen och frågade om jag kan jobba förmiddag lördag och söndag, och jag tackade ja. Pengar, pengar. Efter att allting var klart och jag varit hemma en liten stund packade jag Ipren och Fido (nybadade sedan förmiddagen!) i en rengjord resebur och sedan åkte vi till Irene för att hitta en ny liten kompis till tjejerna! Det var ju bara det med en kompis... hon hade bara kvar två stycken tjejer, och de var tydligen bra kompisar. Och, eftersom jag har plats och är ungefär lika motståndskraftig som en bytta rumstempererat smör kunde jag inte säga nej. Så, både Rosa och Gullan fick följa med hem. Och det hade väl varit lugnt, om jag inte dessutom fått låna med mig Pluto, en kastrerad hanne som ska få ordning på damerna i den nya flocken. Marsvin trivs bäst i sällskap av många artfränder (och JA, det är lag på att de måste vara MINST två, annars klassas det som djurplågeri!) så det känns bra att jag kunde göra något fint för dem. Men jag måste säga att det kändes lite udda at tha fem stycken med mig hem. Små sötisarna. Nu har det varit lite turbulent i buren en stund, de piper som bara den. Men, sålänge det inte blir massa sår och blod så ska man tydligen inte oroa sig, de måste få göra upp om rangordning i lugn och ro.

Nu idag har jag varit i stallet på morgonen och gjort klart allting, därefter hem och duscha, släppa ihop alla marsvinen och åka ner till Kungälv för att träffa en studie- och yrkesvägledare. Hon sa väl egentligen inte massor, utan gav mig några papper att fylla i med intressetest och annat skoj. Så, det ska jag fixa innan jag ska dit igen på tisdag, bara för att hon ska få ett hum om vilken riktning hon ska knuffa mig. Stackars henne, inte lätt när det kommer in folk som absolut inte har någon aning alls om vad man vill göra. Tur att de finns!

Efter detta begav jag mig ner till bingohallen där Anna jobbar (och där jag sökt jobb) för att lyda deras uppmaning och testa att spela bingo... Förlorade allt jag hade! (med mig... dvs 30kr.) Efter att jag spelat klart (var tvungen att klicka ett samtal eftersom jag var fokuserad på bingon) ringde jag tillbaka till Catarina på resursen och hon frågade om jag vill jobba i eftermiddag. Därefter gick jag in på maxi, köpte lite småmatgrejor, bl.a. morötter och gurka till mina småttingar och choklad till mig.. undrar varför jag blir så godissugen när Pär är bortrest, det är helt knasigt! Därefter hem, kolla till marsvinen och ge dem morötter, äta lunch, vika tvättade kläder och nu sitter jag här. Ska gå och fixa några mackor inför ikväll också. Jobba är bra, pengar pengar!

Imorgon eftermiddag kommer min käre Pär hem, och jag ser fram emot det jättemycket. Tjoho!