Syrrans balklänning

Idag har jag varit och gjort något fantastiskt roligt, jag var med syrran och köpte en balklänning till henne! Hennes pojkvän Oskar ska på studentbal i juni och syrran ska såklart med, och nu skulle jag med som smakråd när det var dags att köpa en klänning. Vi åkte till Drezza i Växjö, en lite mindre klänningsbutik. De har inte ett jättestort urval, men helt okej och där hittade vi då en suuuuperfin klänning i ett grön-blått tyg som skimrar lite i lila, och med lite broderier osv... Riktigt snygg, men det var den första hon testade. Och att köpa första bästa låter väl sådär. Så hon testade några till. Men inget var riktigt som den första, så det slutade med att vi tog den (och jag betalade, haha).

Här kommer den! Jag älskar den, var tvungen att ta en closeup på broderierna nere, såå fint!

image127

image128


Sedan är såklart min syster väldigt smal och vacker, visst är hon? :)

Sjuk... sjuk sjuk sjuk...

Usch, vad jag hatar när förkylningar smyger på en såhär! Börjar med lite halsont och slutar (som nu) i rena eländet med snuva, matt kropp och illamående. Igår var Pär här (igen, jag gillar när han är i Småland), men jag låg mest och halvdog i soffan, mådde verkligen.. kass.. och idag mår jag sämre ändå. Och jag MÅSTE jobba. Så här nära efter löning får chefen spader om vi är sjuka, vi får inte. Hoppas att det är lugnt idag bara...

Snart är det dock HELG och det ska bli SÅ skönt... Pappa kommer hit imorgon kväll med min TV-bänk och ska montera den, och sedan ska vi köra tillbaka till Hovet. Tjo... Och spendera helgen hemma, antagligen i sängen om det känns som det gör nu. På söndag ska vi ut på födelsedagsmiddag, dom ska överraska mig. Mycket intressant tycker jag :)

Nu blir det jobbet! Och först ett par alvedon... underbart med knark.

Kram alla!

Mittiveckan

Fast egentligen är det inte mitt i veckan.. Det är mindre än så eftersom man bara jobbar fyra dagar den här veckan, bara jobbat en dag hittills... Känns smått meningslöst! Nu på sistone har jag varitkligen känt mig less på jobbet. Eller, alltså, jag trivs ju med det så. Gillar att vara frisör och pilla hår, men någonstans inne i mig känns det som att det inte är riktigt rätt. Som att det är bra för mig att testa, men att det inte riktigt är meningen egentligen. Funderar på att kolla på lite ubildningar, se om man kanske skulle kunna göra något annat. Är i och för sig inte ett dugg sugen på att plugga så, men jag vill göra någonting annat, något nytt... Men vem vet, det kanske är 20-årskrisen? På måndag händer det ju!

Då ska jag gå på systemet ^

Jag veeeeeet....

... att jag varit dålig på att uppdatera nu i helgen. Ber så mycket om ursäkt, men jag har (väl) någorlunda bra anledning kanske.

Haft en helt underbar påskhelg. Först åkte jag hem till mina föräldrar i torsdags kväll, för att spendera fredagen (i snöstorm) och halva lördagen där, främst med mamma. Lilla mamma, vad man saknar henne ibland. Hjälptes åt att fixa med hästarna och stallet, insåg att Peter börjar bli riktigt gammal... Usch, vad tråkigt det är när djuren börjar bli klena. Men, det är priset man får betala för att ha dem. Josse var även förbi en sväng i fredags och jag fixade klippning och lite slingor i utväxten, skönt att höra att du trivs med det tjejen!

Sedan hade det ju varnats för dåligt väder och jag bestämde mig för att ta tåget upp till Göteborg och Pär, istället för att köra som först var tänkt. Han skulle (ska) ändå ner till Gnosjö idag och då kunde han ju köra ner mig i samma veva, samt bo här tills idag.

Vistelsen uppe hos honom i Kungälv var jättetrevlig, i lördags gjorde vi väl ingenting på riktigt, förutom att jag fick provsitta snygging-MC'n. Kände mig riktigt häftig, haha. Söndag morgon ringde hans polare Mattias vid klockan åtta och frågade om vi (Pär) kunde komma och hjälpa till att få loss hans bil som hans tjej Linda hade lyckats ställa lite tokigt (på en sten) i halkan. Riktigt illa stod den, men med gemensamma krafter lyckades vi (de) få loss den. Jag tittade nog ärligt talat mest på och kom med glada tillrop. Sedan på söndagseftermiddagen åkte vi in till Göteborg för att träffa en del kompisar till mig, först fikade/åt vi med Murp, och sedan kom hans dejt Anna dit. Efter en lång stunds väntan kom även Bunny dit och även hon och Anna fick i sig lite fika.

Efter det begav vi oss till Heden (tror jag det kallas) där vi skulle möta Patrik och Moppa (som tillfälligt var i stan) för att följa med dom på någon slags rave-hemma-halvorganiseradfest och snacka lite skit. Var jättehärligt att träffa så många av mina kompisar däruppe! Och roligt att presentera dem för Pär och vice versa. Verkade som att det funkade bra.

Sedan igår sov vi ganska länge, och förhållandevis gott. Vaknade till, kramades och började planera dagen litegranna. Vi funderade på att försöka dra hemåt Gislaved vid tretiden och funderade även på att titta in på IKEA en sväng på vägen, det ligger ganska nära Kungälv. Men där var massor med folk, så vi struntade i det. Knatade runt ett varv på EM-möbler en bit bort och gick på Coop och handlade mat. Massa vuxenpar-poäng där, men det var riktigt mysigt. Sedan åkte vi hem hit till Gislaved och nu är jag strax på väg iväg till jobbet. Lite ont i magen, vaknade dessutom och märkte att Pär inte låg bredvid. Fick lite panik och trodde att han dragit, och hittade sedan honom sovandes i soffan. Mycket mycket söt pojke det där :)

Nu ska jag iväg till jobbet, pulsa iväg i snön. JA, det ligger massor med snö här! Men enda fördelen är väl att vaktmästaren tycks ha tagit ledigt med traktorn, snö i motorn? :)

Hur har alla andras helg varit?

image126
<3<3<3<3 (ja, en sån ungefär är det :D)

Ny telefon!!

Såå underbart. Mamma berättade att hon fått en telefon av fd. campuz mobile och att jag kunde få den om jag ville. Men bättre än vad jag trodde var den. Riiiktigt, riktigt fin, en Sony Ericsson W380 heter den. Grymt bra musikmobil, finns en så cool grej som gör att man kan styra den från utsidan, som en mp3-spelare. Jag är kär! 


image125
Nu ser min inte riktigt ut sådär, nån förändring på den lilla walkmanloggan nere till höger. Min är guldig. Och sjuuukt het, jag är kär!

I övrigt då? Jo, dödstrött efter en (redan!) hektisk helg härhemma. Idag har jag hittills klippt tre pers, fixat med hästarna och dessutom pratat med så många jag hunnit med. Är nu så trött att ögonen nästan faller ihop, och klockan är ännu inte nio... Vilket liv jag har. Imorgon blir det tåg till Göteborg, hoppas att det blir någorlunda ok, utan allt för stora förseningar osv. Hoppas hoppas!

Mitt första orangea kuvert

Jag satt här hemma nu under lunchen, funderade lite och tänkte att jisses, vad lite inspiration jag får till min blogg numera. Skriver mest kortfattad info om vad jag gör samt gullar om Pär (inget fel med det så, men iaf!) och det kanske inte är så roligt för er därute att läsa om.

Men idag kom inspirationen bokstavligen som ett brev på posten. Mitt allra första egna orangea kuvet, beviset på att man är vuxen och på väg att bli gammal. Jag har alltid förknippat orange kuvert med rullatorer, rynkor och vitt hår. Nu är det på riktigt. Inte det jag förknippar det med, tack och lov, men det faktum att det är dags för mig att börja fundera över min pension. Pension, jag som inte ens bott själv och arbetat i ett halvår? Ska jag bli gammal alltså, är det så det är tänkt? Eller ja, självklart kommer också jag bli gammal. Men jag har ingen lust alls! Man blir lite lätt nojjig när man börjar tänka på det, jag fyller snart tjugo och har antagligen levt sisådär en fjärdedel av mitt liv, med lite tur. Undrar hur jag kommer se tillbaka på mitt liv, och min ungdom nu då!, om sisådär femtio år. Vad kommer jag tänka? Har väl egentligen inte gjort någonting på riktigt sedan jag blev tonåring, bara massor av saker halvdant. Och killar, killar, killar.. mitt lilla nöt. Men roligt har det varit!

Undrar hur mitt liv ser ut om bara ett år. Om någon för ett år sedan talat om för mig att jag, innan jag fyllt tjugo, bott själv och arbetat i Gislaved, av alla ställen, hade jag nog bara skrattat. Jag skulle ju bo med Joakim! Men ack, vad livet kan ändra sig. Men uppenbarligen var det inte rätt och då är det nog bra att det blev såhär. Jag trivs ju trots allt med mitt liv!

Who wants to live forever, when love must die? - Freddie Mercury

image124

Får man vara såhär oförskämt glad?

Vaknade med ett stort leende. Igår kväll gick jag och lade mig vid strax innan tio och en timme senare ringde Pär och väckte mig. Vi låg därefter och pratade i nästan en timme, förstår inte hur tiden kan gå så fort när man pratar med någon... Nu måste jag nog säga det: Jag är så SJUKT förälskad i den killen.

Till alla er som hatar romantiskt dravel och massa ord får nog sluta läsa nu, för jag känner att jag måste berätta det här.  Finns säkert er av mina vänner som undrar vem sjutton denna Pär jag hela tiden tjatar om är. Han är faktiskt något så tragiskt som en jag träffade på spraydate, skratta gärna om ni vill. Dock var väl varken han eller jag speciellt intresserade så länge vi pratade på nätet, menar, det är svårt att få en korrekt bild av någon man inte känner sedan innan när man bara skriver. Fick se några bilder och var väl måttligt imponerad.

Han arbeterar som resande servicetekniker för ett företag som tillverkar industrimaskiner och här i krokarna finns det maaassor av industrier. Så, för ungefär två veckor sedan pratade vi på msn och han berättade att han skulle till Gnosjö (två mil från Gislaved) dagen efter och övernatta i Gislaved, för att hotellen i jkpg var fulla... Så vi bestämde oss för att träffades på morgonen efter det, med morgonpromenad och så, för att jag var upptagen på kvällen innan. Så, vi bytte nummer och grejs.

Kvällen efter hade jag haft en liten spanskalektion av Paul, en kund som lovat lära mig spanska, eller iaf hjälpa mig med den. Vid halv tio, tio nångång gick jag in på msn och såg Pär online, och vi pratade lite. Bestämde att vi kanske kunde ses den kvällen iaf, och han frågade om det fanns nån resturang öppen. Då slog de kvinnliga impulserna till (åh, en man är hungrig) och jag bjöd upp honom till mig på mat ögonabums, utan egentlig baktanke förutom att vara snäll. Resten är historia... killen visade sig ha humor, vara toooksöt och charmig som få... Slutade med att han stannade över natten, heeeelt utan sexuella förtecken, men med massor av pussar och gos.

Så.. här är vi nu. Pratar minst en, två timmar om dagen, skrattar mycket tillsammans, hjälps åt med massa grejor och lär känna varann mer och mer... Och, somsagt, jag är förälskad, på ett sätt jag inte riktigt känner igen. Igår sov han här och skulle sedan iväg och jobba när jag skulle till jobbet också.. Så vi lullade runt, fixade oss, myste och sedan körde han mig till jobbet. Kändes otroligt vuxet och roligt, därav den oförskämt glada känslan i min mage just nu. Jag kan inte tro at det är sant!

Men vi tar det ganska lugnt, varför stressa när det känns bra att ta det lugnt?


image123
Nu ska jag sväva vidare på mina rosa moln och bara njuta av den här känslan!

Snart slut på helgen!

Tiden går fort när man har roligt. Eller, roligt och roligt, jobbet igår var väl sådär. Däremot var det otroligt trevligt att vara hos Pär, han borde heta "la" i efternamn :P Den killen har en massa, massa rätt, ska bli så roligt att träffa honom igen.

Har egentligen inget vettigt att skriva, förutom att jag idag var duktig och snurrade runt en sväng inne i Borås. Var inne på Claes Olsson och köpte buntband till korsetten, och misslyckades med att hitta en sporre och sporrmarkingspapper. Damn, men jag körde iaf inte vilse! Det gjorde jag däremot när jag skulle därifrån, tog fel väg och började köra mot Jönköping, väg 40, istället för väg 27 jag skulle tagit. Men jag kom på det ganska fort och med viss handledning av en viss pojke så kom jag rätt och kom hem ordentligt. Mycket bra Petra.

image122
HUMOR!

Finns det ingen botten i mig? >_<

Uuuh, vilken jävla frukost... Skulle inte ha bakat den där kladdkakan igår, bläää... Jag vet ju hur det slutar, haha! Usch, inget mer onyttigt för mig i helgen nu! Lär dock stå mig fram till påsk nu, haha.

Har lite att ordna med innan det är dags att gå och jobba, funderar på vad jag ska ta med mig till Pär. Det är ju bara en natt iofs, men fortfarande... jag lär glömma just DET och då kommer jag störa mig som fan... haha.

Usch, nu ska jag dö här en stund innan jag dör av illamående. Pusshej

Korsett, steg 1

Jag och Febe har som bekant bestämt oss för att sy varsin 1700-talsdräkt och hon har redan kommit toklångt med sin korsett (det finns info om det på dryaden.blogg.se) och jag kände att det var dags att börja ta tag i det nu. Så, var uppe på jysk igår och hittade ett tokbilligt snyggt lite tjockare tyg. Hade egentligen tänkt mig något ljusare, men vad sjutton. Det blir säkert jättebra :D

image121

Annars? Jodå, sov länge idag (nästan till åtta) och sitter nu och äter frukost (fil, müsli och så knarkar jag litchi). Bledv lite ändrade planer nu i helgen, så jag åker till Pär imorgon efter jobbet istället. Fido ska få bo hos Jenny över den natten, lördag-söndag, så det löstesig ganska fint. Tack och lov för vänner! Jennsan, du är bäst!

Nu ska jag ta en macka och bli tjock!

Onsdag, grått och regn

Vissa dagar önskar man att man slapp gå ut. Som idag. Det pissduggar utanför fönstret och ser minst sagt otrevligt ut. Får man lust att gå ut? Nej... Idag är en sådan dag då man borde få sitta i soffan hela dagen, slöa och dricka varm choklad. Men får man det? Nej, för det ska jobbas i sann vuxenanda. Vart är mitt liv på väg?

Men nu måste jag erkänbna att inget av det där bekommer mig speciellt mycket. Jag vaknade till vid tjugo i sex, livrädd för att det skulle bli som igår, när jag vaknade för tidgit och sedan inte kunde somna om. Idag somnade jag om och det gör mig glad. Då kan jag till och med tåla saker som lite regn. Nu dunkar dessutom Carola med "Fångad Av En Stormvind" i lurarna, det gör mig faktiskt på gott humör. Nya Carola, blä. Gamla Carola, bra. Så är det bara.

Igår kväll var jag på spinning tillsammans med Gäd, och herrejissus vad det känns i.. ja, inte är det i röven i alla fall. Och i ena vaden, bara den ena. Betyder det att jag är mindre vältränad i höger ben? Ytterliggare ett mysterium i mitt liv, haha.

Ikväll kommer Paul hit, min privata spanskalärare. Vi hade en genomgång på några timmar i förra veckan och det gick väl ganska bra. För att inte ha läst spanska på tre år är det väl minst sagt dags att komma igång igen nu, men han var ändå hyfsat imponerad av mina kunskaper som trots allt legat i vila sedan nian. En elefant glömmer aldrig sägs det ju, eller hur?

Nu på morgonen har jag sorterat garderoberna lite granna (helt sjukt att sex garderober kan bli nästan fulla på en enda person!) och städat och plockat. Gillar att ha det fint omkring mig! Vardagsrumsbordet är väl lite halvrörigt, men wtf. Det är faktiskt inte hela värdlen! Fido har strött lite hö runt sin bur också, men jag orkar inte riktigt sopa ihop det. Det kommer ändåså mer snart. Förresten, jag fick en sop och sopskyffel av mamma när jag var hemma, snel mamma! Är som att varje gång jag kommer hem får jag med mig något hem, som jag sedan kan sätta in här. Känns som att det kommer vara betydligt jobbigare att flytta nästa gång än när jag flyttade in här. Hade trots allt en hel del grejor då och nu lär det ju ha fördubblats, minst. Ugha.

Och sedan på fredag! På fredag får jag besök av Pär (som jag nu defintiivt bestämt mig för att stava med Ä, trots att han själv är kluven) och det ska bli jättetrevligt! Känns roligt att detja någon som har så mycket vett och humor att ingenting liksom känns påtvingat. Bara trevlig, roligt och fantastiskt mysigt, för den pojken är för jäkla söt! Ibland kan små grejor lyfta hela ens vardag!

Nu ska jag sluta snacka en massa bull, och istället bege mig till jobbet. Nog att suget efter det inte är världens största, men ändå! I girl's gotta do what a girl's gotta do!

image120

Todelooooo...

... när blev jag såhär fjollig? :D

Oooooh, är det såhär det kändes när något nytt började förut? Jag vet inte om det jag känner är på riktigt, men är det det är jag glad!

Sitter och lyssnar på Linda Bengtzings nya låt, faktiskt sätter sig den också. Hon har alltid lyckats hittat bra låtskrivare måste medges, man diggar med. Tyvärr är låten lite av en ripoff av Mika's Grace Kelly. Dock är den ju grymt bra också, haha.

Helgen var trevlig! Utgång med flickorna i fredags, jag nykter igen och körandes. Josse blev askalas och träffade nån dalmas, hehe. Frida och Angelica tröttnade tidigt och åkte hem. Sara och Kim försvann redan innan utgången, men men. Nina försvann också så småningom, men jag vet inte vart hon tog vägen. Så, till slut stod jag själv och då åkte jag hem. Hittade Sara och Kim och vi köpte fyllepizza, som vi åt under otroligt mysiga former: De två i baksätet, med varsin pizzakartong i famnen och plastbestick. Jag, körandes, matad med bitar. Vi tuffade på mot Furuby i cirka 80km/h, mest för att pizzan skulle hinna ta slut. Tack för en mysig stund hörni!

Sedan umgicks jag lite med Fido, Amanda, familjen, Febe och annat drägg resten av helgen ;) Och missade att äta lunch med Moppa, för han försov sig! Så jag och Fido åkte och köpte mcdonaldsmat själva och tankade sedan. Det var något fel på bensinpumpen, så istället för 12.14 så tankade jag för 1,214/litern, så jag klagar inte. Får se om det kommer surt efter bara. Ibland ska man kanske ha tur också iofs.

Nu har jag pratat med Pär i typ... tre timmar i sträck. Så det är dags för båda att sova. Godnatt alla!

Sagan om Petra i fixartagen...

Petra fick en dag ett erbjudande från sina föräldrar, om att ta över en stereobänk. Den såg ut såhär och passade inte riktigt in i Petras vardagsrum, men hon beslöt sig ändå för att ta den.

image116

Petra tänkte och tänkte, med hjälp av hennes kära föräldrar förstås. Målade man den vit skulle den passa in mycket, mycket bättre. Värt att försöka kanske? Hon tänkte att visst, vi kör.

Först skulle det slipas. Petra hade aldrig använt en slipmaskin förut och den frigjorde vissa otäcka tendenser hos henne.
image117

Men i sann Jekyll och Hyde-anda så förändrades hon fort till det snälla igen och började slipa. Dammet yrde och solen sken på hennes vinterbleka armar och blåsten ven. Hennes frisyr som kvällen innan var en snygg och cool 80-talsretrovariant såg plötsligt ytterst skrämmande ut.

image118

Efter att samtliga delar var slipade skulle det börja målas, och vit färg var det som gällde. Så resten av dagen spenderade Petra på knä.

image119

Så, hur blev det? Skulle hon för evigt fastna på knä? Skulle de vita färgfläckarna någosin försvanna på hennes mammas extremt rosa tröja? To be continued....

Fredag!

Freeedag, fredag, freeeedag :) Så underbart! Långhelg, here I come! Pappa fixade min bil igår (och han är fortfarande här på besök) så nu kan jag köra! Han gav mig dessutom en del bensin, så nu kan jag utan problem köra hem! Weei... Måste säga att jag är väldigt, väldigt glad!

Jag är bara lite trött. Ska snart till jobbet, har fullt upp hela förmiddagen, alltid bra. Då går tiden ganska fort och man kommer härifrån snart, hehe.

Har egentligen ingenting vettigt att skriva, mer än att jag är himla bubblig, glad och lycklig. Som mina närmsta vänner kanske gissar så är det en kille med i bilden, men jag säger inte mer än att det är så. Och ni vet hur jag blir när det finns någon jag tänker på, jag är expert på att sväva på moln.


image115


Oj...

Oj.


OMG OMG OMG OMG! Petra i akut behov av att prata av sig, alla som är nyfikna kan ju skicka en förfrågan... Kan säga att något har hänt i mitt liv och jag är chockad, förvirrad och lycklig. Förvirrande va?

Nu ska jag snart tillbaka till jobbet!

En saga av Catten


Catten: min älskling linnea, världen är full av idioter!
11:10
de va en gång en prinsessa, som bodde i en mindre stad i småland. Hon var inlåst i en frisörsalong där hon väntade på en vacker prins, som skulle rädda henne

Petra
10:11
^^
11:21
weei

Catten: min älskling linnea, världen är full av idioter!
10:11
den slutar lyckligt

Petra
10:11
mer!

Catten: min älskling linnea, världen är full av idioter!
10:12
en dag kom han, den vackra prinsen, och skulle klippa sig. han fick syn på den underbara prinsessan, och visste att han skulle ta henne ifrån hennes hemska arbetsgivare. Så han bad henne att möta honom på lunchen. Han tog med henne i sin vita volvo, och tog bort henne ifrån hennes salong...

12:45
sen levde dom lyckliga i alla sina dagar

Catten <3

Omvälvande dag...

Ja, det har hänt lite av varje idag. Mestadels positivt, men även en del negativa mojser som alltid tycks dyka upp överallt. En positiv var att jag har haft väldigt trevliga kunder idag, alltid skönt att få diskutera och skratta lite. Sedan blir jag ganska ledsen av vissa, t.ex. en gammal tant som verkade tycka att livet var pest och pina, och inte konstigt det... märkliga muskelspänningar, diabetes och följdsjukdomar till det... Men jag tyckte ändå att hon hade saker att leva för och visst verkade hon lite gladare när hon gick, så jag tror att jag gjorde dagens goda gärning där.

Sedan fick Gäd reda på en mindre rolig sak idag som gjorde henne lite ledsen och chockad, så jag hoppas att det löser sig för henne... hade inte velat vara i hennes sits. Får stötta henne så gott det går.

Få skryta lite också, lyckats ta mig ut på morgonpromenad både igår och idag, way to go Petra! Det är faktistk väldigt skönt när man väl kommer ut, men klivet upp ur sängen är långt... och jobbigt.


Pratade med Joakim nu i kväll, diskuterade lite detaljer kring bilder från min student, pengar för hans dator (den jag sitter på nu) och annat... känns konstigt att prata med honom, känner ju honom väldigt väl fast inte alls längre.. konstigt eller hur?

Nu pallar jag inte mer... puss :)

Min mormor...

... är en så sjukt begåvad människa. Jag fick det här fatet från henne (ja, hon har gjort det!), såg det senast jag var där (enda gången gången jag någonsin varit där för övrigt). Tråkigt att vi har så lite kontakt bara... sakner min lilla mormor, men det är inte mycket att göra åt det. Ska se om jag inte ska försöka få henne att ha lite kontakt med mig igen, vi får se. Alla behöver en mormor!

image114
Visst är det tokvackert?

Underbar morgon!

Vilken morgon! Jag trotsade min första impuls att ställa om klockan och sova vidare när den ringde vid 06.35, klev upp, svor och letade reda på lite kläder. Det finns en sanning som stämmer in otroligt väl på mig, och det är den att jag aldrig ångrar mig när jag väl klivit upp. Jag kan ha superproblem med att komma upp av ren lathet, men sen blir man ju pigg på en gång sen. Så, en halvtimmes promenad gjorde mig väldigt gott, även fast asfalten var isig  och hal ibland. Nu sitter jag i mitt ordnade vardagsrum (fantastiskt va!) och kollar lite på en konstig talkshow, tror han som håller i den heter Montel någonting. Handlar om storfamiljer, någon kvinna med 13 (!) biologiska barn, två olika fäder. Fy fasen! Jag är _inte_ avundsjuk.

Idag är det jobb ensam till klockan tre, och det är ju sådär roligt. Men jag ordnar det på något sätt. Hoppas bara att kunderna är snälla idag!

image113
Ibland känns det rätt trist att kliva upp... men a girl's gotta do waht a girl's gotta do.... :)

Nostalgi!

Jisses amalia, vad underbart! Hittade det här via "80-talisterna på facebook"... läs, skratta och njut :)

ALLMÄNT
Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin
Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
Vi som samlade på allt - främst kapsyler
Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelnin
g och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
Vi som använde gnuggisar dagligen
Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"
Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
Vi som spelade in musik på kasettband genom radion (Madeleine Andersson)
Vi som köpte sura droppar för tioöringar (Madeleine Andersson)
Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
Vi som frågade chans på någon ny varje vecka
Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
Vi som läste OÄ i skolan
Vi som insåg att dagliga duschar och deodorant är en självklarhet
Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp
Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp
Vi som lekte med Manicklar (Therese Berggren)
Vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nya mjukisvarianter) varje nyår
Vi som åkte båt till Danmark
Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka
Vi som fick fler finnar av Clearasil
Vi som hade förstaklickare-kepsar
Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
Vi som läste Lyckoslanten
Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
Vi som var med på rökrutornas tid
Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar (Malin Wiman)
Vi som hade Filmnet långt innan Canal+ (Jennie Lönnström)
Vi som hade en Amiga hemma - datorn där man skrev cirka en sida i ett ordbehandlingsprogram och så var minnet fullt (Lisa Karlsson)
Vi som kallade 1:orna för ettakladdare och 2:ornna för toalettdykare (Maria Olofsson)
Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma
Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade (Christian Johnsson)
Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson
Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag (Cecilia Spångtorp)
Vi som använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet (Mårten Larsson)
Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme (Otto Niklasson Elmerås)
Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke
Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen
Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan (Maria Hagander)
Vi som var de första i backen med snowboard (Sofia Armenteros Engleson)
Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid (Sofia Armenteros Engleson)
Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna (Sofia Armenteros Engleson)
Vi som vågade säga nej till droger men som tvekade vad gällde våld (kampanjen) (Elias Knudtzon)
Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet (Annica Jäderlund)
Ski-pants (Lisa Britta Johanna Källström)
Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren (Caroline Mähler)
Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop
Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar (Hanna Wigant)
Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det (Jenny Cras)
Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt (Samuel Öjring)
Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt (Rickard Axelsson)
Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel (Alvaro Fraygola)
Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet (Alvaro Fraygola)
Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..." (Evelina Larsson)
Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk (Maria Eklund)
Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen (Emelie Runnqvist)
Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio (Frida Beckman)
Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm (Caroline Lindholm)
Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor (Alexander Ohlsson)
Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal (Ursula Diaz Diaz)
Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor
Vi som käkade Raider och inte Twix! (Cecilia Spångtorp)
Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2) (Cecilia Rimberth)
Vi som hade bänkar med lock på (Christian Jangvik)
Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira (Annie Söderberg)
Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000 (Joel Segerbäck)
Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska (Cecilia Spångtorp)
Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet (Lisa Flobrant)
Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp (Erik Eriksson)
Vi som hade skateboards med bromskloss (Kristoffer Sundberg)
Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona (Anders Ryttar)
Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den
Vi som vet hur man gör popcorn på spisen (Emil Sjöstedt)
Vi som fick lära oss att Pluto var en planet (Josef Hermansson)

Vackert?

image111

Kolla  mitt hår... men klänningen får snart komma fram, troligen gästabud i Malmö i april!

Rosor

Jag har syttit och tråcklat lite, gjort nya kuddöverdrag till mina kuddar här i soffan.


image110

Det börjar lika något nu! Och rosorna på bordet är från mamma. Love ya mum :)

Jag har fallit för grupptrycket...

... och precis som alla fjortisar i Sverige har jag fastnat lite för Björn Gustafsson. De säger att han får drösar av beundrarbrev, och jag förstår det! Killen är skön, söt och självgod på ett bra sätt.

Från delfinalen i Göteborg!



Måste kommentera tävlingen igår, jag är lite besviken... Alla säger i förväg att Charlotte Perelli och Linda Bentzing ska gå vidare direkt till Globen och så bli det så? Hur kul är det egentligen på en skala! Jag vill se dött lopp, att någon annan får fler röster och att Linda och Charlotte tvingas mötas i en duell för att bestämma vem som ska få gå vidare! Slagsmål, riv i håret och utklösta ögon! Fan, finns det ingen dramatik nu för tiden?

Spegel spegel på väggen där...

... kan du säga vem som mest otursdrabbad i världen är?

Inte är det jag, men jag ligger nog på topp 1 000 000 iaf :D Just nu sitter jag i soffan, rätt ensammen, ont i ryggen, förkyld, växellådan på bilen har bråkat och fungerar nu inte alls, plus att jag bara är.. tja, ensam? Vill ha en pojke...

För ser som inte hört historian och undrar om dikten i mitt inlägg häromdagen så riktas den mot en kille jag träffat ett tag och som slutligen gjort mig förbannad... det är den korta versionen, skriv om ni vill höra alla detaljerna...

Mamma och syster åkte hem efter att ha varit här sedan igår, mycket trevligt att träffa dem! Saknar så många hemma att det inte är sant, ibland önskar man att det vore närmare överallt. Som att vi krympte världen med såndär vakuumgrej och sedan kunde blåsa upp den när man önskade. Vore inte det något?

Måste visa något härligt!

image109

Titta på allt badskum!