Bältesväska färdig!

Fick igår för mig att göra klart bältesväskan som jag började med för lääänge sedan... Eftersom jag, när jag började med den, ännu inte fått min lintråd började jag sy med vanlig polyestertråd, för hand visserligen. Men, eftersom det inte är lintråd i den kände jag att det kunde kvitta hur historiskt korrekt den blev, och experimenterade lite med designen av bandet den hänger i, samt fastsättningen. Gjorde en kedjefläta även där, för snöret. Vad tycks? Det gröna tyget är det jag använde till överklänningen jag sydde i fjol, och snöret är yllegarn färgat med krapp och vejde, samma som i den nålbundna mössan. Fick en massa garn över, lika bra att använda!





(Jag har för övrigt en väldigt mogen pojkvän.. han läser nu när jag skriver och säger "höhö, kul med något som är färgat med crap!" Jag bara suckar...)

Vad händer?

Weeell, på sistone har det varit något hektiskt... Får skylla min brist på bloggeri på detta. Pär var borta hela förra veckan och jag tröstade mig med att försöka träffa så mycket kompisar jag kunde, sedan kom mamma och Rickard i torsdags för att stanna till lördag morgon. Pär kom hem oväntat tidigt, dvs. redan natten till lördag, och helgen rullade på bra. Vi var uppe på Returvaruhuset i Stenungsund och jag hittade några fina, gamla glasflaskor som jag ska ha på lajvet i sommar. Sedan fick jag en klippkund och vi myste lite i stallet och sådär. I söndags var jag på medeltidsföreningsmöte i några timmar (nu är struthättan utan strut snart färdig!), sedan hälsade vi på Pärs far och styvmor. Mycket trevligt.

Sedan har jag, som tidigare inlägget visar, pysslat lite med att göra om min Irene Rotvälta-klänning, jag är jättenöjd.

Vad händer då framöver? Helgen är lugn fram till ca. 18 på söndag då tåget ner till Småland går, ska ner och göra Sandras balfrisyr den fjärde. Så mellan den 31'a som det är på söndag och den fjärde när hon har bal (och mitt tåg går hem igen på kvällen) ska jag försöka hinna med lite stuff jag inte gjort på länge... Så som att gå till optikern, till tandläkaren och försöka ta mig ner till Ronneby och hälsa på mina små vänner där. Var så himla länge sedan, längtar ner.

Veckan därefter tar Sandra studenten den nionde, så då tar jag bilen ner. Ska till Dreamhack den elfte, så det är skönt att ha bil att tillgå. Ska bara se till att Jettat mår så bra som möjligt, när Pär kommer från jobbet idag ska vi spendera en stund i garaget och jag ska trimma till henne lite. Skrapa lite rost osv. Är så stolt över min lilla bil, bästa köpet ever.

Och sedan är det Dreamhack och det blir väl spännande.. hoppas att jag får mitt schema för sommarjobbet snart! Är inte sugen på att jobba inom hemtjänsten, ALLS, men vad gör man? Bara att acceptera...


Jag och Rickard på Carlstens fästning, kanonmat!

Två dagars arbete

Igår och idag har jag ägnat åt att, igår i sol och idag inomhus i regn, sy om Irene Rotvälta-klänningen. Dvs, min gråa ylleklänning jag sydde när jag skulle spela häxan Irene Rotvälta, den där ärmarna aldrig blev helt klara. De har sedan dess (det är snart tre år sedan) varit långa, pluffsiga och allmänt ofixade. Nu har det blivit ändring på det hela. Den var förut sydd helt på maskin, utöver fållar osv.

Så, vad gjorde jag?

- Sprättade bort ärmarna.
- Gjorde om mittsömmen fram och sidsömmarna för bättre passform ovanför kilarna. Kunde ta bort säkert sex-sju cm i midjan, inte för att den varit jättetight förut heller, men ändå. Sydde de nya sömmarna för hand och sydde ner sömnsmånerna.
- Sydde om axelsömmarna och klippte ur ärmhålen lite. Sydde ner sömmarna.
- Tog in klänningen i svanken och precis nedanför nacken, sydde hela sömmen för hand och sydde ner sömmarna för hand
- Gjorde nya ärmar av de gamla, med s-kurva. Fick hjälp av Pär att nåla in armarna. Sydde ihop dem och fällde sömmarna.
- Fållade ärmöppningar och halsringning, bakre delen klippte jag ur något så urringningen blev djupare.

Så, nu är hela övre delen av klänningen handsydd, men inte nedre med alla långa sömmar och kilar. Ska göra klart dem någon gång om jag orkar.

Så, nya versionen av Rotvälta!


Favoritlåten just nu

Jag är en sådan där galning som ibland hittar en låt (i det här fallet från Sweeney Todd) och sedan lyssnar och lyssnar och lyssnar jag på den tills jag tröttnar. Vissa saker är bara briljanta, som när Johnny Depp sjunger i det här klippet, och tillsammans med den vackraste docklika människa jag sett (Helena Bonham Carter) är det en helt underbar låt.



Skulle det inte fungera, kan ni även hitta videon här.

Glassfrossa

Alltså, jag är lite tragisk när jag är hemma själv, men jag har en ny last som måste beakas. Sia's Lemon Curd, glass. Mycket, mycket, mycket god citronglass med små marängbitar i och det är underbart. Åt något liknande när de sålde den i glasskiosken mittemot Fabriksbutiken för några år sedan. Så gott att man bara dör. Jag är hellre fet och glad än mager och utan min glass, haha. Testa!


Visst blir man glad ibland?

Idag var jag på IKEA och köpte förvaringsmöjligheter till min bokhylla för att göra det lite snyggare här. Jag är en glad pingla och jag såg i en inredningstidning en gång hur man hade bokhyllor löpandes runt hela huset, och sorterade i färgordning. Så jag tänkte att jag gör ett försök med mina begränsade antal böcker i min lilla bokhyll. Vad tycks?



Suttonde Maj

Vojne, vojne. Ännu en dag har passerat. Lite hungrig Petra men det får vara. Åt middag för bara några timmar sedan så någon direkt panik bordet det inte vara. På sistone har godissuget varit HÄRuppe (dvs. i taket) och jag har försökt göra något åt det men det är ta mig fan inte lätt. Sooockeeer... Satt och övervägde att ÄNTLIGEN göra fattiga riddare (har aldrig lyckats få till att göra det!), men återigen, socker och kanel. Och så har jag inget riktigt, vitt bröd heller. Får kanske ta och införskaffa ett kritvitt bröd att slänga in i frysen för kommande behov. Det är ju bara luft, men wtf.

Idag blir det inte ett sammanhängande inlägg, alls, känner jag. Många tankar som studsar och som vill ut.

I morse var jag ute i stallet och klappade om Turbo och gav honom lite mat, han är för söt när han står med mulen i hinken och slafsar och mumsar. Inget bordsskick att tala om, alls, men vad spelar det för roll. En glad häst är nog bland det sötaste som finns. Tog en bild på oss tillsammans häromdagen när vi var ute och promenerade och käkade (han) och plockade (jag) gräs, det sistnämnda till marsvinen.



Appropå marsvinen, är lite orolig för lilla Rosa. Hon har haltat på ena framtassen från och till ganska länge nu, såg häromdagen att hon gick värre igen. Det konstiga är att hon inte är svullen nånstans eller reagerar speciellt när jag trycker henne på tassen så jag vet inte vad det kan vara. Har börjat ge henne lite antibiotika ifall det skulle vara början av något som tydligen heter klumptass och beror på en inflammation/infektion (minns inte vad skillnaden är och vad antibiotika botar) i tassen. Hon får även en massa c-vitamin (livsviktigt för marsvin om någon undrar) och lite salva i mungiporna mot eventuell svamp. Lilla stumpan, vad orolig jag blir för henne. Hon ska få antibiotika i någon vecka tänkte jag, och blir hon inte bra sen så får vi gå till veterinären. Känner att jag har lite otur med mina små djur och kan inte finna mig vid tanken på att eventuellt behöva ta bort henne också. Mitt hjärta blöder.

 Vad händer i veckan när Pär är borta annars?

Imorgon ska jag köra Murp och hans farbror från Uddevalla till Landvetter, Taxi Petra, kan jag hjälpa till med något? Blir nog IKEA på vägen hem också, för att shoppa lite förvaringsgrejor... har börjat röja härhemma nu när Pär är borta och det vore bra om jag fick ordning på ett och annat.

Nånkväll/eftermiddag ska jag fixa Saras och Nagges hår, och Mattias-Axel smsade nyss och frågade om jag kan klippa honom imorgon. Kanske, blir svaret. Jag vet inte om jag egentligen saknar frisöryrket, blir mest trött när folk frågar. Eller snarare, på att folk bara kontaktar mig när de behöver klippa sig. Jag har också känslor.

Torsdag kommer mamma och Rickard och "muntrar upp mig", blir IKEA, kexfabriken och de närmsta fästningarna här. Blir roligt att de kommer upp, tycker inte om att vara ensam. Blir så miserabel då, missar att laga mat och äta ordentligt. Men, det är ju SÅ jävla tråkigt.



Oh,oh! Febe, tack för komplimangen om min lilla mössa, jag är faktiskt nöjd! Och idag var jag på första mötet med medeltidsföreningen, har redan skurit ut bitar till mina skor! Så, efter nästa vecka borde jag vara på god väg att ha ett par ordentliga medeltidsskor, ett par frontskurna efter Bockstensmannens. Tog vara på spillädret för att göra remmar till mina patinor som jag ska tvinga Pär att göra åt mig snart... Så, snart är hosor+nålbundna sockor+skor+patinor ett faktum! Kom an, vintrar och höstlajv!

Nästa måndag blir det utflykt med några tjejer i föreningen till Saxylle i Borås som säljer fint ylle för 100kr metern, kanske kan hitta nån fin stuvbit att fodra min nya hätta med. Hade först tänkt knata in på lokala tygaffären och inhandla nån meter halvlinne att fodra den med, men efter lite efterforskningar så kom jag fram till att 1, det finns inga direkta belägg för att man gärna fodrade med linne (verkar som att man knappt uppskattade linne, alls, men mer om mina nyformade tankar om linne vid ett senare tillfälle) och att 2, (enligt en tjej på historiska världars forum) linne inte utgör ett speciellt praktiskt foder då det tydligen suger åt sig omgivande fukt ganska bra. Och pga. det ovanliggande yllets isolerande egenskaper så torkar det också långsamt. Så, fodrad hätta med linne = icke.

Har bestämt mig för att göra en vikingaklänning av det illröda ylletyget jag har, blev idag visad hur jag ska göra för att få ut maximalt av min meter. Börjat lära mig det här med kilar och raka bitar också, i den nya hättan siter det inte mindre än sex kilar (två bak och fyra fram) och till den gick det åt en halvmeter till en RYMLIG hätta plus tio knappar+ en hel del spill ändå. Ekonomiskt kanske.

Har lyckats missa tre samtal från Pär nu ikväll, måste vänta tills han ringer eftersom han är såpass upptagen nu... och nu, när jag satt på ljudet för att garanterat inte missa hans samtal, har han inte försökt ringa på flera timmar. Är det inte ironiskt?

Hmm... kanske blir något kvällsmataktigt trots allt. Jag är hungrig!

Tribute

Det här är en hyllning till min kära sambo och närmaste person Pär. Min söta, gulliga, skäggiga, tokiga, bittra, vresiga, morgonsura, helt jäkla galna pojkvän. Finns få människor i den här världen som håller mina fötter på jorden samtidigt som hans humor och skratt får mig att sväva i det blå. Ingen kan som han göra mig hel.

Vi har våra diskussioner och det finns stunder när jag känner att det räcker, att jag inte orkar mer rättframma påpekanden för Pär lindar sällan in orden fint. Han säger som det är, och säger vad han tycker, på gott och ont. Jag kan hata det, och jag gillar det. Vi är väldigt olika, jag är känslig och social och bra på att känna in folk, men Pär är klarsynt och rättfram. Vem vet, kanske kompletterar vi varandra?






Älskling, du blir aldrig bra på kort, men i mitt huvud är du finast i världen iaf. Tack för senaste året och två månaderna.

Har hört att vi alla är änglar med bara en vinge, och att vi måste kramas för att kunna flyga. Du är min ängel Pär.


Kreativt

Så, här kommer först och främst några bilder på mig och min fina nya nålbundna mössa. Den är ganska löst bunden insåg jag när jag skulle tova den, kanske ingenting för svinkalla vintrar men den kommer bli go som sjutton nästan höstlajv jag beger mig till.





Sedan har jag även påbörjat ett par nålbundna sockor, men inte kommit någon nämnvärd vart. Kände mig dssutom sugen på att börja sy något på riktigt, men inte tillräckligt ambitiös för att börja med cotehardien (som jag för övrigt måste kika över mönstret på igen, måste justera ärmhålen och rita ärmar)  så därför satte jag mig ner för att rita ett mönster till en hätta med knäppar fram. Tog fram metern av det bruna tyget jag haft liggandes. och klippte ut en höger- och en vänstersida. Även några kilar fick stickas till.


En väldigt rakt utritad version av struthätta, tanken var att se hur lite tyg man kan utnyttja för en full hätta (utan strut förstås).



Närbild på sömmarna i de två kilarna på baksidan, sydda med förstygn med vaxad lintråd och, som ett experiment, väldigt smal sömnsmån. Leve tyg som inte rispar upp sig!

To be continued... Imorgon blir det förmodligen träff med medeltidsföreningen, första gången! Win!



En promenad bland sagorna

Idag sov jag lite för länge och låg och segade mer än jag skulle. Gick upp, satte mig med nålbindningen och tittade på delar ur Sweeney Todd på youtube, i nattlinne. Sedan fick jag lite dåligt samvete, som vanligt, för att jag är lat och marsvinen skrek åt mig. Så då bestämde jag mig för att hoppa i några träningskläder och gympadojor och ta en promenad. Tog av en slump med mig kameran och med en systemetpåse i fickan som grässamlare begav jag mig ut på min favoritrunda, en lummig skogsväg. Det slog mig att våren som jag prisade för någon vecka sedan är över, och har gått över knoppande försommar med ljusgröna färger överallt. Knäppte två bilder (av samma motiv av någon konstig anledning) och visst blir man inspirerad till sagor?


Sedan hem och mata marsvinen med mina nyfångade skatter (maskrosblad, gräs, klöver och kirskål), vilket de uppskattade väldigt. Därefter lagade jag en utmärkt god matpaj och satte mig ner med mitt fotoalbum för att skriva kommentarer, kändes skoj men mindre skoj att jag ibland glömt namnet på folk jag haft på bild. Får försöka komma på något.

En stund senare var det dags att bege sig till stallet i sällskap med Emma, tioåringen, och vi pysslade och fixade en del med Turbo, han fick komma ut på ridtur med henna på ryggen. Tänkte att om han har ont nånstans och därför inte vill komma in borde det inte kunna skada så mycket om en liten, lätt person red honom. Det gick bra, och han är så go. Därefter satt vi på hans fleecetäcke och fikade i hagen, Petras yngsta dotter gjorde oss sällskap med saften och bullarna. Och bullarna hade rykande åtgång måste jag säga, åtta stycken försvann i ett nafs. Jag åt en... så, två tioåringar och en påse bullar slutade i frossande. Febe, sånt skulle vi aldrig göra, va?

Nu är min nålbundna mössa klar, och den ser ut som något som kan liknas vid en yllekondom. Nåja, passformen är det inget fel på, den ska kanske bara tovas ihop lite. Insåg sista raden att jag kanske inte nålbundit rätt hela vägen, men det får kvitta. Ska testa ett annat sätt nästa plagg jag gör, dvs ett par sockor i mitt nya gråa yllegarn. Testade att tvinna ihop det förut och det var något lurigare än det röd/lila/bruna jag hade nu, men med lite träning går det nog bra. Man får vara försiktig bara.

Hihi, förresten! En rolig anekdot från dagens promenad, eller i varje fall slutet av den. Jag är tvungen att passera antingen en skola eller en förskola för att komma hem (på ett smidigt vis) från min runda, och idag valde jag skolan. Passerade några barn som pratade och en pojke på kanske 10-12 år sparkade en fotboll åt mitt håll. Han sprang sedan mot den, mot mig, flinade och sa "tjena snygging!". Hörde inte vad han sa så jag bad honom upprepa, och det gjorde han med ett brett leende. Kände mig lite glad iaf, smsade Pär och berättade att han fått konkurrens vilket han tog med ro. Vilken pojkvän man har, haha.

Han är för övrigt i skrivade stund i bilen på väg hem från Dalarna, där han varit i sällskap med Mathias, hans gamla barndomskompis. De skulle hämta en vedkamin eller något åt det hållet. Knäppisar.

Solsken och sovmorgon

Åååh, vilken morgon. Sov ordentligt i natt och det var tokigt värt. För att förklara bakgrunden till mitt plötsligt stora sömnbehov måste jag gå tillbaka några dagar i tiden, närmare bestämt till i måndags i förra veckan. Då bestämde mamma att jag skulle åka ner till henne torsdag-lördag, för att jag "behövde muntras upp" och det är ju alltid trevligt. Så, tåget skulle gå vid sextiden i torsdags och vara framme i Lessebo vid tjugo över nio på kvällen. På onsdagseftermiddagen fick jag ett samtal från Catarina på Resursen (stället som säger till om de vill att jag ska rycka in inom hemtjänsten) där hon frågade om jag hade tid att jobba några timmar (bara tre) mitt på dagen på torsdag, 11.45-14.45, och det tackade jag ju ja till. Pengar pengar.

Allting löste sig fint och jag kom med tåget som tänkt, satt med min nålbindning hela vägen hem och då gick tiden jättefort. Ett väldigt härligt tidsfördriv tycker jag, nästan så att känslan när jag skulle av tåget var att "neeej, jag vill göra klart det här varvet", haha... På vägen smsade jag också med Anni och Moppa och insåg att jag skulle få träffa båda två under det besöket nere i Småland! När jag var nere i Lund hos Anni i sällskap med Moppa var det helt underbart, det är två människor som man bara mår bra av att umgås med. Hjärnan ventileras på ett jätteskönt sätt.

Fredag morgon vaknade jag (och mamma) av ett gäng attacknysningar från min sida, underbara vårtider, och begav oss ganska tidigt iväg först till stallet och gosade med hästar och kattungar och därefter till Börjes i Tingsryd där vi shoppade loss på hästgrejor och jag köpte ett par nya badshorts till Pär som present. Turbo fick en påse hästgodis och lite nya saker så att jag kan fixa hans hovar själv nästa gång något måste göras. Spännande! Och så hittade jag två nystan rent yllegarn så att jag efter min nålbundna mössa kan börja med ett par sockor, typ de på Historiska Världars Dräktsida. Nice.

På vägen hem tog vi en sväng förbi Lessebo och träffade Felix och Blacky snabbt, och förbi Fabriksbutiken (jaaa, Febe, jag vet, det heter inte så länge) och bestämma träff på kvällen med Febe. Sedan hem, byta om, stallet och vänta på Björn, hovslagaren. Han visade mig lite vad man ska tänka på med hästfötterna och det kändes skönt att få lite stöd från honom. Han är så jäkla duktig. Träffade hans fru också och hon blev lika kär i kattungarna som jag. Man kan inte låta bli att älska små hårbollar som skuttar runt och klättrar på allt. Och säger MAAAAAU lite ynkligt. Jisses.

Efter stallet, hem, byta om, i bilen och in till stan för att träffa Anni och fika. Hade även lyckats få kontakt med Josse och fått reda på att hon precis förlorat sin fina labbe Tanja (vila i frid lilla hjärtat!), bjöd ut henne till oss på lördagen för att hon skulle hänga med ut till stallet och kolla kattungar och hästar. Tänkte att det kanske kan muntra upp lite, även om sorgen aldrig går att bota. I vilket fall, träffa Anni stan och fika och prata, UNDERBART. Fast, en fågel bajsade på mitt byxben. Ilska. Anni, tack så mycket för härliga pratstunden!

Sedan hem igen, äta grillat med familjen, göra ett test på Sandras balfrisyr och krama om henne som skulle bort hela helgen till Kalmar och köra henne till tåget. Stallet igen. Och så ett deep talk med pappa om saker som känns lite jobbiga, typ att han och mamma börjar kännas lite skruttiga och att de sitter hemma på varsitt håll och inte umgås något direkt. Sa att jag inte vill att de ska sitta och vara i varsin ände av huset. Just när jag sitter där och pratar med pappa och lipar lite dyker Febe och Christel upp, torka tårarna och umgås med dessa två härliga tjejer istället, återigen slås jag av hur underbara människor jag har i mitt liv. Somnar relativt sent och trött som fan.

Lördag morgon, upp igen och till stallet, hämtar upp Josse vid stationen i Hovmantorp och tar stallet, gosar först med kattungar och därefter tar vi en tur i häst och vagn med Musse, pigg och glad gamling! Massa prat med Josse också, är egentligen lite förvånad över hur mycket tid jag lyckades få till med var och en av mina allra bästa vänner den här helgen. Efter stallet åkte vi hem till mina föräldrar och åt lite, och när vi sitter där och pratar är det plötsligt ett faktum att mammas jobb behöver receptionisthjälp och Josefin behöver jobb och jag sammanför dem. Josse ska till mamma och dem på intervju imorgon, hoppas det går bra! Mamma var i varje fall jätteglad över att ha fått tips om någon som kan hjälpa dem i sommar, och det är ju grymt! Och som Josse säger, jobb och pengar är bra. Win!

Efter lunch packar jag och mamma ihop oss, jag kramar pappa och Rickard hejdå. Vi åker till synoptik i stan och mamma köper ett par nya solglasögon och får ett par gratis pga. en massa strul med hennes andra progressiva. Jag bokade en tid åt mig för synundersökning också, har inte gjort det på flera år och jag har en känsla av att synen har förändrats sedan -07. (Ska dessutom kvittera ut ett intyg för att kunna söka lämp och övningsköra med MC såsmåningom. Pärs hoj mår snart bra igen förresten! Den låter som ett monster, men han är glad ändå.) När vi kände oss nöjda med stan tog vi bilen upp till Lindex på Samarkand och mamma köpte en träningsbh och jag en bh och ett par matchande trosor. Rea ftw!

Mårten hörde av sig innan vi tog Lindex och jag kände lite stress för att hinna ner till stan och träffa honom, och runt halv tre var jag på stationen. Vi kramades och begav oss till Askelyckan (INNE, för att undvika fågelbajs) och satt där en bra stund och pratade om allt mellan himmel och jord, mycket lajv och grejor. Han ska nog hjälpa Rickard lite med matten också, det kan behövas. Jävla människor till att vara inkompetenta lärare på Bikupan. Blir så arg, och frustrerad när jag inte kan hjälpa honom på det här avståndet. Men får han Moppa till hjälp så ordnar det sig, det vet jag.
 
Krama Mårten hejdå, sitta och vänta på tåget. Tre timmarna hem till Götet gick fort och jag blev upphämtad vid bussen vid Eriksdal av Pär. Stallet direkt, och sedan en kortistur till en krog här i Kungälv för ett glas cola (i mitt fall) och en öl (i Pärs fall) och en massa prat. Underbart att träffa honom igen, första gången på länge jag kände mig riktigt kär igen. Lördagen var helt enkelt en underbar avslutning på en fantastisk helg, somnade sent och hela baletten. Men, tänkte jag, sovmorgon en söndag är aldrig fel!

Och sedan brakade det samman... haha

07.33 ringer min mobil söndag morgon, hemtjänsten frågar om jag kan börja jobba NU. Nununu. Jaja, upp ur sängen, skjuts av Pär ner till jobbet, så vid åtta var jag på plats, för jobb till fyra. Lyckades glömma plånboken hemma och fick störa Pär mer för att få lunch, och det mesta krånglade lite. Dödstrött Petra hela dagen. Hem efter jobb, krasha i soffan, åka till stallet, laga mat och sedan dagens kraftansträngning: Baka bullar. Så nu har jag fem påsar bullar. Tack Pär för stödet.

Men idag är det underbart igen. Skulle åkt med Pär till jobbet för att ta hem min bil som jag lämnade där i torsdags, men sötnosen åkte med en kollega idag och tar hem Jettan i eftermiddag. Så, sov till halv nio och känner mig som en hel människa igen.

Så, därför är jag idag lite lagom seg och mysig. Har dessutom spenderat nästan en timme på det här inlägget, så läs orden med vördnad, kära ni.

Och till alla er som omnämns i texten, TACK! Jag visste inte att jag behövde muntras upp, men så var det visst. Finns inga finare vänner än er.

Underbara årstid

Alltså, missförstå mig inte. Jag gillar egentligen våren. Jag blir sådär pirrigt lycklig i magen när jag ser de första vitsipporna blomma (faktiskt mina favoritblommor), och detta sprider sig sedan vidare till hela kroppen ju fler blommor det slår ut och nu när allting är sådär nytt grönt och fräscht vill jag bara springa genom skogarna iklädd nått lätt och svepande. Ett glädjerus helt enkelt.


MEN. Så är det det här med björkarna. Missförstå mig inte, björk är ett väldigt vackert träd, framför allt hängbjörkar. Men så sprider de ut ett läskigt material som jag inte tål. Så dagarna går just nu åt att knarka piller, snorta nässpray och se det resultera i att min hjärna är utsnyten i massa pappersnäsdukar överallt. Stackars Pär som måste stå ut med mitt snörvlande, men han tar det verkligen med ro. Han pysslar om mig, pussar mig på pannan och kallar mig Rudolf (JA, jag är röd om näsan). Så det är väl tur i oturen antar jag.

Har precis varit ute en runda i stallet och det var sådär. Missförstå mig inte, jag gillar stallet. Hästarna är gosiga som fasen, Turbo var på ett strålande humör igår (tror han gillar Pär som var med och som promenerade med honom) och allting. Men idag regnade det. Pissregnade. Jätteblöta hästar med jätteblöta täcken (tack och lov inte blöta under täckena, tack Gud för inpregnering), som gnäggade och ville ha mat. Bestämde mig för att böka till det och låta hästarna komma in i sina boxar när de skulle få sin frukostmat. Sagt och gjort, in med samtliga fem stycken (fölet Solero åkte på hingstbete i söndags), de som blev tagna bland de sista stod och gnäggade olyckligt i hagen. Och lagom till att den sista åkte in började den som först kom in i stallet gnägga efter mat. Och när man lyckats tysta honom började de sista sparka i boxväggarna för att de också ville ha mat. Sedan började de första gnägga och vilja gå ut. Eländesdjur, hehe. Men det är bra att de är livliga i alla fall.

Fördelen med regnet är att lite björkpollen sköljs bort i alla fall. Så med lite tur så försvinner det här eländet snart. Mamma tyckte jag lät så ledsen när hon ringde mig igår morse att hon ganska raskt bestämde att jag behövde muntras upp, och det tycker hon lättast görs genom att se till att jag åker till henne. Så, torsdag kväll till lördag eftermiddag befinner jag mig i Hovmantorp, om någon är intresserad. Snel mamma.

Och förresten, jag har lärt mig nålbinda nu! Håller på med en mössa, få se om jag kan sitta med det på tåget. Inte så socialt accepterat att sitta och spotta sig i näven kanske, men vad fan. Kan dra på mig medeltidskläderna så fattar folk redan från början att jag inte är riktigt som jag ska. I varje fall är det en intressant tanke.

Nu kommer Linda snart hit, vi ska göra lite slingor på henne (se om jag kan förmå henne att sluta färga sin hårbotten själv nångång, hon ser ju själv hur guligt det blir :P) och kanske kolla en film eller något i regnrusket.

Welcome to my place



Tack Prsa för bilden!

Och Frida, nej, jag vore inte en typ även om jag varit hemma i helgen. Hade jag varit hemma hade det varit ytterst troligt att jag inte hunnit trilla in på pizza och vin iaf, för jag har alltid tusen saker att ta tag i när jag är hemma. Utan att vara en typ för att jag inte hinner med allt. Sådetså! :)

Ibland smäller man nästan av

Bara titta på dessa sötnosar. De heter Puma, Vincent och Doris, och bor i mammas stall nere i Småland.


Vill man inte bara dåna?










Svar på kommentarer (och suddig närbild på det tovade snöret, Febe)

Hej raringar, vad glad jag blir för era kommentarer :)

josse om Tappat intresset?:
Superfina bilder!! Är det bruna klänningen den jag hade på mig på lajvet?

Svar: Jojomensan, vi tyckte att vi matchade bättre om vi hade liknande klänningar. Men vetduvad, när jag lagat hålen i den så tänkte jag att du får den av mig :) Insåg att den är lite för kort för mig och du fyller ju snart år ;)

Febe om Ett par dagars duktigt syende:
Snyggt jobbat, jag hoppas du lägger ut en närbild på de flätade och lätt tovade stumpebanden.

Svar: Tacktack, här kommer en något ofokuserad bild på strumpebanden! Det är alltså en gul (i samma färg som själva hosornaI), en röd, en grön och en brun tygremsa som är ihopflätade med sk. kedjefläta som resulterar i en rund fläta. Lite elastiska och sjukt nice om jag får säga det själv. Ska linda in ändarna i någon form av metalltråd för en färdig finish bara.


Och se på fan, en bild på åtminstone halva mitt lår fick ni också ;)

Christel om Ett par dagars duktigt syende
Så tjusiga :)
Christel om Tappat intresset?:
Jättefina bilder! Men var är huvudbonaderna ;)?

Moppa  om Tappat intresset?:
Jättevackra bilder sötnöt :).
Men som sagt, vart har ni huvudbonaderna ;)?

Svar: Jag veeeet, jag är kass ;) Febe var duktig och hade en huvudduk med sig, men den var inte riktigt kompatibel med vindarna som blåste uppe på fästningen... Själv hade jag helt enkelt glömt att plocka med mig varje form av huvudbonad när jag åkte från mina föräldrar i förra helgen, så det är helt enkelt så att jag inte hade någon (utom en grotesk yllecoif storlek XXL) att ta på mig. Beklagar om det förstörde mycket, nästa gång är vi ännu seriösare!

Ivnuk Suupercøllidr om Valborgsmässoafton:
Ååå! Jag vill ha chokladbollar! Typ jämt. ^^

Svar: Du är välkommen över på chokladbollar vilken dag du vill, det vet du! Ska låta bli att ha vindruvor framme då ;) haha!

Idag blir det vikingamarknad i Ale, så det blir linnesärk+ylleklänning+vikingaklänning+en variant av hätta improviserad av den groteska yllecoifen, och sandaler... Hade velat gå i mina nya hosor, men jag har inte hunnit ordna några patinor än, och än mindre sydda skinnskor. Men, någon gång! Pär har lovat att hjälpa mig med patinor, huge win.