Underbara årstid

Alltså, missförstå mig inte. Jag gillar egentligen våren. Jag blir sådär pirrigt lycklig i magen när jag ser de första vitsipporna blomma (faktiskt mina favoritblommor), och detta sprider sig sedan vidare till hela kroppen ju fler blommor det slår ut och nu när allting är sådär nytt grönt och fräscht vill jag bara springa genom skogarna iklädd nått lätt och svepande. Ett glädjerus helt enkelt.


MEN. Så är det det här med björkarna. Missförstå mig inte, björk är ett väldigt vackert träd, framför allt hängbjörkar. Men så sprider de ut ett läskigt material som jag inte tål. Så dagarna går just nu åt att knarka piller, snorta nässpray och se det resultera i att min hjärna är utsnyten i massa pappersnäsdukar överallt. Stackars Pär som måste stå ut med mitt snörvlande, men han tar det verkligen med ro. Han pysslar om mig, pussar mig på pannan och kallar mig Rudolf (JA, jag är röd om näsan). Så det är väl tur i oturen antar jag.

Har precis varit ute en runda i stallet och det var sådär. Missförstå mig inte, jag gillar stallet. Hästarna är gosiga som fasen, Turbo var på ett strålande humör igår (tror han gillar Pär som var med och som promenerade med honom) och allting. Men idag regnade det. Pissregnade. Jätteblöta hästar med jätteblöta täcken (tack och lov inte blöta under täckena, tack Gud för inpregnering), som gnäggade och ville ha mat. Bestämde mig för att böka till det och låta hästarna komma in i sina boxar när de skulle få sin frukostmat. Sagt och gjort, in med samtliga fem stycken (fölet Solero åkte på hingstbete i söndags), de som blev tagna bland de sista stod och gnäggade olyckligt i hagen. Och lagom till att den sista åkte in började den som först kom in i stallet gnägga efter mat. Och när man lyckats tysta honom började de sista sparka i boxväggarna för att de också ville ha mat. Sedan började de första gnägga och vilja gå ut. Eländesdjur, hehe. Men det är bra att de är livliga i alla fall.

Fördelen med regnet är att lite björkpollen sköljs bort i alla fall. Så med lite tur så försvinner det här eländet snart. Mamma tyckte jag lät så ledsen när hon ringde mig igår morse att hon ganska raskt bestämde att jag behövde muntras upp, och det tycker hon lättast görs genom att se till att jag åker till henne. Så, torsdag kväll till lördag eftermiddag befinner jag mig i Hovmantorp, om någon är intresserad. Snel mamma.

Och förresten, jag har lärt mig nålbinda nu! Håller på med en mössa, få se om jag kan sitta med det på tåget. Inte så socialt accepterat att sitta och spotta sig i näven kanske, men vad fan. Kan dra på mig medeltidskläderna så fattar folk redan från början att jag inte är riktigt som jag ska. I varje fall är det en intressant tanke.

Nu kommer Linda snart hit, vi ska göra lite slingor på henne (se om jag kan förmå henne att sluta färga sin hårbotten själv nångång, hon ser ju själv hur guligt det blir :P) och kanske kolla en film eller något i regnrusket.

Kommentarer
Postat av: Frida

Synd att du inte stannar till på söndag, då hade vi kunnat ta en fika ihop, du jag och Josse.

2009-05-05 @ 11:14:55
URL: http://fridaandersdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback