Halvfredag och valborg!

Ja, så är valborgsmässoafton här också. Kan inte fatta att det är första maj imorgon! Det här året har snart gått till hälften och jag har fortfarade knappt fattat att det är 2008! Vad har jag gjort hittills? Jobbat, jobbat och åter jobbat. Träffade iofs Pär och det är jag otroligt glad över, innan honom var det en massa olycka i mitt liv. Tack för att du finns mitt hjärta!  

Tränat halvdåligt på sistone, förra veckan latade jag väl mig mest pga. att Pär var här.. men den här veckan, fyfan. Björkarna har börjat blomma för fullt och det känner jag i halsen, ögonen och hela kroppen, som en tung slöhet. Har fått förbud att träna från både Pär och mamma, då jag fick lite andnöd häromdagen. Men jag var i alla fall ute och promenerade en lugn promenad på typ fyra km igår, kändes bra att iaf röra lite på sig. Annars får jag nog spader. Men jävlar vad gott man somnar när man varit ute och fått luft, faktiskt mycket skönare än när man bara gympat inomhus. Får nog försöka ordentligt med promenaderna nu. Imorgon när jag är ledig ska jag ta en långpromenad innan frukost tänkte jag. Massa trevligt!

Och, JAA, ledighet! Lycka och glädje, Petra i extaaas... Tänk att få göra precis ingenting. Tack, första maj, för att du finns!

image139

Helgerna går så sjukt fort!

Ja, vart tar egentligen tiden på helgerna vägen? I veckorna går tiden långsamt och man kan knappt vänta till helgen, men när det väl är fredag så säger det bara SWOSH, sedan är det söndag kväll. Den här helgen var inget undantag, men också otroligt trevlig. I fredags när jag kom upp till Pär åt vi varma mackor, Polly (jag var jätteglad) och satt i soffan och mös. Blev dock otroligt trött, så vid halv elva nångång gick vi och sov. Det är skönt att träffa Pär, vi pratar så mycket om allt mellan himmel och jord.

Sedan i lördags vaknade vi rätt tidigt eftersom vi sov tidigt, gosade och duschade lite, sedan bar det iväg till NetOnNet för att köpa en ny dammsugare till Pär. Av någon anledning så fanns det inga påsar som passade den hade, så då köpte vi en ny påslös variant. Mycket söt. Sedan åkte vi hem med den, efter att ha handlat mat till kvällen. Vi hade avtalat med Pärs kompis Matthias och hans flickvän Linda att vi skulle grilla på kvällen. Först var tanken att vara hemma hos "oss", men sedan blev det ändrat, så vi åkte dit istället. Men först skulle vi åka till Pärs bror Johan på trettioårskalas och det var även för mig att träffa hans föräldrar, och brodern då förstås. Även hans tjej Anna och hans bedårande son Ludde (två år och blond med blåa ögon) var där så det var spännande. Gick dock bra, vi fick tokgod smörgåstårta och en gryyyymt fin prinsesstårta som gjort syrran grön av avund. Eller iaf tårtan var grön.

Efter kalaset skulle Pär iväg och titta på ens scooter till hans far och undertiden var jag hemma hos honom och dammsög med nya dammsugaren. Den sög X)

Och därefter följde en grymt trevlig grillkväll hemma hos Matthias och Linda, med mig och Linda drickandes ett riktigt riktigt gott vin. Slutade med att jag var helt okej berusad, var sjukt länge sedan. Pär var orolig för mig och för att han trodde att jag skulle må dåligt dagen efter. Visst, jag var väl inte tokpigg söndag morgon, men helt okej. Jag är himla nöjd med kvällen iaf och maten blev riktigt riktigt god! Vi åt spett med fläskfilé och ryggbiff, och några enstaka med bara grönsaker. Sedan hade vi gjort grekisk sallad med fetaost, potatis i ugnen och dom hade köpt några kotletter. Var hur mycket mat som helst, och mätta blev vi. Till efterrätt hade jag bestämt att det blev fruktsallad med glass och det var RIKTIGT gott.Gjorde på äpplen, päron, melon och mango. Inget slabb, bara fina bitar och gott som fan. Jag gillade det och det verkade dom andra göra med.

Söndag morgon vaknde vi ganska sent, myste, gick upp. Och då slog bakis-slöheten till i mig. Tvingade med mig Pär ut på en promenad för att få lite luft, vi gick en slinga på ett elljusspår där det var ungefär 2,5 km runt. Väldigt lagom, fast man blev lite varm. Sedan åkte vi och köpte mat, igår blev det bulgursallad med kyckling och persilja. Tokigt gott! Och var såklart lite bakis-sugen... så jag gjorde chokladbollar. Det är alldels för gott för att vara så enkelt, att det inte sprutade smet ur öronen på mig till slut alltså. Senare kom Johan och Ludde förbi och fikade och kollade på formel1, och den senare av de två uppskattade mina chokladbollar väldigt mycket. Två fick han i sig, lille parveln. Sedan gosade vi med Fido och han gillade henne också, efter at tha varit mycket reserverad och knappt vågat klappa henne först. Jag tycker att det verkar ytterst ansträngande med barn, det får dröja. Men söt som socker är han, sötnos.

Senare tittade vi lite på Dexter, TV-serien om polisen som mördar, och den är faktiskt jättebra! Lite läbbig måste väl erkännas, men jag gillar den skarpt! Gillar när man får tänka lite och försöka komma på ledtrådar själv. Efter två avsnitt klättrade vi ner i badkaret och myste en stund. Därefter var det mys i soffan till Sanningens Minut, och somnade sedan runt klockan elva, dödströtta och avslappnande.

I morse var det uppstigning vid kvart i sex, för att köra hemåt hit. Vi, jag och Fido, var ytterst trötta, och kom hit vid ungefär halv nio. Sedan bytte jag om, sminkade mig och gick till jobbet. Nu har jag varit igång en liten stund och är dödstrött. Man blir trött av jobb!

Fan vad långt det blir när man inte skriver på länge.. och någon korsett har det inte blivit sytt på på länge heller. Ska försöka fixa klart det eländet snart, undrar vart jag gjort av mina öljetter. Fan också.

Nu ska jag komma ikapp med läsandet av andras bloggar! Kram alla!

Vaddå, det är väl en frisörs rätt att vara snygg i håret?

Fick den här bilden av Pär igår. Jag vet inte om den egentligen behöver kommenteras mer än så.



image138

Förklaring? Nyvaken.

Jag är en SÅ dålig bloggare

Fan, den här veckan är katastrof! Har inte bloggat en endaste gång, fullständig kaos! Eller, okejdå, inte så mycket kanske. Sitter i skrivande stund vid mitt köksbord (som är minilitet), dricker mjölk och äter messmör. Okeeej, jag veeet, det är inte världens nyttigaste. Men jag har en stor jävla blåsa i munnen som gör skitont, så det är faktiskt SYND om mig.

Pär har sovit här i natt, och likaså natten tills igår. Mycket mysigt, känns nästan som samboliv på riktigt. Vi trivs bra tillsammans! Känns roligt att det fungerar så pass bra som det gör, fast man vet ju aldirg när det vänder. Det sägs att om ett halvår ungefär så bestäms det om vi kommer hålla längre eller inte. Jag hoppas iaf att det kommer gå bra!

I måndags spenderade jag några timmar på stan i växjö, och det resulterade i en del dåliga saker... Ett par byxor, ett linne, två t-shirtar, ett par skor och hårprydnader. Så nu har jag en massa nytt roligt att röra mig med, och det känns nice! Köpte ett par gråa byxor som har sådär superhög midja och det känns lite spännande. Dock skönt med något som faktiskt håller in magen istället för att få den att hänga ut över linningen. Niiice :)

Men, problemet den här veckan.. är att jag hittills inte tränat en enda gång. Sååå kasst Petra, fy på dig! Men i måndags kväll var jag ju inte här och tisdag och onsdag kväll var ju Pär hos mig.. går ju inte att träna då! Eller? :P

Jag får försöka sy ihop det här lite bättre snart!

Långhelg!

Ååååh, vad underbart! Pratade ganska nyligen med chefen och nu är jag officiellt LEDIG imorgon, måndag! Så underbart att det inte går att beskriva med ord. Så, imorgon blir det teater/musikal med mor och far, firande av pappa och annat mys. Ska bli mycket skönt faktiskt!

Orkar inte riktigt skriva mer. Kollar gamla idol, nice :)

Jag gillar Roger Pontare

SItter och tittar på sing-a-long, med Fredrik Kempe, Frida, Brolle Jr och Roger Pontare. Pontare rev precis av Nothing Else Matters och varenda hårstrå på min kropp reste på sig. Underbart. Fredrik Kempe skön en rad ur Chess som var tokigt bra också. Fan vilka röster! Finns fan få saker som slår en kille som verkligen kan sjunga...

Roger, me loves you <3

image137

Vem i helvete borrar såhärdags?

Alltså... att bo i hyreshus innebär väl att man måste ha lite respekt för andra boende? Jag dammsuger aldrig innan klockan nio på morgonen eller efter klockan nio på kvällen. Jag spelar inte alltför hög musik (oftast) och använder inte borr och stuff som låter. Nog att vaktmästaren är den som för mest oväsen på det här stället (wroooom traktor!), men i alla fall! Det är säkert han som donar nu förresten... när jag tänker efter.

Läste förresten i lokaltidningen här häromdagen att Trasten, mitt område, inte är så jäkla bra. 20% av alla brott som anmäls i kommunen (som har ungefär 30 000 invånare) sker här uppe. Det är sjuuuuukt mycket. Jag har inte trott att det varlt så farilgt, för jag har aldrig någonsin märkt något. Sedan påstår polismästaren himself att han inte har en aaaning om varför det är så mycket oroligheter häruppe. Tja, jag vet! Här är ungefär lika svart som en lakritspuck. Många olika nationer-->många olika traditioner och kulturer--> olika konflikter som legat och  malt lnge--> oroligheter.
 Är det konstigt? NEJ!

Men vad jag däremot tycker är lite konstigt är att dom a) sätter alla olika folk på samma ställe, så det blir lite ghetto över det hela, och b) att Sverige är så otroligt snälla och tar så många invandrare. Jag är icke rasist nånstans, det kan man inte vara här ocihi jag anser fortfarande att alla människor är lika mycket värda, men borde vi inte ordna för oss själva innan vi hjälper andra? Visst, vi har ett tokfint land. Det sociala skyddsnätet fungerar i de allra flesta fall väldigt väl, nästan för väl. Utsugare som snyltar på samhället (jag pratar generellt sett nu, varken om svenskar eller invandrare) kan leva gott på bidrag och a-kassa, och egentligen ha mer pengar (och tid!) än någon som sliter på ett mindre välbetalt jobb. Men ändå jobbar.

Klippte en kund igår, en sjuksköterska på vårdcentralen här. Hon berättade att de ska gå ut i strejk för högre löner den femte maj. Ja, det är fasansfullt att det är så låga löner, absolut. Men gör en strejk egentligen saken bättre? Jag bara undrar. Jag hoppas då att slippa bli sjuk just den dagen, för då vet jag inte vad jag gör.

Annars måste jag bara berätta att jag lyckats med några sjukt fina grejor på jobbet de senaste dagarna! Några färger som blivit grymma, och en permanent jag blev nöjd med. Även ett par klippningar har blivit riktigt bra. Heja mig, jag är på gång!

Imorgon blir det till att åka hem till föräldrarna, och fira pappsen på söndag. Pappa sextio år! Åren går så himla fort, känns inte som att det var SÅ sjukt länge sedan han fyllde 50 (och jag 10 ^^).

Åh... ja... en vidrig sak. Min morfar, som jag inte har någon kontakt med, och min mormor gjorde en otäck sak. I maj i fjol var de med om en trafikolycka (med tre bilar inblandade och sju personer som fick föras till sjukhus), som min morfar tydligen orsakade. Nu har det väckts åtal mot honom, och jag tror att han ligger ganska risigt till. Stackars lilla mormor, hoppas hon mår under omständigheterna bra. Funderar på att ringa, men jag vet inte om jag vågar. Vi får se.


Det var allt! För den här morgonen alltså... Pusshej :)

Yaaaaay, en lista!

Nu ligger jag här i sängen, lyssnar på Puttin' On The Ritz, och fick precis se en lista i Josses blogg. Den stjäl jag!

Namn: Petra Christina  
Piercingar: Fem hål i öronen, fyra "vanliga" och ett däruppe.

Tatueringar: Nepp...
Längd: 174
Skostorlek: 40-41
Hårfärg: Råttfärgat med några blonda slingor :P

Är du kär i någon: Yes
Önskar du att du bodde någon annanstans: Faktiskt, ibland är Gislaved sådär... kanske hos Pär så småningom?
Tänker du på självmord: Nepp
Tycker andra att du är attraktiv: Ibland, när jag har en bra dag
Dricker du: Indeed
Röker du: Inte annat än vattenpipa, och det är ytterst sällan
Gillar du att tvätta: Gör någon det?
Gillar du Berg-och-Dalbana: Jadå, när det är en lugn sådan... åkte en läskig i USA som nästan dödade mig, haha.

Senaste...
Film du hyrde: Minns inte... kan ha varit the 23 med Jim Carrey, med Amanda för lääänge sedan.
Film du köpte: Erhm....
Låten du lyssnade på: Firestarter, Prodigy
Låten du hade på hjärnan: Erhm... jadu. Minns inte.
låten du laddade ner: Vafan, man måste ju tänka här ju!
Personen du ringde: Pär igår kväll
Tv program du tittade på: Nyheterna igår morse
Personen du tänkte på: Josse, när jag läste hennes blogg :)

För eller emot...
Utnyttja någon: Emot... i de allra flesta fall, haha
Självmord: Oftast emot
Att använda droger: Emot
Sex före äktenskap: LÄTT för :P haha, annars blir det nog en ganska tråkig bröllopsnatt!
Köra onykter: EMOT
Förhållanden: För :)

Favorit...
Mat: Antagligen någon skräpmat.. kebabrulle ligger bra till just nu.
Låt: Alldeles precis just nu?
Dryck: Mjölk. Pucko är nice också
Kläder: Jeans
Film: Hairspray och Phantom för stunden
Bil: Min såklart ^^ Fast sen är jag ganska tänd på Pärs motorcykel också ;)

Har du nånsin...
Gråtit över en pojke: Fyyyyfan
Ljugit för någon: Tyvärr
Varit i slagsmål: Nepp
Blivit arresterad: Inte än :O

Antal...
Gånger du varit kär: Massa, säkert 20.
Hjärtan brustit på grund av dej: Kanske fem.
Tjejer/killar du kysst: Har aldrig kysst en tjej på riktigt, killar däremot är nog en massa... Vågar inte räkna efter.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: 10 kanske
Ärr du har på kroppen: Fem kanske

Senaste...
Bok du läste: Christer Fuglesangs bok (håller på)
Personen du fick mail av: Erh.. Febe tror jag.
Personen du fick brev av: Batteribyte.se tror jag det heter :)
Gången hela din familj åt middag tillsammans: För någon månad sedan.. tragiskt va?

Hur tidigt stiger du upp: Olika, mellan halv sju och halv nio.
Gillar du att slåss: Ingen aning, kanske borde testa?
Vad ska du göra ikväll: träffa Paul och plugga spanska :)
Är du seriös: I jobbet och mitt förhållande med Pär.. inte annars, haha.

Vad är du allergisk mot: björkpollen, gröna äpplen och nötter
Var har du ont: Ingenstans just nu, ligger i sängen, SÅ skönt :D
Använder du hårspray: Mest på jobbet, men typ aldrig på mig själv.
Kan du stå på händer: Kunde förr, mot en vägg iaf
Favorit serie: Hmm... olika, ibland that 70's show, Vänner bl.a.

Bright eyes eller Lars Winnerbäck: BLÄ :P
Salt eller socker: Sockerråtta :(
Gillar du ketchup: Jadå! Pasta och ketchup är som.. ja, det är förutbestämt!
Är du glad nu: Jadå, fast sjukt trött.
Var du glad igår: Rätt så.. fick lite beröm på jobbet :)
Känner du nån som jobbar på sjukhus: Mamma
Vad dansar du till: Musik :P
Stockholm är: MIN stad ;)
Göteborg är: Pärs stad
Kan du sjunga: Dom säger det... jag vet inte
Mer värt än guld: Alla nära vänner... och Pär såklart <3
Spaghetti eller makaroner: Makaroner! Gärna fjärilar eller snäckor ;)
Ett land jag helst vill besöka: Australien, Nya Zeeland.


Puuh, vad mycket... intressant :D

Sagan om Gislaveds snålaste människa (tant)

Jag har träffat den. Eller, henne snarare. En snålare människa än vad jag trodde var möjligt. Var på Ica förut, innan min träning, och skulle köpa lite nödvändigheter, mjölk, grönsaker till Fido och sånt. Kom fram till kassan och där stod en.. sak framför mig i kassan. Klädd som en riktig tant, med utstående tänder och håret konstigt uppsatt stod världens snålaste människa. Hon hade köpt några sådana där miiinibitar godis, typ mars och bounty, sådär som bara är en bit. Dessa godisbitar gick in för 3,95, och hon började bråka pga. av det hade stått att dom kostade 3,50. Big deal? Men hon skulle tvunget bråka, och ta med kassörskan för att titta. ORKA. Jag bytte kassa. När jag gick från kassan satt det en otäck typ och stirrade på mig. Och kort därefter, när jag satt mig i bilen kom den snåla människan ut i sällskap med denna karl, snaskandes på sina små minigodisbitar. Usch, vilket par.

Själv har jag varit duktig idag. Promenerade en timme i morse innan frukost och tränade aerobics nu på kvällen. Mycket trevligt,

Sommar

Nu längtar jag efter sommaren! Fick en tunika av mamma, så fin! Så det blir den jag strosar runt i på stranden skulle jag tro, hehe.
image136

Jag och mode har ju aldrig riktigt fungerat ihop... Men det är klart att man börjar fundera. Nu när kläderna jag redan har faktistk har börjat sitta lite bättre är det trevligt att klura på vad som är inne. En långskjorta känns som något att satsa på, med ett bälte i midan för siluetten. Provade en fin klänning på Casells i Halmstad i förrgår, men köpte den inte pga av lite lite pengar i plånkan. Men snart är det lön!

Har dock tänkt påbörja ett månadssparande. Måste ha lite buffert utifall att något skulle hända, man vet ju aldrig liksom. Och ska man någon gång kunna göra något vettigt i framtiden är det ju dags att börja tänka på fonder osv. Hade velat ha en massa pengar!

Tänd ett ljus!

Ikväll klockan nio (21.00) ska i varje fall jag tända ett ljus i mitt fönster, för Engla. Gör det du med vettja.

Och såklart även för Pernilla som samme otäcka man bragte om livet för åtta år sedan.

image135

Monday I'm in love

Strax jobb, iiingen lust alls!

Den här världen är sjuk, Engla, vila i frid!

Fan vad ledsen jag precis blev. Läste på aftonbladet att den anhållna 42-åringen erkänt att han mördat Engla och visade polisen vart han gömt hennes kropp, grävt ner henne. Jag blir så ledsen, hoppades in i det sista att någon bara gömt henne.. men nej. Världen är sjuk. SJUK, SJUK, SJUK.

Mina tankar går till hennes familj... Ondskan har segrat ännu en gång, nån gång måste något hända!

image134
Du blir en vacker ängel gumman.


Jag har världens sötaste pojkvän!

Igår kväll kom Pär hit. Eller, han kom en bra stund innan jag slutade jobbet, halv fem. Jag om hem strax efter halv sju och vi skjutsade min jobbkompis till hennes möte (ja, Jehovas, jag är snäll). Sedan gick jag och tränade.. men först kom pojken med kommentaren att "förresten, tittade du på köksbordet?" Då stod där en bunt vackra laxfärgade rosor i en vas. Blev så himla glad, var totalt oväntat. Massa pussar på honom.

Sedan gick jag och tränade och kom hem, dödstrött. Då hade han lagat mat, dukat, fixat, tänt ljus på bordet och bara ordnat allt.. Bara för mig att duscha och sätta mig. Så otroligt härligt. Sedan insåg jag att det var dags att fixa lite med städning (min mamma och lillebror kommer hit ikväll), så då tog han dessutom hand om disken. Jag är så glad :) Ibland lyckas man riktigt bra, haha. Nu blir det jobb!

image132


Till Josse

Josse önskade sig en bild på Pär. Så, här kommer en, mörk och halvsuddig. Men det är den enda jag har.

image131


Annars? Jo, nu känns det bättre än i morse. Gjorde några bra färger, speciellt en är jag stolt över. En tjej som kom in och var röd- och orangerandig. Gjorde blonda folieslingor, färgade in botten och lade brun färg på de håren som inte var ljusa. Slut resultatet blev ett halvkallt, fint, blont resultat. Jag är nöjd, och det hoppas jag att hon är också.

Sedan var jag duktig och gick och tränade, körde ett pass spinning fast jag egentligen hade tänkt styrketräna bara. Mycket bra, förbräning ftw!


Ibland gillar jag inte mitt liv

Ibland önskar jag bara att jag var någon annan... blir trött på mitt liv, på mitt jobb, på allt. Många människor i mitt liv är så himla bra och gör mig glad, men ibland räcker det inte. Har mest att gömma mig när de här små stunderna inträffar, för jag vet ju att de går över ungefär lika fort som de kom. Men, det känns fortfarande jobbigt när det inträffar. Igår hade jag en färgning som inte blev riktigt som vi tänkt, helt enkelt för att den var för svår för mig att genomföra. Det blev inte dåligt så, men inte alls som kunden, eller jag heller för den delen, tänkt oss. Dessutom jäkligt trevlig tjej, mycket. Det som är jobbigast, då får man dåligt samvete för att man är dålig. Fan vad hemskt.

Men nu är dags att tänka vidare, right?

Like a virgin

Tittar på Z-TV, Madonnas gamla dänga är igång. Hon är ju inte så jäkla förändrad egentligen, fast det hon gjorde då passade nog henne bättre. Har aldrig riktigt gillat henne på senare år. Nu kör dom igång en låt till med henne, Express Yourself, låter mer som moderna Madonna. Låten känns lite nittiotal, kan det vara så? Roligt, i första videon hade hon med ett lejon och i den här en katt. Någon gillar kattdjur?

Åh, förresten! Fick besök igår kväll, Pär Sandgren var här en liten stund. Vi snackade, mestadels skit och DH, och sedan fixade han min stationära dator! Så nu är den uppe och rullar igen, vilken lycka! Satt uppe sent igår och tittade på gamla bilder, fan vad mycket minnen som finns i den datorn. Tråkigt egentligen, att man lägger så mycket av personligt värde i en så pass känslig sak som datorn.

Usch, jag är helt genomtäppt i näsan! Pär (min) ringde och väckte mig vid tjugo över sju och jag var sådär vaken då. Riktigt trött, men trevligt att bli väckt av honom.

Sprättde upp några sömmar på korsetten igår, de satt riktigt fult. Bättre att göra det ordentligt!

Gotta run :)

Hel helhelg i helgen

Ja, jisses! Ibland är jag imponerad över att jag orkar med att göra så mycket på helgerna, men jag trivas med det! I fredags tog jag dock en lugn kväll, med lite för mycket godis (ja, det var fredag och jag fick!). I lördags var det jobb och sedan packade jag ihop mig och Fido och begav mig till Kungälv och Pär. Kom dit vid fem och vart var Pär då? Borta! Han hade missuppfattat mig lite och trott att jag skulle ringa när jag kom till Göteborg så att han hann köra hem från sina föräldrar i Marstrand (ca. 2 mil från där han bor). Så, jag och Fido fick vackert vänta i bilen på att han skulle komma hem. Satt och spanade efter hans fula stora Volvo och helt plötsligt dyker det upp en motorcykel. Hinner bara tänka "vilken snygg MC och vilken rumpa på den killen..." innan jag inser att det faktiskt är Pär. Han skrattade och sa att det var tur för mig att det var han när jag berättade det. Ibland lever man farligt, right?

Sedan packade vi in mina prylar i hans lägenhet och jag installerade Fido i hennes tredje hem (hon har nu en bur här, en hos mina föräldrar och en hos Pär, så hon är ett bortskämt litet marsvin!) och hon verkade trivas rätt ok. Hon är dock aldrig så avspänd nån annanstans som hon är här, undrar vad det beror på? Gillar hon mig något särskilt tror ni?

På kvällen begav vi oss ner på "stan" i Kungälv där vi först åt på något som hette Oskars, jättegoda kycklingsallader blev det. Jag hade inte ätit något mer än en kiwi sedan klockan åtta på morgonen så det behövdes, klockan var då en bit efter halv åtta. Vi åt, pratade och hade trevligt och sedan gick vi till en krog där vi mötte upp Pärs kompis Daniel, som var jättetrevlig. Fick sitta och lyssna lite på deras diskussion om olika slags motorer och ägnade istället lite uppmärksamhet åt Körslaget som visades på väggen. Jag tycker att det är en ganska rolig idé, men det är inte riktigt något i min smak så. Kan inte låta bli att fundera hur mycket artisterna faktiskt jobbar med sina körer, men vad vet jag.

Vi tog lite att dricka, jag en xider och en rosa pantern (som han blandade något konstigt grönt i, undrar vad det var) och sedan tog vi en taxi hem. Pär är en riktig gentleman och hade nog helst bjudit mig på allt, men det fick han inte göra. Jag vill inte bli bortskämd! Sedan däckade vi gemensamt... Det är rätt underbart att vara ute med någon man garanterat får med sig hem faktiskt :P

Igår gick vi upp runt åtta och fixade lite. Planerade dagen och beslöt oss för att testa IKEA igen, Pär något motvilligt. Jag hade tagit på mig att köpa lite nytt till salongen, dels glas, bestick och sånt till oss, och så lite ny inredning till toaletten där. Ser för bedrövligt ut som det är nu, ska snart dit och fixa med det. Tänkte ha lite skogstema därinne, blir nog inte så tokigt tror jag. Vi får se! Köpte även lite saker till mig, en tillbringare, världens sötaste glasskopa (se bild, den till vänster köpte jag och Pär den till höger) och en gratängform i glas. Lite av det man behöver helt enkelt. Sedan bjöd jag på mat, i resturangen där. Undrar egentligen hur mycket pengar dom drar in där.

image130

Därefter for vi och köpte mat till Fidostumpan, sedan till ett köpcentrum med lite klädaffärer och jag hittade en tokfin topp på Cubus, gillar den affären! Köpte även ett par toksöta overkneestrumpor, gråa med rosetter och spets längst upp. Måste bara ha något att ha dem till. Efter det åkte vi och köpte glass på något som heter Lejonet och Björnen, dom har väldigt speciella smaker. Åt Rocky Road och Texas Fudge, den första en chokladglass med marshmallows i och den andra något kolaaktigt. Jättegott, go USA! :)

Och sen? Erhm.. Jo, då åkte vi hem, pysslade lite, och jag åkte sedan till min vän Simon, aka. simpa, som bor en bit bort. Umgicks med honom en liten stund, vi har inte träffats på tre år. Dock dök det upp ett litet problem när jag var på väg därifrån, jag hade parkerat en liten bit in på en åker bredvid huset där han bodde. Och vad hände? Jo, jag fastnade i leran med ena bakdäcket. Satan att man ska ha en bakhjulsdriven bil alltså, haha. Vi försökte få loss den själva, med det gick inte så bra. Då gick Simon in och kom ut med en helt GIGANTISK kille och gemensamt lyckades de två knuffa loss eländet. Starkt gjort! Själv satt jag i bilen och styrde och gasade. Det ultimata borde vara att ha TVÅ män i byrålådan, inte bara en. Eller i alla fall i bakluckan.

Sedan åkte jag och handlade mat, hade tagit på mig att fixa lite kvällsmat. Blev kycklingfilé med råstekt potatis och persiljesmör, grekisk sallad och bananchoklad med glass till efterrätt. Var tvungen att göra mig till lite, och det verkade uppskattas. Blev sjukt sugen på fetaost, rätt märkligt egentligen. Men det är ju sjukligt gott ibland.

Efter det fyllde vi upp ett bad med massor av skumbad och satt där och myste, vi har kommit på ett skitbra sätt att kunna bada tillsammans. Så att båda faktiskt sitter okej! Inte tokigt, eller hur? :) Sedan började vi titta på Dukes Of Hazzard som gick på tv, men gick och lade oss rätt tidigt. Låg och pratade och gosades och somnade som stockar. Och i morse var det bara en skön, slapp morgon. Körde därifrån vid nio och kom hem vid halv elva. Så nu sedan dess har jag ätit lite lunch, städat och fixat. Fick reda på precis att jag får besök av en annan Pär ikväll, Pär Sandgren för att vara exakt. Så det blir toppen.

Nu orkar jag inte skriva mer, men detaljrikt var det, eller hur? Febe, bild på korsetten kommer snart!


Blåa och röda hår

Idag har jag gjort det som står ovan, tro't om du vill. Först en tjej jag gjort förut som ville ha rött hår, så då gjorde vi sliingor i fyra olika nyanser, mycket fint.

Sedan gjorde jag en jag gjort tidigare, som jag gjorde blå-gråa slingor i håret på. Likaså idag, med svart bakgrund. Så, idag har jag gjorde likväl rött som blått hår. Spännande.

Febe, har börjat bena upp min korsett nu!

Alltid är det något...

... Ja, vilket liv man lever. Just nu ojar jag mig över en hemsk självspricka i min ena torra häl, funderar på om det har något att göra med att jag börjat promenera på morgnarna igen. Har förvisso bara gått två dagar, men ändå. Kan jag ha så dåliga fötter alltså? Förbannat ont gör det i varje fall, och för stunden är det kurerat med lite honung, däröver en plastpåse och därefter en myssocka. De får sitta där över natten, ska hjälpa sägs det. Så hoppar jag nog över promenaden imorgon men laddar inför morgonkvällens aerobics istället. Eller om jag ska gå på yoga på nya träningsstället eller hur jag ska göra. Testade att köpa ett månadskort där häromdagen, rätt hiskeligt dyrt. 349:- för en månad, woot? Men man ska stötta lokala företag och testa kan man göra. Var på core där idag, bara ett halvtimmeslångt pass, men rätt okej i alla fall. Kändes väldigt "på ytan" bara, men det gjorde säkert nytta det med.

Sedan idag har jag haft toklite att göra på jobbet, och istället suttit med en uppgift i spanskan jag fick av Paul, att översätta en sångtext från spanska till svenska. Gick ganska knaggligt och det blev mycket slående i lexikonet jag fått låna av honom. Svårigheten ligger i att liksom hitta betydelsen av en hel mening, inte bara av ett enstaka ord. Till exempel, en rad löd "que al fin y al camo" vilket direkt översatt blir "som till slutet och till slutet". Ganska fånigt, men sedan när man hittade det så betydde det tydligen "när allt kommer omkring." Givet, eller hur? :P

Annars är det rätt rörigt hemma här den här veckan, vet inte riktigt varför det blivit så att jag helt plötsligt börjat slarva. Antagligen stress och annat, samt att Pär bodde här hela förra veckan antagligen. Fallit ur mina rutiner lite, men det är ju lätt hänt! Man tröttnar ju efter ett tag.

Appropå rutiner. Fick en förfrågan från min chef idag, om en eventuell liten förändring i mitt arbetsliv.. Jag är ytterst nyfiken, så vi får se vad som händer! Vill inte säga för mycket, men jag är positivt inställd till det hela. Tjo!

Första april igår också. Jag tror inte att någon lyckades lura mig, och inte heller lyckades jag slå i någon något tokigt. Nog för att Helene vore ganska tacksam att lura, men det finns väl någon måtta här i världen. Har konstaterat att jag antagligen är på tok för snäll för mitt eget bästa, men det är väl bra. Någon måste vara snäll också!

Nu blir det sängen för min del! John Blund har varit på mig ett bra tag nu och det är nog dags att ge upp. I surrender!

image129

Miércoles

Onsdag på spanska. För det är något som händer ikväll, spanskalektion med Paul vid sju.
Men innan dess har jag lite saker att ta mig för. Jag ska ju såklart jobba, börjar om cirkus tjugo minuter från när jag skriver det här. Har idag hunnit vara ute och promenera en sväng, Helene följde aldrig med. Hon hade tydligen fått ont i magen, Guds fel? Nej, fy vad elak jag är... Men man börjar fundera.

I vilket fall, en skön promenad om man bortser från en vidrig värk i ena hälen, självsprickor är inte så himla kul.. Så nu är fötterna filade och insmorda, hoppas att det gör susen. Fötterna får verkligen otroligt mycket stryk av mitt jobb, man står ju väldigt många timmar om dagen egentligen. Jag borde börja använda klippstolen mer, men det gör jag inte. Det blir liksom bökigt att försöka ha den att fara runt på. Men, jag försöker lära mig!

Sedan är det core på nya gymmet ikväll, mellan 18 och 18.30... Vore roligt att försöka ta sig dit, är ju så nära från jobbet att jag borde kunna gå från jobbet vid fem i sex för att hinna dit. Hade varit grymt nice att träna litegranna faktiskt. Men vi får se vad som händer, hur det går med bokningar osv.

Inte kommit någonstans med korsetten än, bara klippt ut delarna och sporrmarkerat. Men det ska påbörjas snarast, det lovar jag dig! (Febe).

Nu ska jag kika på det bara för det :P Kram hej alla!

Fortsättning!

Så, nu är dagen till ända. Har haft lite besök här över en film och ett glas vin, Johannes var här. Mycket trevligt, visade honom Hairspray. Jag ÄLSKAR den filmen!

Ja, somsagt... i söndags åkte jag hemifrån mina föräldrar ganska sent och med Fido i bilen, och lite i famnen när hon kändes kall. Lilla gumman, hon är så söt! Sitter och kurrar när man håller i henne, verkligen världens finaste! Me gillar mitt lilla svin :)

Sedan ja.. igår. Det var min födelsedag, min första på helt egen hand. Vaknade upp, halvt omedveten om att det var just den dagen (om man bortser från ett sms jag fick av skinny vid tjugo över fem, som väckte mig och påminde mig) och lullade runt. Ingen sång, inga presenter, ingen frukost på sängen. Så himla ovanligt, har aldrig spenderat en födelsedag på annan ort än just hemma, och nu helt i ensamhet och i Gislaved? Men det gick bra! Största chocken var nog min nya arbetskamrat... Gäd slutade ju i lördags och jag kommer sakna henne! Nya tjejen heter Helene, är 50 år och lite... erhm.. speciell ska man väl säga. Fick reda på igår att hon är ett Jehovas Vittne, och måste erkänna att alla fördomar slog in. Och besannades, tyvärr. Hon är somsagt väldigt, väldigt speciell.., Men kunderna verkar nöjda, så då är jag nöjd.

Nu ska jag betala elräkningen och sedan sova!

Hur svårt kan det va'?

... ja, att försöka blogga någorlunda regelbundet. FY Petra, dåligt dåligt! Men nu har jag i varje fall ganska mycket att berätta. Tror inte jag skrivit sedan i lördags, då jag var med syrran och köpte klänningen till henne. Sjukt snygg, för övrigt.

Sedan i lördags försvann jag till Febe på kvällen, jättetrevligt. Hon har varit duktig och sytt massor på sin korsett och den blir SÅ snygg. Bilder från när vi provade den finns på hennes blogg, här

En himla tur att vi provade den innan vi började svulla oss i alla fall, för jisses vad onyttiga vi blev sen... Drinkar, godis och chips, med maaassa Febe-tsatziki (dvs med massor av vitlök). I söndags vaknade jag med halsbränna XL och levde på samarin första halvan av dagen. Var med mamma i stallet, gick tipspromenaden med henne och pappa och sedan åkte vi upp till bowlinghallen för att fira mig. Spelandet gick sådär, men några bra slag fick jag till i alla fall.

Sedan bar det av in till stan för att äta födelsedagsmiddag, skulle ha blivit Poon Palace, men då det var stängt för renovering blev det Hongkong (det är båda kinakroga,r för er som inte vet) istället. Vi åt en såndär fempersonersmeny, med maaaassor av mat.

Fick lite presenter tidigare på dagen också, en bok, massa handdukar, pengar och lite mer handdukar (det var det jag hade önskat mig). Fick även present av Febe och Christel, en flarra wiskey och två vinglas till av Febe, och lite olika sorters dricka och en drinkbok av Christel. Så nu kan jag bli fullfjädrad alkolist! ;)

Usch, vad tiden går fort! Får fortsätta med min beskrivning senare idag. Nu blir det jobb! kramhej :D