En helg i kaos

Förstår inte riktigt hur jag lyckas, men lyckas gör jag. Helgen blev rätt hysterisk. Jobbade till tre i lördags, därefter for jag hemhem i sällskap med Pär och våra matsvin. VI var framme i the big H vid ungefär halv sju på kvällen, åt och därefter gjorde jag slingor på mamma, färgade Febe och lade lite ljusa slingor på Christel. Däremellan hann jag också umgås med samtliga (som också inkluderade pappa, Sandra och hennes kille Oskar, samt Rickard) och fika med allihopa. Klockan var närmare elva när jag var klar på kvällen, men den tiden är jag jävlar i mig nöjd med på tre färgningar... Jisses amelia, man borde egentligen sluta fixa folk hemma. Men man vill så gärna hjälpa till!

Sedan däckade jag där framåt elva-halv tolv, och jag och Pär sov i samma säng som vi gjorde första gången vi träffades, min gamla 1,05-säng. Hur bar vi oss åt?!?! Kan inte förstå... Nu har vi en 1,80 och det är precis lagom... haha, vi ligger på varsin kant och kramas lite då och då. Men man sover faktiskt väldgit gott så.

Igår vaknade jag först vid sju, jättepigg och hungrig. Trött på mig själv gick jag och lade mig igen, väckte Pär, pratade lite med honom och somnade sedan till och slumrade till tjugo över åtta. Frukost i magen, stallkäder på och sedan iväg till macken för att hämta ett hyrslap, det var hö-hämtardags. Jobbade med det en stund, red Bananen en runda tillsammans med Sandra och Charlie och sedan hem och in i duschen. Hade egentligen tänkt åka ner och kolla på Rickards fotboll vid ett, men Pär fixade med pappas bil och behövde lite hjälp. Så, jag åkte istället direkt till Febe där även Christel fanns och fick lite fuskpäls att sy fast på luvan på min halvmantel, och diskuterade möjliga huvudbonader till lajvet vi ska på i slutet av oktober. Dvs, bara en månad kvar! Dags att rappa på med syendet mao...  Hoppas jag hinner!

Vi hoppade därefter in i Pärs fina Audi och till Kosta outlet, där jag skulle leta reda på en jacka att ha när jag kör moppe. Något allvädersaktigt var tanken och vi hann inte mer än att gå in på sportaffären och PANG, där var den, den perfekta jackan. En vind- och regntät craft-jacka för 399kr, precis lagom. Jag är så nöjd!

Sedan bar det av hem igen, åt mat tillsammans med hela familjen (som numera består även av Pär och Oskar) och gjorde därefter lite slingor på Sandras hår, och gjorde en efterbehandling med silverschampo. Puh. Efter det skulle jag klippa klorna på marsvinen och hittade en stor otäck knöl på Fidos ena öra. Är rädd för att det kan vara en cysta eller något, så Pär ska försöka ta med henne till en veterinär snarast möjligt.

I bilen hem satt jag och Pär och lekte tjugo frågor och hade det ganska så mysigt. Väl hemma kom jag på att jag glömt hela min nyckelknippa hos föräldrarna, typiskt. Lite fix härhemma, och sedan däckade vi runt elva.

Tur att jag inte har händelserika helger!!

Jag stör mig

Alltså, jag vet egentligen inte varför, men jag stör mig så fruktansvärt på vissa personer. Inte folk jag känner, har äntligen skaffat mig det umgänget att jag inte umgås med folk jag inte gillar, men jag stör mig på folk typ på stan, på internet och på jobbet, kunder. Jag stör mig på folk som på något sätt känns överlägsna, i alla fall i sina egna ögon. Eller på nätet, folk med maaaassor av bilder på sig själva ute, gärna tagna lite uppifrån och med lagom urringning på linnet. Jag förstår inte riktgit faschinationen av att lägga ut sådant, men vad vet jag.

Idag ska jag ringa till en salong här i Kungälv som tydligen sökte folk. Visst, jag trivs med jobbet nu, men det vore skönt med något på närmare håll och det verkar vara en helt grymt fantastiskt bra salong. Mer än så tänker jag inte säga, men GRyMT vore det.

I helgen blir det Växjö över lördag kväll-söndag. Kort, men härligt. Ska bli roligt. Nu kommer några bilder på mig och sär-Pär, sedan drar jag till jobbet på lila faran!






Puss!

Frukost och hembakat bröd

Åh, jag gillar måndagar. Har varit uppe i snart en timme och behöver inte gå än på någon timme heller, gillar att ha gott om tid på mig på morgonen. Då kan man lägga lite tid på att t.ex sy eller sjunga karaokelåtar på youtube. Bra skit! Samt att man kan äta hembakat solrosbröd med leverpastej! Underbart it is :) Har påbörjat halsringningen på min nya särk, det är lajv som gäller i slutet av oktober och därför börjar det bli dags att sätta fart! Har ännu inte sickackat några sömmar alls (!), det ska jag göra också... har lärt mig att det inte riktigt funkar annars. Typ vakna i klänningen, sträcka på sig och KNAAAAK, där gick sömmen i armhålan. Nu är förvisso den här klänningen betydligt rymligare än de flesta jag sytt, brukar alltid få dem så tighta just kring axlarna och armhålorna. Pösarmar ftw! Sedan är det broderande som gäller också, blir lite kringelikrokigt lite här och var. Eftersom jag ska spela lite adel-ish måste man ju göra något som får det att se lite lyxigare ut. Ska sy till min grå-lila-bruna (konstig färg!)  korta mantel också, den är fiiin... Kanske försöka hitta en fuskpäls att kanta luvan med, vore snyggt! Lekte lite med tanken på att vara en lyxadel på lajvet, ha olika kläder varenda dag... men jag tror knappast att jag orkar! Det är bättre att fixa den här riktigt fint så att jag är nöjd... det tror jag iaf.

Lite allmän rapport då? Jo, i lördags kväll var jag och Pär ute på halvårsmiddag, på en fin resturang som heter aveny no 1. Där tog vi först en drink i baren och jag spillde, sedan hittade vi fin mat. Jag åt hummer och Pär oxfilé! Och nej, vi betalade inte allt själva, Pärs gamla jobb hade gett oss ett presentkort där. Så de pengarna rök ganska fort, haha. sedan bjöd Pär på det som blev över. Efter middagen gick vi till Bergakungen, filmstaden, och mötte upp min kollega Hanna och hennes kille Mikael. VI gick på bio allihopa, såg Patrik 1,5 och den var ganska hysterisk... rolig på att tragiskt sätt. Jag tror att man ska vara glad att man inte är homosexuell, det kan inte vara så roligt med alla fördomar som finns i samhället... men söt var den!

I går vaknade vi lite halvsega och halvbakis bägge två (hur man nu kan bli bakis av ett glas vin och en drink, men jag får skylla på att jag inte druckit på evigheter). Vi gick upp, åt  frukost, myste lite och sedan började städandet. Marsvinsburen skulle rengöras (och eftersom det är mina odjur så är det min uppgift) och sedan skulle diverse saker ner i källarfrörrådet. Därefter satte vi upp gardiner i köket (och det blev SÅ fint) och dammsög och plockade det mesta... Ett fint och snyggt resultat, haha. Mitt i städningen hittade jag ett gäng presentkort på IKEA och efter lite flörtande så gick Pär med på att ta en tur dit för att köpa lite småpryttlar. VI tog även med en lampa vi köpte att ha ovanför sängen, den var lite skev så då ville vi inte ha den. Sagt och gjort, vi packade oss iväg, först till Bäckebol för att gå på Pölsemannen och äta fransk hotdog och dricka pucko (tradition i den här familjen!), köpa marsvinsmat och titta på urgulliga dvärgvädurskaniner. SÅ söta, men Pär sa att jag inte fick någon. Crap.

Och sedan blev det IKEA, faktiskt inte jättemycket folk även om det tog FEM år minst att komma fram till reklamationsdisken. Dock fick vi tillgodo på vår lampa hur lätt som helst, tjo! Sedan gick vi in, tog en snabbrunda bland småpryttlarna. Vi handlade bl.a. tabletter att ha på vardagsrumsbordet (eftersom vi ALLTID äter därinne), fler glas som jag hade några av och Pär gillade, några små lådor för pryttlar att ställa i nattduksborden och två sänglampor (som man blir blind av om man tittar in i, fråga mig, jag vet...) och lite annat smått och gott. Skulle egentligen ha gått på över 300 spänn, men pga våra presentkort och tillgodokort så behövde vi bara betala dryga femtiolappen. Very nice! Sedan åkte vi hem, efter att ha storhandlat på Willys, och lagade mat och när skymningen fallit på gick vi sedan ut och promenerade i någon timme under stjärnorna. TV en stund, sedan lite prat och gos i sängen och så somnade jag innan klockan var tio ens. Försökte läsa lite, men ögonen bara föll ihop. Så, en mycket lyckad helg!

Idag så gick Pär upp tidigt och åkte ner till Småland där han ska vara med på ett jobb tills imorgon. Så ikväll är jag ensam hemma och tänkte spendera de timmarna med att äta sill och potatis och sy vidare på klänningen. Skönt att ha livet bestämt!

Det blev ett långt inlägg idag, tack till er som orkar läsa. Tjingeling!

Ännu en ängel har lämnat oss

Jag är så ledsen. Min Annalisa, min låtsasmormor, gick bort igår. Hon som alltid svarade på frågan "hur är det?" med "jotack, gumman hänger med". Som  rest runt i de allra flesta länderna i världen, som alltid lät så glad när man ringde eller när man hälsade på henne. Ni som känner mig vet att jag inte har någon kontakt med mina morföräldrar att prata om, alls, och denna lilla vithåriga, runda, underbart söta dam var mitt substitut till morföräldrar som aldrig brytt sig. Och nu är hon borta. Det är nästan omöjligt att förstå, det kommer antagligen inte att sjunka in innan det är dags för begravning, hoppas verkligen att jag kan komma loss för att åka dit. Vill så gärna vara där en sista gång för henne. Senast jag såg henne i livet var igår förmiddag vid tiotiden, men hon var inte där mer än fysiskt. Jag tror att hennes själ redan hade vandrat vidare, för skalet av en människa som låg där var inte hon. Det var det verkligen inte.

Cancer. Jag säger inte mer, bara hyser ett stilla hat mot denna sjukdom som drabbar så många. Snart är alla av den gamla generationen borta, de försvinner en efter en. Farmor dog för fem år sedan idag, också av cancer, renlevnadsmänniskan som hon var. Inte heller de som sköter sig klarar sig.

Jag vill inte bli gammal, jag vill inte möta världen som kommer när man blir äldre.

Älskade underbara Annalisa, jag kommer sakna dig något så fruktansvärt. Jag vet att du alltid kommer vara med mig, men jag vet att jag inte längre kan ringa till dig eller träffa dig när jag är i Stockholm, sitta däruppe i din sextiotalslägenhet och prata om allt och ingenting. Jag hoppas att du inte lider mer och att du fått frid.


Efter krav om uppdatering

Okej, förlåt mig. Jag har inte uppdaterat på länge, och jag är hemskt ledsen. Räcker det?

Jag läste nämligen häromdagen om "generation Ego", vår egen generation. Om att vi som är unga nu är så otroligt fokuserade på oss själva och därför på så många sätt promotar oss själva. Bl.a. genom bloggar. Att världen är så otroligt intresserade av oss och vår liv att vi måste nedteckna varje lite förändring, sak som sker, på nätet eller på massa andra sätt. Så, generation EGO, here I come!

Jag och Pär kom precis in från en tur med motorcykeln, andra i mitt liv! Den förra skedde i torsdags förra veckan, efter mitt besök hos sjukgymnasten. Har varit hos henne även idag, och blivit ordinerad en liten moj som man tejpar fast på typ golvet och sedan använder för att trycka tillrätta saker i ryggen. Får se hur det funkar!

Men ja, motorcykel! Jag GILLAR att åka hoj! Pär är faktiskt jätteduktig på att köra, och nu när han köpt en skrutthoj som går att ha passagerare på har jag äntligen fått testa att åka. Och jag gillar det somsagt.



En sådan här, lite cross-ig variant är det som gäller. Ser ut som en jättelik moped, haha. Men den går helt okej och jag klamrar mig fast vid Pär för brinnande livet. Dock har jag nu förstått vad han ser med att åka och jag är också sugen på att skaffa kort! Något han inte är helt nöjd med, men vi får se.. Hade varit roligt iaf!

Vad händer annars då? Jo, tyvärr blir vår lugna helg (jag är ledig på måndag) hemma hos mina föräldrar, som vi hade bestämt sedan ett bra tag, inte av. Anna-Lisa, en underbar dam som är nära vän till familjen har precis lagts in på sjukhus och är jättedålig, cancer... Så jag och mamma ska istället ta oss upp till Stockholm för att hälsa på henne på söndag. Hon har alltid varit så snäll mot oss, och när vi inte haft kontakt med våra morföräldrar har hon istället ställt upp som trevlig äldre att språkas med. Hon är helt underbar, en liten rund vithårig tant som alltid blir så glad när man träffar henne. Tyvärr verkar loppet ganska kört för henne, nu är det bara en fråga om tid. Denna cancer som på så många sätt förstör för människor!  Och min kusin berättade precis för mig om en tjej i Södertälje som blev nedslagen av ett 20-tal (!!!I) killar! VI har en sjuk värld..

Idag blev det mest tomt snack om lite av varje. Har inte kommit nån vart med en chemise än, däremot börjar jag bli halvklar med nya linneklänningen. Lite strul med ärmarna bara, men jag löser det.
 


Stulen lista från Josse


1 .Din mobiltelefon? Halvdum
2. Din (o-)äkta hälft? Päääär
3. Ditt hår? Kort
4. Din mamma? Söt
5. Din pappa? Skrattar
6. Det bästa du vet? Livet!
7. Din dröm inatt? Lajv
8. Din dröm/ditt mål? lycka
9. Rummet du är i? TV-rummet
10. Din hobby? Olika
11. Din skräck? Övergiven
12. Vill du vara om 6 år? Mig
13. Var du igår kväll? Busig ;)
14. Vad du inte är? Blyg
15. En sak du önskar dig? Choklad ^^
16. Var du växte upp? Hemma
19. Det sista du gjorde? Skrev
20. Dina kläder? Nattlinne
21. Din TV? Datorn
22. Ditt/dina husdjur? Marsvin
23. Din dator? Nyformaterad
24. Ditt humör? Trött
25. Saknar någon? Växjökompisar
26. Din bil? Borta
27. Något du inte har på dig? strumpor
28. Favoritaffär? HM
29. Din sommar? Förändring
30. Älskar någon? JA :D
31. Favoritfärg? Grå
32. När skrattade du senast? Igår
33. När grät du senast? Häromdagen

Man måste svara med bara ett ord!

Sovmorgon

Idag fick jag lite sovmorgon, pratade med min chef om att vara ledig och vila mig idag, men han ville väldigt gärna att jag åtminstone skulle jobba eftermiddagen, fredagar är det ganska mycket att göra oftast. Så, det gick jag med på. Så fick jag tillfälle att vila mig lite till också. Väldigt skönt för ryggen, känns fortfarande av. Dock blev det mycket bättre efter besöket hos sjukgymnasten (som heter Birgitta) igår, hon berättade att det var något hon kallade bröstryggen som låst sig.. Så, hon lade mig på lite värme och knäckte sedan till ryggen så att det knakade lite, och sedan var det mycket bättre. Fantastiskt vad de kan de där. Men helt bra är jag inte, och hon föreslog att jag skulle komma tillbaka nästa torsdag så skulle hon visa lite hur jag kan göra för att underlätta för mig själv i jobbet osv.  Hon var mycket, mycket trevlig!



Hestpuss!


Aaargh, pratade med Kalle igår, han berättade om ett lajv som ska vara första helgen i november typ. SÅ sugen, nog inte omöjligt att jag drar dit ett litet tag. De skulle tydligen spela någon form av adelsfölje, så jag kanske kunde komma dit som något finare än piga. Vore SÅ roligt! Har ju påbörjat min nya linneklänning, planerar att göra lite broderade detaljer på den... så då måste det ju kunna räknas som mer adelsklänning sedan. Hoppas det i varje fall.

Mitt framtida jag

Ibland känns det lite skrämmande att leva. Ju mer man lever, desto äldre blir man. Ju äldre man blir, desto fler krämpor får man, och risken att man dör ökar dramatiskt. Och dör man inte tidigt så får man ont i ryggen.

Vilket jag har fått nu. Jag har jobbat som frisör i ett år, och har aldrig haft så ont som jag har nu. Har väl känt av litegranna förut, typ att man blivit stel och kanske lite öm i musklerna när man stått i kassa vinklar osv. Men nu jävlar, verkar ryggen säga. NU SKA HON FÅ SE! Och ger mig problem med att röra min vänstra sida... någonstans under skulderbladet, det vänstra, har musklerna haft något konstigt för sig. Får tokont om jag lyfter vänstra armen för högt, om jag vrider på huvudet åt vänster eller försöker röra sidan på något sätt. Högern är inte förändrad alls.

Tack och lov är jag ledig idag, denna ryggvärk kom plötsligt igår morse och jobbet var en sann pina. Men jag är envis som synden och lyckades få tag i en tid till en sjukgymnast, så det ska jag gå och hälsa på en idag. Hoppas att jag i alla fall kan få råd om hur jag ska göra för att förbättra det. Antagligen är det träning som gäller, det är jag fullt medveten om. Men jag tycker ändå att det är konstigt att jag får ont just nu, när jag aldrig haft problem förr.

Jag känner mig som en gammal kärring!

Nyformaterad dator!

UGH vad trött jag är på den redan, haha... Inte hittat alla drivisar till typ ljudkort och bildkort än, men det löser sig. Så just nu ser skärmen jävligt tråkig ut, men vad gör man.

Jobbar i Göteborg idag, weei! Trivs jättebra med jobbet nu, både i Linné och i Mölndal. Linné är bara liiiite vassare, för när jag jobbar där får jag sovmorgon... Förvisso jobbar man en timme mindre där, men det s-k-i-t-e-r jag i, för man är mycket lyckligare som människa när man är lite utsövd och pigg. Skulle absolut kunna tänka mig att jobba deltid om jag bara hade haft råd  med det... Ischa.

I helgen har jag haft rätt fullt upp.. i fredags kväll var jag och Pär en sväng till lokala italienska krogen och träffade hans polare Daniel där. De fick i sig ett par öl var, jag körde, och Pär lyckades bli lagom flummig på de två han hann dricka. Underbart rolig när han är fnissig måste jag säga, haha. Sedan i lördags gick jag upp och jobbade, gjorde en såååå fin långhårsuppsättning på en tjej som skulle vara tärna... Att hon själv sedan var tokvacker gjorde ju halva jobbet åt mig, haha. Dagen gick ganska fort, sedan efter jobbet kom Patrik och mötte mig, sedan åkte vi hem till mig. Där trimmade vi hans hår och åkte till Oskars (lokala hamburgerresturangen) och åt tillsammans med Pär, som var hungrig och grinig efter en hel dag i garaget, meckandes med MC'n.

Jag vart ensam hemma hela lördagskvällen eftersom Pär var därnere och pillade. Passade på att träna upp mina skills i Guitar Hero, testade på Hard. Det VAR svårt, men jag lyckades iaf få typ 70% på en låt där.. jävligt kul faktistk. Men SJUKT svårt.

I går vaknade vi tidigt som vanligt, myste lite, och käkade frukost framför TV'n (som vanligt, vi äter alltid vid soffbordet och aldrig vid matbordet...), och sedan vart det en tur till Pärs jobb för att hämta en sak och sedan gick vi en kort sväng på Bäckebol och köpte en pajform och jag hittade ett par "bra" jobbsandaler på Life. Så nu hoppas jag att min ryggvärk (som jag nu dragits med i typ en vecka) ska försvinna. Ska även börja träna så fort jag bara kan, är tanken. Efter det åkte vi till Maxi här i Kungälv och handlade lite mat, sedan åkte vi hem och jag gjort en paj med kräftstjärtar och chili. Lagom till att den var färdig så var Bunny här, och vi åt alla tre. Sedan gjorde hon en ryggbehandlning på mig med sin nya apparat med galvanisk ström och jag gjortde mörka och blonda slingor på henne, samt klippte lite. Efter det fick jag även en ansiktsbehandlning, och till Pärs stora förtjustning så blev jag sned i ansiktet när hon bara gjort ena halvan, haha. Den lyfter tydligen upp litegranna! Roligt att se...

Sedan kramades vi med Fia, hon åkte hem och vi satte oss framför TV'n och tittade på Jeff Dunhams ena DVD (spark of insanity) och somnade sedan utmattade i sängen vid tiosnåret. I alla fall jag, är inte riktigt medveten om vad Pär gjorde då. Så, en trevlig helg och nu sitter jag här och ska snart ta Laila till bussen. Vi har förresten blivit värsta polarna! Laila snel moped :)

Ursäkta all text, men nu kan ingen klaga på att dom inte vet vad jag pysslar med.. pusskram på alles!