En gammal kärlek och tips om en bra bok

Jag har sedan jag knappt kunde gå älskat Galenskaparna. Ett av mina första minnen med dem var föreställningen "Grisen i Säcken" som mamma och pappa hade inspelat på VHS, tror de spelat in från SVT.

Inledningen till denna föreställningen är ett kort barbershopnummer som ordvitsigt (och Göteborgskt nog) handlar om en frisörsalong. Jag har sett den så många gånger att jag kan vartenda ord utantill. Men det här är något annat... en blooper, live inspelad. Knut Agnred förklarar i början av det här klippet vad som händer.Vi har haft en skön helg, vilat en del, fixat hemma och träffat goda vänner och min lillasysters söta lilla hundvalp.

Jag håller på och läser Ozzy Osbournes biografi, I am Ozzy, vilket jag rekommenderar alla att göra, oavsett musiksmak. Killen har verkligen levt något utöver det vanliga. Jag tror att han varit onykter fler dagar i sitt liv än han varit nykter, utan minsta tvekan. Och han beskriver sitt liv med en stor portion humor. I inledningen skriver han följande;

"Other people's memories of the stuff in this book might not be the same as mine. I ain't gonna argue with 'em. Over the past forty years I've been loaded on booze, coke, acid, Quaaludes, glue, cough mixture, heroin, Rohypnol, Klonopin, Vicodin, and too many heavy-duty substances to list in this footnote. On more than a few occasions I was on all those at the same time. I'm not the fucking Encyclopaedia Britannica, put it that way. What you read here is what dribbled out of the jelly I call my brain when I asked it for my life story. Nothing more, nothing less..."

Läs den!


Katt eller hund?

Nu när min kära lillasyster gått och skaffat sig en hundbebis (en liten samojedsötnos) så måste vi ju avfärda vad som är skillnaden på katter och hundar.

 

Och visst ligger det något i det?

 

Jag har nu varit ledig från jobb sedan i förra fredagen, och i torsdags fick jag ett samtal från Försäkringskassan där de meddelade att min graviditetspenning är beviljad. Detta gjorde mig otroligt glad och tacksam, för jag märker att jag mår otroligt bra nu när jag varit ledig.

 

Nu är vi i vecka 34, och jag börjar känna att magen snart inte borde kunna bli så mycket större. När bebisen är ute finns det några saker jag tänker göra:

- Böja mig ner och plocka upp massor med saker, utan att stöna det minsta.
- Äta sushi med rå lax.
- Ha jeans.
- Dricka vitt vin.

Det är nog bara det. Med andra ord tycker jag att det inte är så farligt att vara gravid som många påstår, även om jag inte skulle vilja säga att det är en "magisk" tid. För mig är det inte graviditeten som är grejen, jag vill ju bara träffa Glenn-Ada.

Nu ska vi snart iväg och fira min lilla far. Grattis pappa!

The Facebook song... are you fucking kidding me?

Prioriteringar, inte så lätt som man kanske kan tro.

 

Det är givetvis inte lätt att veta hur autentiska dessa bilder är.

 

Men jag tycker ändå att de är klart sevärda.

 Bohemian Rhapsody på ett annorlunda vis

Min favoritmupp i den här är utan tvekan Animal. Mama?Söta små gullungar


Cookie monster

Ibland behövs det så lite för att det ska bli humor.

Och slutligen... en rädd liten kaka.Nostalgi

Peter Settman må ha blivit en riktigt präktig karl, kostym i SVT på söndagarna och familjeunderhållning.

Därför blir jag så otroligt glad och varm inombords av att se hans barnsliga lycka när han förstår vad som är på gång. Enjoy!


Jonathan Antoine

Jag har bestämt mig för att bloggen i fortsättningen får vara en kanal där jag bara delar med mig av roliga saker jag snappat upp på nätet.

Den här gången blir det ett youtubeklipp med två unga människor från Storbritannien, där framför allt killen glänser.