Vaddå, sömn?

Ja, jag sover lite för lite. Eller, har i varje fall gjort de senaste 48 timmarna. Arbetat en del, ganska lite, sovit en del, väldigt sporadiskt. Men fan vad gott det är att vara här! Är så härligt att få vara här, bara flumma runt och kramas. Jag tycker faktiskt om att få vara slö och slapp och bara kramig och dessutom får höra ibland att man är söt.


Nu ska jag ge upp Oskars dator och kanske gå till massagerummet. Slutar om 56 minuter och då ska det jävlar i mig sovas. Jiiiiiha :)


Förresten, vissa saker i livet har en tendens att upprepa sig. Så, vi får se. Antagligen får vi samma slut som förra gången, men drömma kan ibland vara mer än nog.


En snabbis!

Idag blir det bara ett kort och koncist inlägg. Jag sitter i soffan, tittar på nyheterna på  TV7 som flimrar förbi. Någon från Lost som saknar sin pojkvän, en polis som skjutit en knivman i benet, någon som ogillar Hollywood och andra föga intressanta nyheter... Men sen kommer ju nyheterna från Aftonbladet. se också, haha.

Ska snart bära ner min madrass och lite andra prylar till bilen (det är så fint, jag har bundit ihop madrassen med ett par nylonstrympor i brist på bättre lina), samt att jag INTE får glömma att slänga soporna.. Känns konstigt att jag inte kommer vara hemma på flera dagar nu, men jag tror inte att jag har något i kylskåpet/skafferiet som kan bli dåligt... Jag hoppas inte det i varje fall. Minns hur Lisa och Jossas lägenhet luktade efter att de glömt ett mjölkpaket kvar i lägenheten när de åkte hem till sina respektive städer under sommarlovet.... Ugh, tyckte riktigt synd om dom faktiskt, haha.

Får se hur länge jag ska jobba idag, med lite tur kan jag smita nån eller några timmar tidigare, längtar till Dreamhack så att det är alldeles sjukt! Hade helst velat vara där hela veckan, men man kan inte få allt. Menar, fem dagar i sällskap med ett urval av världens underbaraste människor är inte illa pinkat!

Jag har drömt så konstiga saker de senaste dagarna... Inatt drömde jag att jag skulle åka till Turkiet igen. Det knasiga var bara att Musse skulle åka med (för er som inte vet det är Musse min tjugoettåriga, ca. 400kg tunga travhäst) och han skulle tvunget ha ny sadel och nytt träns på sig... och tränset satt helt sjukt dåligt. Nej, var en konstig dröm. I drömmen fick han sedan inte följa med och då började jag packa med mig andra saker. Tror att det har att göra med mina tankar om att jag inte vill glömma något viktigt som ska med på DH idag, i min dröm klurade jag (precis som i verkligheten) på om jag skulle ta med mig datorn eller inte. Inte, är vad jag bestämt nu.

image45

Har i vilket fall konstaterat att jag saknar min lille häst som bara den. Mussesötnos, du är den finaste i världen <3

Dreamhack!

Imorgon bär det av. Jag var på Elmia en stund igår och övervakade uppbyggnaden av vårt bås, bar sängar och byggde bord av pall. Jag var även en stund hos support och hjälpte till att dra elkablar, ibland känner man sig verkligen som en n00b på riktigt. Jag menar, jag har ju ingen som helst koll på el och sånt. Men jag tror att jag gjorde lite nytta i alla fall. Även om det inte var så länge jag var där. Jag är i alla fall grym när jag får sladd, haha. Inom några dygn kommer ungefär elva tusen personer att trängas, umgås, skrika, skräna, dricka jolt och ha det alldeles fantastiskt under några dagar.

image43

Så, imorgon kväll är det alltså det bär av för att stanna där. Jag jobbar idag och imorgon, det lär bli lagom roligt och sjukt långa dagar. Det ska bli så underbart att komma in i Dreamhack-livet på riktigt! Jag kommer jobba natt, 02-10 och jag tror att det kommer bli toppenbra.

För övrigt måste jag kommentera mitt inlägg där jag var så lycklig över snön. Jag hade fel. Felfelfel, hade glömt hur snö blir när den tinar lite... Så igår när jag klev utanför dörren så gick det tre minuter och sedan var mina converse (som jag vet var ett dåligt skoval) helt genomblöta. Jag körde till Jönköping med fläkten med varmluft ständigt riktad ner på mina fötter. Sedan frös eländet på i natt, så min morgonpromenad blev en något hal historia. Minusgraderna borde vara borta nu, så risken för mer slask är nog överhängande nu.

Nu är det snart dags att promenera till jobbet. Jag funderar på hur mycket det blir för mig och Gäd att göra idag, de flesta bokningarna ligger på Regina. Jag tror att jag tar med mig andra delen av boken jag läser, greven av Monte-Cristo. Den är översatt någon gång på sextiotalet så språket är väldigt utsirlat och vackert, svenskan har verkligen förlorat mycket. Visst att all utveckling är av godo, men samtidigt så har vi nog gått miste om många av dom vackraste orden. En senare recension av boken (eller snarare, böckerna, då det är en serie på tre) kommer i ett senare inlägg. Nu blir det jobb!

SNÖ! Snösnösnösnösnö

Oj vad det har snöat en stund nu. Mycket, mycket ligger det på marken utanför, förut när jag hämtade min tvätt kunde jag fånga snöflingor med tungan. Värsta mysigt! Hamnade lite i julstämning nästan direkt, det finns ju inget finare än dessa lätta, mjuka flingor som så graciöst singlar ner från en mörk himmel. Jag får faktiskt lust att spela "Ja, Se Det Snöar", men jag struntar i det. Det måste finnas lite kvar åt december.


Jag fryser. Funderar på om det inte är dags att dra sig åt sängen snart, vore grymt skönt faktiskt. Har lite ont i magen, vet inte riktigt vad det är som är problemet.

image42


Jobbet idag gick bra och jag fick t.om. lite beröm. Känns bra, var helt glad när jag gick från jobbet!

Snart dreamhack! <3

Stayin' alive!

Ja, det gör jag i allra högsta grad. Otroligt trött och sliten får jag väl erkänna att jag är, nu när jag jobbat en hel jobbvecka heltid. Mina fötter värker ganska mycket, huvudet surrar lite lagom och jag funderar över vad jag kunnat göra bättre med klippningarna som kommit fram mellan mina fingrar... Det är ett ganska krävande arbete måste jag tillstå. Man måste ju alltid vara hel, ren, artig och trevlig. Och gärna snygg, med bra frisyr så att kunden kan peka och säga "det där är snyggt, vad har du gjort med det?" Har nog lyckats iaf okej så långt, man blir lite osäker när det är så många som i allra hösta grad undersöker vad man pysslar med. Tack och lov har jag Gäd, som visserligen är ganska snabb med att tala om vad jag gjort konstigt, men hon får mig i alla fall att känna mig som en i gänget och tro på att jag faktiskt kommer fixa det. Det är bara en massa jobb som ligger framför mig, man får ju aldrig slöa till i det här.

Varit duktig idag också, promenerad i morse. Tror faktiskt att jag tar en sovmorgon imorgon, tror att jag behöver det. Börjar klockan tio imorgon, jobbar extra. Bara fem timmar dock så det lär gå som en dans. Det enda som oroar mig är att jag ska jobba med Regina och jag har fått lite känslan av att hon inte riktigt gillar mig. Men, wtf, jag klarar mig ju. Är nog starkare än vad jag själv tror ibland.


Himmel och plättar vad jag börjar bli slö. Har inte ens satt på TV'n ikväll, men det gör ingenting. Idol klarar mig mig banne mig utan. Nog att det finns folk som är duktiga, men hallå? Det har verkligen lett till en ström av massproducerade artister och det här kommer inte fungera i längden... Snart vet jag knappt vem som gör vad, om det är Ola/Danny/Erik/Måns/någon annan som gör en låt. Har börjat stänga öronen på jobbet redan, radiokanalerna spelar verkligen samma låtar om och om igen. Kan avslöja att det just nu spelas mest av Big Girl, You Are Beautifu och Big Girls Don't Cry (med Fergie som enligt en stark källa inte kan sjunga live). Mycket om tjejer nu, stora sådana. Och Mikas låt har faktiskt en viss poäng. Visst är väl vackra tjejer inte tvunget smala?

Tror inte skönhet har en ålder eller en storlek... Men däremot så måste man väl ta hand om sig. Jag tror att jag är vacker på mitt eget sätt, för dom som känner mig.

Och bara så ni vet, jag är jävligt nöjd med det! Ensam är stark, men med er, mina vänner, är jag starkare!

Püss :)

Lite uppdatering!

Ja, jag har inte varit så duktig på att uppdatera senaste veckan. Har främst berott på att jag blev utan dator (strömsladden till laptopen gick trasig och den stationära är som bekant.. död). Detta hände i onsdags kväll, påpassligt nog kvällen innan jobbet började. Så egentligen hade jag inte haft så mycket tid till att sitta här iaf, men något hade det ju blivit...

Ja, nu har jag då jobbat min första vecka på salong Hon och Han. Det flyter på, jag inser att jag har mycket att lära mig (men det har en frisör nästan alltid).
Men det är helt sjukt vad roligt det är! Jag gillar verkligen att vara frisör, det är underbart att träffa så mycket människor omkring en. Ibland kan det dock vara lite läskigare (som personer med helt sinnesjukt äckliga hårbottnar och folk som luktar svett) men då gäller det ännu mer att visa sig professionell. Det går för det mesta, om man inte tänker på vad det faktiskt är man tar i. Sedan lyckades jag ge mig själv ett stort hack i fingret igår, vänster långfingers fingertopp mår sådär. Men vafan, lite överlever man :)

Jag vill ägna resten av det här inlägget att hylla alla människor som jag upplever som riktigt riktiga vänner i min närvaro nu. Mammapappasyskoncattenamandapatrikgädpåsalongenfreddiemurpbunnyfebechristinajerker osvosv... Var länge sedan jag insåg hur stark jag är med er hjälp! Jag har klarat mig så jävla bra hittills och det är tack vare er, mina underbara älskade vänner. Vet inte vad jag gjort utan er! Går inte att sätta någon som helst ranking på det, alla är så vitkiga... har säkert glömt någon, men jag hoppas alla vet hur mycket jag älskar er!

image41Ni är mina små hjärtan!


Lite annat... erh... ja framtiden kanske? Jobbar imorgon och lördag, tvätt söndag. Sedan jobbar jag måndag, tisdag och sedan... DREAMHACK!!! Finally, fan vad roligt det ska bli! Jag saknar en massa personer där, tror eventet kommer bli minst sagt spännande. Var länge sedan jag var helt singel på dh, om jag någonsin varit det. Kanske, kanske inte. Förresten, sommaren 05 tror jag att jag var det. Sedan vintern var jag väl halvt singel...hmm.. ska bli roligt iaf :) Att vara friii :P

Men sedan... ja... då är det typ jul. Vet vad jag ska köpa till min kära familj, mmen med risk för att dom läser här så skriver jag det inte... det kommer iaf bli perfekt!

Nu ska jag surfa runt lite, anmäla mig till gesällprovet i vår... Vill verkligen ta eländet. Nu nu nu!

Kram :D

Du...

Du kom in i mitt liv när jag som minst anade det. Perfekt, du passar mig så bra! Blir så glad när jag är nära dig, förstår inte hur jag haft sån tur! Jag inser ofta vilket fynd jag har gjort och jag förundras. Hur kunde jag hitta dig när så mycket i mitt liv varit förvirrat? När jag inte vetat varken ut eller in och gått från objekt till objekt utan att hitta rätt.

Och att jag skulle hitta dig i Hovmantorp dessutom. Nu när jag faktiskt var på väg därifrån. Skönt att det gick att ordna så att du nu är här med mig jämt.

Dessutom är du så snygg :D Mornar och kvällar framför TV'n blir så trevligare när du är här... Tack för att du är min!

Kärlek :D image40

Good morning Gislaved!

Så, nu var det gjort. Nu bor jag faktiskt här. T.om. adressändringen är fixad. På bordet bredvid mig (soffbordet alltså) ligger det lite papper med elavtal, ska försöka ta itu med dom idag och se hur det fungerar. Mamma, Rickard och Sandra var här och lämnade av mig igår och vi var och handlade mat (mamma handlade alldeles för mycket åt mig, jag kommer äta ihjäl mig, haha). Så, nu är både kylskåp, frys och skafferi hyfsat välfyllda. Får se hur det blir när jag ska försöka laga något, jag är ju som bekant ingen kock. Långt ifrån faktiskt. Men jag har i varje fall två matlådor, känns som en vettig sak att satsa på. Äta ordentligt mitt på dagen och köra mitt slöfika på kvällarna. Jag rår inte för det, men te och macka på kvällen är typ det ultimata för mig. Då blir man inte äckelmätt när man ska sova heller.

Måste säga att jag är otroligt nöjd med min soffa, man sitter (och ligger!) helt toppen i den. Var livsfarligt igår kväll när jag låg och tittade på film, hade man somnat i soffan hade man ju legat här hela natten... Iofs vore det väl skönt.

Det här bredbandet, det mobila, från tele2 är faktiskt helt okej! Det går inte fullt så snabbt som det jag har hemma, men inte långt ifrån. Inte tokigt för en liten plastdosa med USB-kabel.

Så, idag har jag en liten lista på saker att göra. Ska gå till Gislavedshus och lämna nykeln till bommen (så att jag slipper böta 500 kr för försening), gå till salongen och så, promenera runt Gislaved och se hur det ser ut och så. Se vart jag har vårdcentralen, apoteket osv. Känns som att det är bra att hitta lite i alla fall och en promenad är ju alltid nyttigt.

Min kära far köpte ny bil igår! Så, med lite tur så får jag låna med mig bmw'n hit när jag varit hemma i helgen som kommer. Jag kan inte hjälpa det, men jag känner mig så sjukt handikappad utan bli eller ens cykel. Inte direkt som att jag skulle kunna skynda mig någonstans utan att springa :P

Men först ska jag nog ta mig ett bad tror jag! Förra gången fick jag lite spader för att det var för varmt, men jag vänjer mig nog. Vore skönt att fräscha upp sig lite, frågan är bara om jag ska städa först. Det behöver iaf dammsugas lite här och var, dammmråttorna gömmer sig i hörnen :) Eller... gömmer sig. Inte direkt, dom är ganska synliga.

Nu ska jag göra något nyttigt! Saknar er mina vänner <3 kram!

image39
Jag och söta lillasyster!

Nedräkning

Nu börjar både det ena och det andra närma sig. I kronologisk ordning: Flytt, nytt jobb, Dreamhack, lillebrors födelsedag, jul, nyår. Om 48 timmar beger jag mig i sällskap med min mor och syster till Gislaved och där ska jag sedan stanna. Om sex dagar börjar jag jobba, torsdagen den 15'e klockan 09.15 ungefär. Sedan är det heltid, i ett helt år, som gäller. Om arton dagar åker jag till Dreamhack, det ska bli så roligt! Verkligen helt otroligt roligt. Saknar alla så mycket, eftersom man var borta i somras så blir det starkare längtan nu. Sedan fyller lillebror om en månad och två dagar, hoppas att jag kan hitta på något roligt i födelsedagspresent till honom. Efter det går det ytterligare tolv dagar och då är det julafton.  Och en vecka till, nyår. Det här året har gått så fantastiskt fort, men det känns som om man hunnit med väldigt mycket. Jag får förvarna samtliga om att när nyår kommer så lär mina inlägg här vara ytterst deprimerade, flummiga och filosofiska.

image38
En tid i mitt liv går snart till ända, och det måste ju ta slut innan man kan börja något nytt, vända på timglaset. Vem jag är om ett halvår kan jag nog dessvärre inte svara på. Jag hoppas ju på att det som gör mig till mig alltid kommer att finnas, men jag har ju precis som alla andra en hög bra och en hög (oftast en större känns det som) dåliga sidor. Bör man sträva efter att ta bort sina nackdelar och framhäva det positiva, eller ska man låta nackdelarna vara, för att de är lika stor del i ens personlighet?

Jag vet inte. Jag vet att jag kommer fundera mycket inom den närmaste tiden och jag tror att allt kommer lösa sig till det bästa. Tack, mina trogna läsare, för att ni bryr er om mig. Jag kan inte med några ord säga hur mycket jag uppskattar er.

Bläck

Det här är den vackraste visan som finns.

image37

Ge mig hit lite bläck och en penna,
Jag vill rekommendera ett brev
Du skall alltid få se och besinna,
Att jag håller ingen kärare än dig

Förr skall hällberget rämna så som is!
Förr skall solen borttappa sitt sken!
Förr skall skogen blir förvandlad till en duva,
Innan jag dig, min vän, överger!

Förr så spelade jag på gulltärning,
Förr så spelade jag på klaver
I detsamma övergav mig sorgen,
jag skall aldrig borttappa dig mer!

Förr skall hällberget rämna så som is!
Förr skall solen borttappa sitt sken!
Förr skall skogen blir förvandlad till en duva,
Innan jag dig, min vän, överger!

Min mage ffs!

Vad är detta! Jag har inte mer än kommit hem från lajvet innan min mage får spunk! Igår skulle jag och pappa åka till Gislaved och lämna min soffa och när jag somnade i måndags kväll var jag glad och så. Och vaknade jag igår med en märklig känsla i magen. Det kände stundtals som att någon greppade i magmusklerna, drog i dom åt sidorna, upp och tryckte ihop dom igen. Jävligt mystiskt helt enkelt. Men, vi var tvungna att få iväg soffan så det var bara att ge sig av.

Jag har haft mycket ont i magen i mitt liv, det vet de flesta som känner mig väl. Det har varierat från misstänkta blindtarmsinflammationer, laktosintolerans osv. till den senaste diagnoses, colon irritabile. Mer info om det finns här Läs även om vad det finns för behandling. Jo: "Det saknas för närvarande effektiv behandling för colon irritabile."

Och vad är sjukdomen? Tja, att magen är konstig, fast de vet inte hur eller varför. Härligt va?

I vilket fall. Här ligger jag nu fortfarande med min knasiga mage och tittar på kriminalserier. Dagen är ganska lugn, ska bara fixa lite av varje härhemma. Ska bl.a. diska höganäskrusen från lajvet och så.

Nu har jag klagat av mig tillräckligt. Jag saknar mina kära lajvare...

Bilder kommer komma, jag lovar :)

Tillbaka till verkligheten

Så, nu ligger jag här. På min tillfälliga säng, dvs en madrass på golvet i det som var mitt rum. Vet iofs inte om det räknas som mitt rum numera, men ni förstår nog vad ni menar.

Tillbaka från lajvet. Det var... ja, härligt. När jag traskade från vårt läger igår, på väg till byn för att hämta vatten, nynnandes på några små visor, så kändes det som att wow, vad härligt. Solen sken, fåglar sjöng och luften var klar. Jag kände mig helt enkelt... lycklig. Fast, det kanske inte var jag. Det var kanske Bela, min karaktär.

Det var jättehärligt, absolut. Jag är jätteglad att Kalle, min lilla sötnöt, drog med sig. Hans vänner är absolut otroligt trevliga, jag blir så glad när jag tänker på hur det kändes att vara där. Kände mig som en viktig del i lägret och det var roligt.

Så, på tisdag ska jag och pappa köra min soffa till Gislaved (den är så härlig och mjuk!) och sedan på söndag.. ja, då flyttar jag dit. Inte för gott (jag menar, jag lär ju flytta någongång), men nu blir det min bostad. Min, bara min! Ska bli spännande att se hur det fungerar att klara sig själv. Jag ska gå och köpa ett mobilt bredband på onsdag också tänkte jag. Menar, har jag inte ens möjlighet att prata med mina vänner på nätet så lär jag antagligen avlida av ensamhet.

Nu är jag nådigt trött i huvudet och ska nog försöka göra något klokt av resten av dagen (det vill säga, absolut ingenting).

Och, Karl-Axel, vart är dom söta små kakorna? :)

image36

Överst från vänster: Ida, (skrivarlärling Karin Dal), Micke (knekt Torvald), Erik (major Sverker af Silfwerpil), Karl-Axel (kansler af Kreutz), Hedvig (knekt Bessa Dal), Johan (page Johannes).
Nederst från vänster: Febe (piga Ylva), jag (piga Bela), Christel (piga Estrid) och slutligen Filippa (Kallas, random ballt person).