Nya lajvprylar

Nu såhär på hösten är det dags för lajv igen, och jag har just färdigställt min nya dräkt, lite adels-ish sådär.Har tillkommit några nya detaljer sedan bilderna togs: Fållen längst ner är sydd, samt lite broderade band som sitter på armarna. Mycket fint blev det faktistk. Ljuset är lite gult, färgerna är beige linneklänning, mörkgrön ylleklänning och lila/grå mantel, fodrad med blommonlila linne. Huvudbonaden i samma gröna yllletyg och vit slöja och hakband.

Mamma är bäst

Mamma var inne och läste min blogg idag, och ringde mig  något bekymrad över mitt tidigare inlägg. Men tillade också att det var ganska roligt att läsa om mig, FAST det inte någonstans stod att "mamma är bäst". Så, nu skriver jag det nu istället.

Idag har jag haft en grymt bra dag på jobbet, hade tre långbehandlingar (tre färgningar med tillhörande klippningar) och sedan var det slut på dagen. Gick snuskigt fort, och det kändes helt underbart. Alla tre blev jättefina! Dessutom, på min lunch och allting, travade det in två representanter från Handels fackförbund, just som jag hade funderat på att gå med i facket och a-kassan och allt. Så där kommer de, och jag var inte sen att gå med. Grymt bra! Lätt värt pengarna utifall att det skulle hända något!

Så, idag har det känts som att jag haft någon som vakat lite över mig och hjälpt mig på traven. Tryggt och bra.

På fredag kväll bär det av till Smauland, det blir toppen. Febe och jag ska gästa lajvet därnere över dagen, som adelsdamer (mycket fina i kanten!) och eventuellt vanligt pack på kvällen. Weei! De små svinen ska med hem då också, jag blir kvar därnere tills måndag! Så, om någon känner för att ses kan ni bara ropa hej!

Nu har jag inte mycket vettigt kvar att skriva. Förutom att mamma är bäst såklart.

Knasigt less?

Ibland vet jag inte om det bara är jag som är pjåskig eller hur det är.

Men ibland är jag bara tokless på mitt liv, på mig själv, på vad jag gör osvosv. Jag hinner inte ens blogga som jag tänkt mig, är för trött för att sätta mig vid datorn när jag kommer hem på kvällen. Vill mest äta lite, krama på Pär och sedan sova, ju tidigare desto bättre. Trött trött trött trött.

Desstom blev jag lite bekymrad idag, insåg att jag får blåmärken så lätt. När jag vurpade med moppen klagade Pär på att jag såg ut som jag krashat i typ 80... och häromdagen slog jag i benet lite lätt i kicken på moppen och nu har jag värsta blåmärket där också. Undrar vad det kan bero på? Jag hoppas på att det inte är någon fara, men jag ska kolla upp det.

Har dessutom sytt lite lajvkläder idag, börjar bli klar med det mesta. Skööönt.. lite lajv i helgen som kommer, jag tror det blir toppen! Jag, Fido, Boris och Ipren ska fara neråt Småland, så att mamma får träffa de små... ska bli roligt att se vad hon tycker om dem!

Jag tror att jag ska lägga ner Dreamhack efter eventet i vinter, har börjat lessna. Är inte alls lika sugen längre, orkar inte riktigt med alla trådar att dra i... Orkar inte behöva ta ledigt för det heller, för den delen.

Jaja, vi får se. Kort inlägg idag, förlåt om jag blivit mer disträ. Men det är för mycket jobb och för lite ork. Ska försöka börja träna i veckan som kommer, vi får se om jag lyckas!

Puss kram alles <3

Ett par nya stjärnor

Jag var idag hos Irene och skulle hitta en ny kompis till Fido så att hon inte skulle vara så ensam. Tyvärr lyckades jag inte utan lyckades få med mig två stycken hem! Kastraten Boris (dvs en hanne) och en underbar liten virvelsak på två månader som för nuvarande heter Ipren. Så sjukt söta! Hinner tyvärr inte skriva massor om dem eftersom jag ska strax ska åka iväg, men tittade och njut sålänge! Jag är såå kär i dom!
Min lilla skrutt är död

Vi var tvungna att avliva Linn idag, veterinären trodde att det enda vi kunde göra var att låta hennes opereras och det ville vi inte vara med om. Hon förtjänar inte att behöva få ett långdraget lidande istället för ett ärofullt slut. Så hon somnade in efter att ha ätit några bitar gurka och gosat med Pär. Jag är såklart jätteledsen, men hon var ganska gammal och hon hade haft ett bra liv.

Kommer sakna henne! Imorgon ska jag och Fido åka och hitta en ny kompis till henne, vill inte låta henne vara ensam så länge... måste vara konstigt. Så, jag pratade med Irene, hon som hade Linn förut (på eragons.se, spana in det, hon gör ett beundransvärt arbete där!), och hon tyckte absolut att vi skulle ha en till polare till sötFido. Som för övrigt just nu sitter och äter hö i sin nyligen rengjorda bur, hon är så söt att man bara vill äta upp henne.

Så, en jätteledsen dag, men samtidgit känns det befriande att få ha hjälpt henne, det var det bästa för henne.

Vila i frid mitt lilla hjärta.


Så jävla orättvist

Livet är fan inte shysst. Mitt lilla hjärta, mitt marsvin Linn, är dålig.. hon har gått ner en massa i vikt och igår hittade jag en STOR knöl på hennes ena käke... lilla stumpan, är kanske en tand eller något som knasat till sig. Sötnosen, vad ledsen jag blir...SÅna små stackare, som inte gjort en fluga förnär! Varför ska de behöva lida? Nej, fy...

Och på onsdag ska jag till Stockholm på Anna-Lisas begravning, också lagom roligt.

Ibland funderar jag på hur det här livet är menat att funka, vad tror ni? :/

För stressad för att blogga

Ni får ursäkta mig, kära läsare, att jag blivit så ofantligt dålig på att komma ihåg att blogga. Får göra så att jag skyller på tiden, vilket faktiskt är sant, som gör att jag inte har en minut över om jag vill hinna med det jag måste. Dessutom lyckas jag jämt klanta mig och det tar av en konstig anledning alltid extratid.

Kan sammanfatta förra veckan med DÅLIGT och SMÄRTA. Började i måndags med att jag slog lilltån fördärvad på morgonen, blod och smärta och fan och hans moster. Så då muttrade jag över det i några dagar, samt att jag inte ritkigt tyckte mig lyckas ordentligt med någon kund. Aja, shit happens tänkte jag. Sedan i torsdags skulle jag jobba halva dagen, min kollega hade blivit sjuk. På kvällen skulle vi äta fiskgratäng, och eftersom jag var ledig på morgonen tänkte jag att hey! jag gör den nu! Och gjorde det.... fixade med det en massa och det blev jättebra. Sedan skulle Pär komma och hämta mig efter jobbet på kvällen, och upplyser mig då om att jag glömt stänga av spisplattan hemma (!!!!). Turligt nog just den plattan jag varit klok nog att ställa min fina fiskgratäng på, så det var ingen direkt brandrisk av den. Fiskgratängen fick jag dock slå ur formen, den var stenhård och vidbränd. Heja Petra, friskt humör!

Så bara där hade det kunnat räcka. Men icke, inte i mitt liv! Så, i fredags på väg hem från bussen på Laila, gjorde jag det enda rätta. Jag gjorde megavurpan med moppen. Det låg lite avklippt gräs i en kurva, jag hade ganska bra fart och woaaaaw! där låg jag och svår... Rev upp inuti i ena handen, bet mig i underläppen tack vare att hjälmen trycker ihop kinderna och slog i ena höften och axeln ordentligt. Självklart allt på höger sida. Halvt om halvt svärandees och gråtandes lyckades jag få igång mopedskrället och köra hem, var inte så långt kvar, och väl där fick Pär stå ut med att se en helt trasig Petra som inte var på sitt bästa humör.

I lördags morse när jag vaknade kunde jag inte lyfta högerarmen ovanför brösthöjd, men gick ändå och jobbade (och det var en myyyycket spännande dag...). På kvällen tog vi en liten runda till jourcentralen och fick axeln röntgad. Det var dock ingen fara, så nu har jag bara tagit det lite lugnt. Jag har sytt en massa, är snart klar med fordret i min korta mantel. Syr lite för hand, det blev inte jättesnyggt men det funkar.


Så, lite stel och grining för tillfället. Konstigt va? ;)

Achmed förbjuden i Sydafrika

http://www.foxnews.com/story/0,2933,431866,00.html

Läste precis det här, garvar lite åt det... Folk är för roliga.