Onsdag!

Tiden går fort nu, händer så mycket hela tiden. Vet inte om det bara är jag som är dryg, men det känns som att jag har ett rikare liv än någonsin! Jag har någon att dela mitt liv med, det är så underbart att ha Pär närvarande när man är hemma på kvällarna, jag har goda vänner som jag kan bestämma saker hastigt med (ska träffa Bunny på söndag!) och allting är bara... härligt! Igår var jag och åt sushi för första gången, det var helt okej! Jag förstår att folk fastnar för det, men det smakar verkligen speciellt.

Sedan ska jag (nog) göra något annat nytt ikväll, Pär har nämligen köpt ny (gammal) motorcykel! Och eftersom jag har en hjälm nu när jag har Laila så ska jag får åka med!!! Weeeei, Petra wrrom wroom! En ganska sunkig och sleten offroadhoj är det, och den låter som en gammal gräsklippare. Men Pär är glad över den och då är jag också glad. Plus att jag nu får ta bilen ner till bussen, när han kör MC till jobbet. Very nice!

Haha, Fido och Linn bråkar här bredvid. Häromdagen (i söndags) var vi så effektiva och duktiga att vi satte ihop två burar till en stor åt dom, genom att skära ut två hål på vardera långsida och koppla ihop dem med en slags brygga. De små grisarna har varit helt lyckliga sedan dess, pratar massor (bägge två!) och bara njuter av livet.

Imorgon kommer pappa hit, han är uppe i Göteborg och jobbar med en mässa. Jag har lovat komma dit och hälsa på imorgon, sedan ska vi åka ut hit och äta. Mycket trevligt, ska bli roligt att visa honom hur vi har det. Saknar min familj, men jag och mamma pratar vid nästan varje dag och det är skönt... Lite verklighetsförankring. Hon skulle förresten hämta hem Bananen, vår "gamla" häst Banana Girl. som vi haft utlånad på foder i fem år. Vi trodde att damen som hade henne var glad över det, för det är en helt fantasisk häst: Tyvärr har hon en bula på ena knät efter en skada när hon var unghäst. Inget som egentligen är farligt så, men människan i fråga har satt på henne TOKtunga skor (riktigt tjocka metallskor vet ni!) och betett sig allmänt dumt. Troligen har hon tröttnat på hästen, för hon har fått för sig att Banana måste avlivas pga. knät, som någon distriktsveterinär klagat på. Bullshit säger mamma och CO, hästen ser tydligen likadan ut som för fem år sedan och hon är bara tolv år! Såna dumheter, men vad säger man?

VIlket långt inlägg det blev, mycket som behöver avhandlas... Nu är korsetten snart helt klar, och jag har även kommit en bra bit på väg med min nya medeltidsklänning, med lite puffiga ärmar! Bilder kommer snart, jag är mycket mycket nöjd! Imorgon är jag ledig och då ska det sys mer, samt åkas en liten sväng till IKEA, för att köpa tyg till en chemise som jag ska ha under korsetten. Very nice!

Nu har jag skrivit alldeles för länge, måste stressa iväg och klä på mig. Stora kramar på alla! Och ja, Sheila, vi får höras av snart!

Petra gör flera flugor på smällen!

Har letat reda på lite bilder jag tagit med mobilen, för att illustrera mitt nya liv litegranna. För att börja från slutet, en bild från igår, för att visa hur det blir nu när jag (äntligen!) börjar blir klar med min korsett! (plus att man ser mitt mörka hår och dörren till min klädkammare, plus lite av hallen!)



Poserar med en tröja under (för att undvika att vissa saker trillar ut, haha). Jag tycker det blir fint, är riktigt nöjd. På bilden är det Pär som snörat mig, och vi tog vad vi hade... så snörningen är med en kabel han hade, haha.

Sedan kommer en bild på korsetten ensam, innan jag började sy fast sidenbandet runt kanterna!



Sedan kommer en sjukt suddig bild från när jag var på 80-talsfest hos LInda i lördags, min outfit som är SÅ snygg!


Silverpumps, lila tights, tröja med lila och mintgrönt på, uppkavlad jeansjacka och såklart MASSOR med spray i håret och tuperad lugg!



I bakgrunden syns blomman jag fick av Pär när jag var krasslig häromsistones, plus godisskålen (den vita i mitten) som jag fick av en kund i Gislaved. Godiset som ingick ligger i den blåa skålen bredvid. Och så blev jag så sjukt sugen på vattenmelon en dag, och då blev det den där, som Pär påpassligt satte i en pyyyytteliten skål, så det ser ut som en luftballong ungefär.


Och så söt-Pär med en present han fick av mig, grodprinsen Groder från Ikea.... ;)

Nu måste jag ila iväg igen, blir att cykla till jobbet idag för att inte få soppatorsk med Laila!

Uh-uh-uh-uhuhuh

Åååh-eee-ää flygplan, ååh-eee-äh FLYGPLAN!

Någon som kan gissa vilken låt?

Amazing, Petra online på en kväll? Var länge sedan, blir bara att jag hänger med Pär hela kvällarna, men det är ju egentligen inte så bra det heller. Får inte försumma mina kära vänner, och läsare som desperat försöker hålla koll på mitt liv... haha.

Igår började inte dagen SÅ lysande direkt. Skulle ta Laila ner till bussen, och det gick väl bra. Nerför nedförsbackarna vill säga. Det är mindre än halvvägs, sedan dog hon. Stendog. Gick inte att lirka igång alls, inte ens med tusen kickar. Så Petra blir sur, och börjar leda fanskapet mot stationen i Kungälv. Det var ganska nära tack och lov. Sedan fick jag se att bussen var där rätt tidigt och blev typ tokstressad för att hinna med den, inte SÅ bra om man blir sen till jobbet direkt. Men jag kom på bussen och hann ringa Pär och berätta om hur det var och då kom jag på att jag glömt stänga av bränslekranen på Laila, och det uppskattas absolut inte av henne. Så jag bad busschaffisen (som redan var trött på mig pga. att jag var helt virrig när jag klev på bussen) att vänta en minut, och SPRANG bort för att stänga kranen. Kastade mig tillbaka på bussen och när jag stressar bakåt i bussen så rivstartar han så att jag flyger bakåt, nästan ner i knät på en gubbe. RIktigt klantig kände jag mig. Sedan, halvdarrandes av bravaden att lyckas få Laila låst, med bränslepumpen av, mig själv på bussen, och Pär i telefon började jag nästan gråta av stirrigheten. Jag är inte bra på att stressa, jag blir typ panikslagen på en gång. Länge sedan jag kände mig så hispig. När busschauffören frågade mig hur gammal jag var fick jag tänka efter lite, haha. Klantig är man, men det gick vägen! Sedan hämtade Pär både mig och Laila efter jobbet, tack Gud för att jag har fått en så fantastiskt fin och snäll pojkvän!

Idag började dagen bättre, jag tog min gamla hederliga cykel till bussen och det gick tokbra det med. Jobbade med Hanna inne på Frisörerna på Linnégatan, hon är SÅ himla trevlig! Gjorde två fina färgningar idag, båda blev jättefin. Det är det enda jag hann göra iofs, men jag drog in nästan 3000 bara för det.. Folk betalar lite annorlunda i storstäderna.

Tyget jag hämtade hos Febe i söndags var SÅ fint, imorgon (när jag är LEDIG =)) ska jag ner till syaffären här och köpa mönsterpapper och tråd. Sedan blir det tillskärarakademin här som häller, haha. Det ska blir SÅ bra!

Nu ska vi snart äta lasagne (som JAG hjälpt till med att göra, första gången!) och det blir nog trevligt. Pusskram på alla, kommer snart bilder både på mig (som numera är mörkhårig igen!) och på lägenheten här! Måste bara få lite mer fason på sovrummet... och så har vi ju hämtat hem mina små svin, så söta är dom!

Wake me up before you go-go!

Glad-låt, eller hur?

Så, snart slut på veckan igen! Känns jävligt konstigt att det är fredag, känns som måndag eftersom jag var ledig igår. Eller, ledig och ledig. Fick rätt fullt upp kan jag säga. Vaknade först till när Pär gick vid halv sju, sov sedan till typ nio. Sedan slöade jag en stund framför TV'n och gick sedan ner till samhället här i Kungälv, stannade lite på vägen och sådär. Sedan handlade jag lite på Bräckboden som ligger vid Göteborgs Kex-fabriken. Mycket spännande, och sedan lite på Maxi. Sedan kom jag på att jag glömt något viktigt nu när jag tänkte göra tsatziki: Gurka! Så jag fick vända om igen och köpa det med. Lite bitter och butter då, men det gick över. Sedan lagade jag mat till Pär när han kom hem, och han därinnan dessutom både dammsuga, torka av lite fönster (som Pär _aldrig_ så mycket som tittat på, haha) och kört igång både tvätt- och diskmaskin. Me har blivit en hemmafru! Men det är lite mysigt ändå, att ha så mycket gemensamma saker...

Sedan åt vi, pysslade, kramades och åkte sedan ner till garaget för att sätta på ett tändningslås på Lajla. Mycket roligt, haha. Men det gick inte riktigt... så Pär ska väl försöka ordna det någon dag framöver. Jag fick i alla fall köra hem henne, det var kul fast lite läskigt! Minns nu hur det kändes första gångerna man körde bil ute i trafiken! Men det är riktigt kul, känner mig SÅ cool där jag sitter i min nyinköpta hjälm på min lilla "motorcykel"... Tja, det är som en cykel med motor, right?

Bilder kommer senare! Vi börjar även få rätt bra ordning här i lägenheter, så jag ska försöka slänga upp bilder på det också tänkte jag. Så alla nyfikna (hur många ni nu kan vara?!) får se :)

Imorgon blir det hemåtfärd direkt efter jobbet, sedan Lindas och hennes föräldrars fest. Åttiotalutstyrsel är införskaffad, kommer vara så jävla snygg, haha! Ska bli roligt att träffa de som kommer, saknar klassen när man börjar tänka på det.

Stor uppdatering

Nu har jag äntligen fått fason på min egen dator igen (plus att jag nu har ett snaaabbt internet på den!), mycket lättare att skriva på den än på Pärs som är kopplad till TV'n. Det är så vårt att läsa på den, plus att hans tangentbord och jag inte riktigt är polare. Ändå klagar han på mig för att jag är för mycket nörd, för jag skriver såpass fort som jag gör. Aja, HAN kan vara nörd.

Så, vad har hänt? Jag har flyttat hit merparten av alla saker som ska hit, soffan och lite andra möbler ska tillbaka hem till mina päron, vi har inte plats för en massa här. Konstigt va? Så saker har stuvats in lite överallt (jag har fått en egen skrubb där jag har alla mina kläder, såå najs att ha allt på samma ställe.. även skor dårå. Och köket är numera jääättefint, mycket mer ombonat än förut. Tänk vad bra det blir med lite kvinnfolk i huset... men Pär är bra duktig han med!

Måste bara berätta en sak nu innan jag försöker ge en större överblick om allt som har hänt. Mina föräldrar ska få tillbaka bmw'n här nästa helg, de behöver den mer än vad jag gör. Jag kör ungefär en mil om dagen som det är nu, och det är bara ner till bussen. Fruktansvärt onödigt att ha den då tycker jag. Så, har somsagt lovat att de ska få tillbaka den i befintligt skick, haha. Och nu i fredags så har då Pär fixat ett annat alternativ för mig att ta mig ner till bussen med. Här kommer bilder på Lajla, som han döpte henne till!

'






Söt va? :)

Annars då? Jo, livet häruppe är helt fantastiskt faktisk. Det känns som att vara på semester och bara njuta av livet hela tiden, om man bortser från att jag jobbar ganska mycket dårå. Just nu jobbar jag på två olika salonger, med samma ägare. Så idag ska jag vara på salongen som ligger på Linnégatan inne i Göteborg. Sedan ondag-fredag-lördag blir det Mölndal. Det är roligt och omväxlande och jag bara njuter av varje dag. Nu var det iofs så att jag var rätt dålig i något magsjuke-aktigt förra veckan, men var tvungen att jobba ändå. Så då var det kanske inte jätteroligt, men det gick. Mycket snälla jobbarkompisar också, men det är klart att man är nervös när det gäller att visa vad man kan för nya människor. Har konstaterat att jag nog inte vill vara frisör sådär väldigt jättelänge till, kanske fem år till högst. Sedan blir det nytt, om inte redan nästa år, om jag kommer in på Nordiska folkhögskolan. Vi får se vad som händer!

På lördag, Hovmantorpsbor och annat folk, då kommer jag hem en sväng för att gå på klassfest! Men lördagen är jag upptagen på, så om det är någon som vill se mig så är det söndag som gäller! Febe, jag kommer och hämtar tygerna och betalar dig!

Nu måste jag klä på mig och fixa allt här! Stor kram mina vänner, tack för att ni läser :)




Always

Åååh, så fin låt... Jag kan inte låta bli att älska Jon Bon Jovi, vilken röst

Vad händer mer idag då? Jo, jobbar i Göteborg idag, precis som igår. Tokhärligt att vara där faktiskt, synd att det var ett så vidrigt väder igår. Jag tror banne mig att det spöregnade utan uppehåll precis hela dagen, dessutom i sidled så att man blev blöt oavsett vilket paraply man hade.

Jag måste berätta, det funkar SÅ himla bra nu med Pär! Kan inte fatta att det gått så lätt, trodde det skulle vara jobbigare/svårare/tråkigare, men livet bara.. äger nu. Längtar hem till honom varje kväll, och han kramar om mig så gulligt när han går på morgonen (när jag får ligga kvar och sova, haha). Jag är helt enkelt så glad att det finns inte :)

Nu ska jag ta mig till garderoben och se om jag hittar något regnvänligt att ha på mig. Gummistövlar och morgonrock kanske? ;)


Dagen jag skämde ut mig ordentligt

Jag har gjort något så sjukt pinsamt. Var länge sedan jag kände mig så generad och ja... utskämd! Jag och Pär var och badade igår, jag i min nya bikini som inhandlades igår (panikköp för fyrtio spänn :P) och min fina, mintgröna morgonrock efteråt. Och jag menar, folk badar häruppe. MYCKET. Så, jag tänkte att det är säkert ingen som bryr sig om om jag går in på Maxi, iklädd min fina morgonrock, folk måste väl ha sett att jag hade badat. Men icke. SATAN vad alla tittade. Folk viskade, pekade, skrattade åt mig. Vaddå, min bikini syntes fan väl igenom! Pär bara skrattade och tyckte det var gulligt, men jag fick ett sånt där "GUDVADPINSAMT"-ryck som jag inte fått sedan jag var typ... fjorton. PIIIIINSAAAAAMT....

Nu förstår jag hur alternativa människor kände sig förr, innan det blev socialt accepterat att vara emo. Men hey, jag vet hur de ska göra för att vara riktigt annorlunda! Det är bara att knata in på Maxi,  min morgonrock står till förfogande!

Workin' nine to five... errrh, six.

Äntligen fredaaaaag! Visserligen ska jag jobba imorgon, men det är fem timmar och fem timmar går fooort.Vilken vecka det har varit! Min första nånsin som sambo och det har gått alldeles fantastiskt, det är underbart att på morgonen kunna säga "hejdå, vi ses ikväll" och sedan på kvällarna kunna mysa och planera dagarna osvosv. Häromkvällen hade Pär ordnat en utflykt när jag kom hem från jobbet, vi skulle åka och bada ute i Marstrand (där han kommer ifrån.) Så det blev picknick på klipporna i solnedgången, och bad. Han är dock betydligt djärvare än jag, förstår inte hur man vågar dyka från klipporna sådär... Men å andra sidan är han ju därifrån, så det kan ju förklara varför han har sån sten(höhö)koll på klipporna!

Så, imorgon är det lite jobb som gäller, sen skulle jag föredra om vi kunde ha en lugn kväll/eftermiddag, kanske med bad igen? Man vet aldrig vad den karln hittar på, haha. Söt är han iaf.

Och på jobbet? Jo, det går bra, men det är väldigt nervöst hela tiden! Man är så rädd för att göra fel och stirra upp sig,alla andra är så duktiga och jag vill ju inte vara SÅ mycket sämre. Kunderna betalar ju faktiskt för en rätt dyr behandling (vi tar 350 för en damklippning) och då förtjänar de ju att man verkligen gör ett bra jobb. Jag försöker visserligen att alltid göra så bra jag kan ifrån mig, men ibland är man trött och stressad och då kanske det inte blir så bra. Dessutom blir jag stressad när en del kunder bråkar, t.ex. som när någon är extremt pillig och noggrann. Då känner jag att jag kanske inte ska jobba med det här för evigt, men ett tag till duger bra!

Bilder på lägenheten kommer komma upp så fort vi kommit iordning, just nu ser det lite kaosartat ut. Mina lådor överallt, kläder, vi har gjort ett försök till att inreda badrumm (vilket lett till att det ser ut som total anarki därinne!) och dessutom så har ingen orkat med att tömma diskmaskinen, så det står fullt med disk i köket. Fint va? :)

Idag var faktiskt första dagen på hela veckan som jag inte vaknade när Pär gick upp, hann nog sova säkert tjugo minuter till innan jag märkte att han inte låg bredvid i sängen. Söthesten ville inte väcka mig, naaw...;)

Nu blir det kläder, lite smink och en utrensning i köket!