Min hemligaste hemlighet

Nu när det är ungefär två och en halv timme kvar av året kanske det är dags. Att avslöja Hemligheten i mitt liv. Nej, jag har inte varit otrogen och jag planerar inte heller att utföra en könsoperation. Jag tänker inte berätta något som får er att titta på mig i förskräckelse och förakt och tänka att DEN DÄR, den där kan jag ju för fasen inte umgås med.

Men det läskigaste jag kan erkänna är att jag är rädd. Mycket räddare än jag någonsin visat öppet. Jag är livrädd för att förlora det jag nu har hittat, för att bli arbetslös, singel och olycklig. Mitt liv är oförskämt bra, jag har all anleding i hela världen att vara lycklig. Men många gånger funderar jag på om jag kanske bara är en bluff, att jag är rädd för att bli konfronterad och avslöjad. Har läst någonstans att det kan bero på svag självkänsla. Jag är rädd för att något ska hända min familj, mina vänner eller min kära pojkvän. Rädd för att någon av hästarna är så gamla att de måste försvinna, eller någon av de andra djuren. Jag oroar mig för att misstagen jag tidigare gjort i mitt liv kan komma tillbaka och förstöra något som existerar i nu. Jag är rädd för att ha kastat bort min ungdom och för att jag kanske inte "levt" ordentligt nu när jag faktiskt ska föreställa "vuxen". Rädd för att jag kanske inte ser ut som jag borde, att jag inte sköter om min kropp och att jag kanske kan utveckla cancer snart. Eller någon annan sjukdom. För man VET ju aldrig.

Jag ångrar egentligen alldeles för mycket, men jag har från och med nu bestämt mig för att aldrig ångra mig.

Så det är härmed mitt största (och nästan enda) nyårslöfte:

JAG SKA SLUTA ÅNGRA SAKER.

Och så ska jag sluta kittla Pär.

Möjligtvis lägga på mig lite muskler.

Eller varför inte ta till vana att kontakta en människa man inte pratat med på länge varje dag. Vårda relationer.

Och så ska jag äta fin god choklad.

Japp, så får det bli.


Året som gått, som en lista

Den här hittade jag på Josefins blogg, så jag måste ju också fylla i den!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte MC för första gången!
Höll du några av dina nyårslöften? Jag HAR blivit smalare, och jag tränade duktigt i åtminstone ett halvår. Så, glaset är halvfullt?
Vilka länder besökte du? Jag har faktiskt bara varit i Sverige hela året, om inte Gislaved räknas som utlandet?
Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ännu mer stabilitet i livet tror jag.
Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 15 mars blev jag och Pär tillsammans, 28 juli flyttade vi ihop.
Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Det kan nog sammanfattas Pär, men mycket där inom.. jag har blivit vuxen är jag rädd.
Största misstaget? Att jag sårat lite för mycket kompisar kanske...
Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag slog mig halvt fördärvad i en mopedolycka, men gumman hänger med!
Bästa köpet? Jag har nog shoppat ganska lite sammanfattat tror jag, kommer inte på något.
Vad spenderade du mest pengar på? Hyra och bensin tror jag!
Vilken var din favorittrend? Snälltrenden!
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Katy Perry- I Kissed A GIrl
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det här året har nog varit mindre berg-och dalbana än vanligt, ganska jämnt humör jämt.
Har du förändrats mycket? Somsagt, tror jag blivit vuxen det här året.
Vilket plagg använde du mest? Några av mina jeans tror jag
Blev du kär i år? Japp, i min älskade snälla lilla Pär.
Favoritprogram på tv? Började året med att inte titta på så mycket TV alls, men det har blivit mer och mer. Typ Miami Ink och Simpsons gillar jag!
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Finns dem jag tycker betydligt mindre om, om vi säger så...
Bästa boken du läste i år? Jag har mest läst ganska lätt litteratur, kommer inte på någon titel just nu,
Något du önskade dig och fick? Jag fick någon som älskar mig för den jag är och som sätter mig i första rummet.
Något du önskade dig men inte fick? Pengar och en fin bil ;)
Årets bästa film? Hairspray kunde jag inte sluta titta på ett tag... Så det lär vara den.
Ett uttryck du missbrukat 2008? FAIL!!!
Något som du irriterat dig på under året? Min gamla jobbarkompis XXXXX! Vissa är fan för dumma för att få finnas...
Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jobbade första dagen med ny kollega. Se ovan.
De bästa nya människorna du träffade? Pär!!! Och tech och media på DH.
Favoritmånad? Antingen december eller juni.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att jag lärt mig säga nej, så att vissa saker kunnat undvikas.

Nytt år, igen

Åren går fort hörrni. Idag är det, tadaaaa, nyårsafton. Nu är även år 2008 till ända, året då det var exakt tjugo år sedan jag föddes. Om ytterligare tjugo är jag fyrtio år gammal, och gammal är ordet. Åldersnoja?

Dagen idag är planerad som så att Pär nu är nere i garaget, medan jag är hemma och städar och fejar lite. Städade undan mycket av julandet i förmiddags, t.ex åkte den ledsna granen ut. Lite sorgligt, men ut med det gamla och in med det nya! Vi ska sedan laga en utmärkt god middag, äta efterrätt, klä upp oss och dricka ur våra nya champagneglas som införskaffades på IKEA igår. Mysigt!

Självklart leder det nya året (som alltid!) till reflektioner över det gamla och återigen börjar tankarna mala, vem är jag, vad gör jag och varför gör jag? Jag menar, det här året har varit de stora förändringarnas år. Flytta till en karl jag knappt kände var kanske modigt (och dumt!) men jag är glad att jag gjorde det. Det råkar vara min karl och jag är väldigt förtjust i honom.

Sedan yrkesbytet som blev ett faktum här för någon månad sedan, och dessutom tankarna efteråt. När jag insåg att jag faktiskt inte alls har lust att vara frisör med. I alla fall inte inom den närmsta tiden, och inte i någon annans regi. Läskig, men samtidigt en skön insikt. Nu kanske jag kan gå vidare med mitt liv.

Jag vet inte riktigt vem jag är får jag väl erkänna. I ena stunden känner jag mig som en glad spelevink som får folk att skratta och må bra, i nästa som värsta nollan som ingen egentligen bryr sig om mer än ytligt. Men det är fel, det vet jag. Jag har vänner, familj och pojkvän som älskar mig väldigt mycket allihopa, och det gillar jag. Leve de nära och kära!

Nu ska jag kolla till minipizzorna jag precis slängde ihop och som står i ugnen, Pär kommer hem för lite lunch. Mums filibabba.

Dock lär jag skriva mer senare nu när jag faktiskt har tid (och ork, eftersom jag fick en så fin ny stol av Pär i julklapp). Så till er som orkar läsa och ge små söta kommentarer, ni är underbara. Det är för ER jag skriver!

Recept på Key Lime Pie

Nu såhär i högtidstider är det gott att hitta på något lite annorlunda än den klassiska julmaten och idag är det ju som bekant nyårsafton, så då bestämde jag mig igår för att försöka få till en Key Lime Pie, mycket god paj som mamma gjort ibland hemma (bl.a. serverades den på min student, för er som var med!)

Så här kommer receptet!


:

Ingredienser till pajbotten
200 g digestivekex (ca 14 st)
75 g margarin
2 msk socker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och krossa kexen. Jag gjorde så att jag lade dom i en plastpåse och bankade på dem med en förlängare jag hittade i Pärs verktygslåda som lämpligt nog stod i köket.



Blanda ihop margarinet, kaksmulorna och sockret och lägg pajdegen i botten och lite på sidorna av en springform (en form med avtagbara sidor) med en diameter på ca 26 cm. Sedan ska bottnen i ugnen i ca 4-5 minuter. Ska sedan svalna, jag körde bara in den i frysen för att det skulle gå fort.


Sedan ska man röra ihop fyllningen, den stelnar ganska fort.


Ingredienser till fyllningen:
1 dl limejuice
3 äggulor (spara äggvitorna!)
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 ml.

Rör ihop ingredienserna, vispa inte. Bred sedan ut över pajdbottnen. In i kylen för att få stelna, gärna i många timmar. Men ibland hinner man inte, då får det bli så stelt det hinner bli.



Efter att den stått i kylen i några timmar, sätt ugnen på 250grader och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Nivet, sådär att man nästan kan vända bunken upp och ner. Rör sedan försiktigt ner 3 msk socker i äggsmeten och spritsa ut det lite vackert över pajen (eller bred ut den över om du inte har en sprits).

Sedan in i ugnen igen, i ca 2-3 minuter bara så att marängsmeten hinner få lite färg. Sedan in i kylen.


Klart! Serveras kall tillsammans med något gott dessertvin eller kanske kaffe eller te. Det mesta går ihop med den sötsyrliga smaken faktiskt.

Nu vet ni vad jag ska äta ikväll!

Hemma, äntligen!

Kom hem från mina föräldrar först idag. Varför? Jo, lagom till att vi packat in oss och allt i bilen igår så skulle självklart bilfan inte starta. Den bråkade lite redan i söndags, men jag trodde inte att det var allvarligt. Pär fick ju igång den igen.

Men nu ville den inte, alls. Så vi fick stanna tills idag och idag tog vi pappas ena bil hit istället. Köpa lite reservdelar och åka ner till Småland igen i helgen som kommer. Helvetesskit. Inte för att jag inte gillar småland, men det blir lite för bra när man träffar familjen HELA tiden. Skönt med privatliv, var helt underbart att komma hem faktiskt.

Nu står Pär och trampar på min orbitrek, iklädd strumpor, kalsonger och långärmad tröja. Sexyyyyy...

Och lite mat får vi snart. Tjoho.

Myspys, jojomän.

Idag blev det en mysig dags av Guds nåde. Började ganska tråkigt klockan ett i natt av att jag vaknar och har mina vanliga nu-blir-det-mens-kramper i magen. Lite mindre mysigt får väl medges. Men ändock, dagen slutade till min största tillfredställelse. Efter lite piller, uppmuntrande kramar och klappar från pojkvännen samt en STOR flaska varmt vatten på magen (som jag senare somnade med...) lyckades jag faktiskt somna om, och gott sov jag. Vaknade vid tio över sju, vi skulle gå upp vid åtta, och myste lite innan det var dags att gå upp. Sedan får jag och Pär i egen bil in till stan, och mamma, Sandra, Oskar och Rickard följde efter. Citygross var målet, och lite springande på Media Markt. På Citygross köpte jag ett nytt täcke till min kära häst som var i behov av ett nytt samt lite annat (två grimmor, en till Musse och en till Bananen, och ett paket hårsnoddar till mig själv.) Inne på Media Markt köpte jag inte något, men Pär köpte en billig Nokiatelefon som jag nu har belägrat. Har lovat att köpa en ny till honom, har varit nära att få spunk på min telefon ett tag nu. Jäkla skit-SE. Less less less, men jag ska åtminstone få skicka in den på service lovade de snälla damerna och farbröderna på Telenor. Tur för dem säger jag!

(Ni vet hur snäll jag är, jag skulle aldrig kunna säga något liknande på riktigt...)

Efter det tog jag och Pär med oss syrran och Oskar till Samarkand, där vi köpte korv och kollade i affärer. Jag fick ett presentkort på HM av Pärs mor och då tänkte jag försöka hitta något där. Vi kollade och kollade och till sist slog jag till med ett nagellack på rea för 24,50. Så, jag får nog titta lite mer på HM hemma.

Mycket fint var nagellacket iaf, lite rosa-lila, skimrande. Färgen heter Frosty Plum om det säger er något, av märket Isadora.

Efter stan åkte vi hem, jag och Pär åkte till stallet och provade täcket på Musse och grimman på Bananen. De satt jättebra. Vi mockade, fixade och donade och åkte sedan hem för en jäääättegod lunch bestående av råstekt potatis, lövbiff och persiljesmör. Helsike vad vissa saker får mig i spinn ibland.

Vid fem begav vi oss hem till Febe, där senare även Frida och Christel dök upp. Vi tittade en gång till på Wall-e, min favoritfilm just nu. E-VA? Efter detta kom vi in på någon seriös/halvseriös/konstig diskussion som var väldigt intressant. Ibland är jag väldigt stolt över min kära Pär som ibland faktistk verkar riktigt upplyst och välutbildad. Good for me! Och söt är han också...

Nu har vi precis kommit hem och ska väl sova, (Pär har klätt av sig och borstat tänderna, så jag antar att det är dags) och jag myser med min nya profil på hans laptop. Jag loggar in med fingeravtryck. Det ni!

Ursäkta ett osammanhängande inlägg, det blev mer av en redogörelse för vad vi gjort idag än något annat. Tack kära vänner för idag, det är underbart att träffa er. Kramisar.


Julmys i stallet och hemma

Vilken helt fantastisk jul det har varit såhär långt! Julafton var SÅ grym, var jättehärligt att få träffa alla sådär lagom mycket. Blev aldrig ett sådant där antiklimax som ibland kommer när förväntningarna blir FÖR höga och den där riktiga lyckan aldrig riktigt infinner sig. Det var helt enkelt toppen, först var vi en sväng hos Lena (Pärs mamma) och sedan en runda till hans söta farföräldrar och hela släkten på deras sida. Det blev lite lagom med julmat, lagom mysig tomte. Eller okej, han var inte så mysig. Pärs far klädde ut sig i den läskigaste tomtemask jag sett, jag förstår ta-mig-sjutton att ungar är rädda för tomten. Men vet ni vad? Varje jul konstaterar jag att jag fortfarande tror på tomten... Jag vill så gärna att han ska finnas! Så det tänker jag fortsätta tro på.
 



Runt fyratiden lyckades vi komma iväg uppifrån Kungälv (vi fick punktering på ena framdäcket så det fick bli lite däckbyte) och strax innan sju var vi framme här nere i Småland. Sitter i skrivande stund på lillebror Rickards dator och skriver, han åkte med Oskar och Sandra in till stan för att lämna tillbaka några hyrfilmer de hade.

Igårkväll var jag, Sandra, Pär och Oskar en runda till Josefin inne i stan. Var jätteroligt att träffa henne lite, i början av kvällen var det rätt mycket folk, men de begav sig senare. Vi spelade lite spel, drack gott att dricka och hade det trevligt. Very good. Nöjd Petra somnade runt halv ett eller något sådant. Dödstrött och med lite halsbränna. Lyckas alltid få det i samband med alkoholintag, så jag har börjat fundera i nykterist-banorna. Eller ja, klart man kan ta en drink eller ett glas vin nångång, men jag tror att det får vara nog med supandet för mig. Gapa och svälj, trevlig helg.

Sedan idag har jag och mamma varit ute i stallet i några timmar, jag red Turbo och mamma körde Musse. Grymt mysigt, men jävligt kallt. Det bästa är ju dock att det är SNÖ! Inte massor så att man kan säga att det är jättesnöigt, men tillräckligt för att lysa upp i mörket och det gör mig lycklig. Snö äger.
Nu ska vi spela monopol och senare ska jag och Pär göra ett efterlängtat besök i bastun. Blir skönt att värma upp de förut stelfrusna tårna och fingrarna ordentligt. Det finns vissa nackdelar med vintern, men just nu gör det mig inget. Det finns ju saker att värma sig på.

Imorgon blir det till att åka en runda till Växjö på förmiddagen och titta i lite affärer, sedan ska jag och Pär troligen träffa Febe en stund. Blir grymt, saknar henne.

Och töser som vill lära sig designa bloggen, designen jag använder hämtade jag här. Man får guidning till att fixa med det här.

Lycka till!

Ny stil på bloggen!

Nu har jag äntligen fattat hur man fixar lite annorlunda design på bloggen, det här är mitt första försök. Jag är nöjd so far!


Och töser som vill lära sig designa bloggen, designen jag använder hämtade jag här. Man får guidning till att fixa med det här.

Att göra tisdag 23/12

1. Packa det sista inför Småland.



2. Handla det sista och njuta av jullugnet. 



3. Dricka glögg tillsammans med Pär.


4. Bonka bäver endast iklädd tomteluva.


5. Och slutligen, slappna av och PÅ RIKTIGT njuta av julefriden.

När dagen blir mörk, och när snön faller vit...

Well, who am I kidding? Det närmsta snön jag sett nu är frosten som ligger på bryggan bakom jobbet. Jag var tvungen att gå dit, bara för att trampa lite i det så det krasade härligt. Snö vore underbart. Men å andra sidan, blir det ingen snö är det lika bra att det är som det är nu: Klart och uppehåll. Regn och slask, nejtack.

Kan inte förstå att det är julafton imorgon! Hela den här månaden har gått så himla fort, började ju nya jobbet den första december. Och nu är det nästan julafton... niiiice.

Måste få skriva en sak som folk säkert undrar (för typ hälften av alla som träffar mig frågar). "Petra, saknar du inte frisörjobbet?" JO, vill en del av mig skrika. Jag vill känna att jag saknar jobbet som jag pluggat till i tre år, som jag varit i sedan jag var sexton. Men gör jag det? Nepp... Jag har absolut ingen lust att klippa på heltid igen. Jobbet jag har nu är visserligen tillfälligt, men jag vet inte om jag tagit ett frisörjobb ens om jag hittat ett grymt. Är helt enkelt trött på det.

Så, vi får se vad som händer. Just nu är livet bara grymt och jag vill njuta av det ett tag till.

Imorgon kväll beger vi oss ner till Småland, jag och Pär, för att stanna till söndag eller måndag. Ska bli skönt att slippa stressa därnere, få bara vara och träffa kompisar.. precis som förr. Kan inte fatta att det är över ett år sedan jag bodde hemma senast, varje gång man är hemma känns allt precis som vanligt. Förutom att föräldrarna blir lite slitnare och äldre, hästarna likaså, och syskonen äldre, mognare och (i Rickards fall) längre. Den lilla plutten är längre än mig nu! Herregud vad åren går... we're getting old, folks!

Krama om varandra ordentligt nu i jultider och GOD JUL. Eller för att citera: "Have yourself a marry little christmas..."

Gängar på jobbet

Jag är en riktig jävel på att gänga måste jag säga.


Rör, alltså. Med en gäng-moj ska gängor göras på ett rör som ska ner i en gasflaska. Svårt, Pär misslyckades ett par gånger. Jag som aldrig gjort det förut lyckades på andra försöket. Somsagt, jag är bra på att gänga.

Man märker idag av rätt rejält att det är en manlig arbetsplats. Det pratades förut om att gå upp och "olla" samtliga på kontorets tangentbord. Moget?


Julklänning

Så, nu är mitt hemliga projekt klart. En julklänning, egendesignad. Eller ja, självmodifierad ska man väl säga. Jag köpte faktiskt en färdig klänning, som jag tyckte var en bra grund och som jag sedan pimpade upp lite grann.

Så, att börja med: 


En enkel, svart klänning som gick strax nedanför knäet på mig. 

Min idé var att skapa en rosett med rött sidenband fram, någon form av axelband i ett transparent tyg och en underkjol i röd tyll. Lite babydoll/50-tal. Så, här följer nu resultatet!








Det jag gjort, i ordning:
1. Sytt in klänningen ca 5cm i sidosömmarna på vardera sidan. Jag vill inte ha en FÖR mycket gravidklänning.
2. Fäst ett rött sidenband under bysten och skapat en rosett mitt fram.
3. Satt i en dragkedja i sidan (det blev lite för tight utan... klänningen var stretchig bak i ryggen, men det funkade inte längre när sidenbandet kom dit).
4. Sytt korslagda, breda axelband av ett transparent, svart tyg med broderier på.
5. Sytt upp klänningen drygt en decimeter i nederkant, samt kantat med det svarta transparenta tyget.
6. Slaktat en gammal kjol och sytt på rött tyll, i fyra lager. Voilá!


Och ja, det stora paketet på golvet framför mig är till mig!

Jag och bunny kletar med färg

Idag har jag gjort slingor på Fia och hon har färgat mitt hår. Såhär fina blev vi! Fia fick mörkbruna slingor (en 3/0 Wella) i folie.

    


På mig lade vi över en fin mörkbrun (5'a) med lite kalla inslag. Mycket fint.

Recept på världens godaste fudge

Fick lite skäll för att jag är dålig på att uppdatera, och som lite plåster på såren kommer här Petras special-julfudge. Har fått göra den i flera år nu, tror det är sedan högstadiet någon gång och ända sedan dess har så gott som alla som smakat den gillat den. Ett gott betyg, skulle jag tippa. För att göra det hela lite roligare tog jag lite bilder när jag nyss gjorde en sats av det.. alltså inget färdigt resultat i det här inlägget, eftersom det måste stelna i ett par timmar innan man kan skära ut den i bitar. Bör nämnas att resultatet blir lite olika beroende på vilken sorts blockchoklad man använder, grundreceptet har mörk men jag har även testat annat. Med vit blir resultatet väldigt kola-aktigt och mindre fluffigt än med mörk. Ljus blockchoklad blir sötare än mörk så man kan dra ner lite på sockret om man vill. Också den blir lite mindre fluffig, men mer än vit. Sorten jag gjorde idag innehåll dessutom en liten skvätt Dooleys så resultatet blev nästan lite toffée-aktigt. Prova er fram vettja!

Ingredienser
1 dl socker
100 g mörk/ljus/vit blockchoklad
3 msk sirap
1 dl grädde
50 g margarin
1 dl  vaniljsocker (eller annan smaksättning)
ev. strössel/riven choklad som dekoration ovanpå fudgen

Då börjar man lite enkelt med att slänga ihop alla ingredienser utom margarin, vaniljsocker (har du annan smaksättning kan det oftast koka med) och ev. dekoration i en rostfri kastrull. Det får inte vara en teflonkastrull, för man ska använda elvisp senare och det är dåligt i en belagd kastrull...


Det ser inte jättetrevligt ut till en början!

Smeten ska koka (den ska fluffa upp sig riktigt ordentligt) i ungefär tio minuter. Man vet att den är färdig genom att man kan ta ett kulprov på den (man droppar några droppar smet i ett glas med kallt vatten och om smeten då går att rulla till mjuk kula, behöver inte vara jättefast alls, är det klart).

Ta av kastrullen från plattan och lägg i margarin och vaniljsocker. Efter det ska smeten vispas med elvisp tills den blivit ljusare och fluffigare, det ska bli kraftiga spår i smeten av visparna.

         
                                                                    Nackenchock!



Klart!

Efter detta är det dags att hälla upp smeten i en lagom stor form, jag brukar använda en lite mindre lasagneform med bakplåtspapper i. Blir lättare att få loss det då.


I formen!


I det här fallt valde jag att dekorera fudgen med riven ljus blockchoklad.





In i kylen att stelna, det tar några timmar. Sedan skär man den i lagom stora rutor, och voilá! Smarrigt julgodis!


Om man räknar bort decilitermåttet som används är det här all disk man får! Perfa!


Julen i antågande!

Vad underbart det är när julen närmar sig.. härhemma är julgranen klädd, ljusstakarna stadigt placerade i fönstret och köket väldoftandes av en hyacint jag inköpt. Galet, det blev visst jul i år också. Nästan samtliga julklappar är ordnade och till och med Pär verkar vara i stämning. Har lyckats få honom till det mesta han egentligen sagt nej till från början. Typ.. riktig julgran. Att jag skulle få slå in hans paket åt honom och dessutom lacka dom. Baka julgodis (han har faktiskt ätit det med väldig entusiasm, jag är lite förvånad!)

Jag vet inte varför, men varenda jul de senaste åren har det börjat ploppa upp en massa extensiella frågor i mitt huvud. Hur bra man har det, men att man skäms lite över det. Funderingar över att man faktiskt lever, och att man alltid lever på en skör tråd. För ett år sedan exakt började göra-slut-raiden bland alla mina vänner. Tror fyra eller fem par gjorde slut innan jul, mycket märkligt. Samtliga verkar dock väldigt tillfreds med sina liv numera, det glädjer mig så.

Min favoritsång såhär i jultider är Do They Know It's Christmas?. Period. Lyssna på den en gång och skänk en tanke.


Mina fem råd till fjortisar på Internet

Kära fjortisar ( i det här fallet vänder jag mig främst till tjejer).

Nedanför kommer en liten lista som kan vara till hjälp om ni är ute på det sk. Internet och vill prata, sk. chatta med främmande män(niskor).

1. Allt du skriver på Internet, och alla bilder som hamnar på Internet stanar på Internet. Även om tio år när du vill söka jobb.
2. Behåll kläderna på och vis inget i camen. Killen som inte vill prata med dig innan han sett dina bröst är INTE ditt livs kärlek.
3. Lägg ut bilder på dig själv som faktiskt liknar dig själv. Skulle du någon gång råka träffa någon sk IRL så är det trevligt om de känner igen dig.
4. Hör du ordet "CS" eller möjligvis "1337", SPRING!
5. För i helvete, låtsas inte vara emo för det klär er inte. En glad, välmående människa äger. Mer än att skära sig. Lovar.

Bambisar?

Pär (aka sambo och numera arbetskompis) och jag begav oss idag efter arbetet för att åka lite skridskor. Måste sägas att det var MÅNGA år sedan jag senast åkte.. men herrejävlar vad det var roligt. Pasi, en jobbarkompis, hade fixat varsin hjälm åt oss och skridskor fixade vi för ganska länge sedan. Det var grymt! Notera hur snygg jag var i mina benvärmare ;)


Pär i position 1!



Erm erh... ja hörrni, vad kan man säga?