Ett sk. FAIL.

fail owned pwned pictures
see more pwn and owned pictures

AAARGHHH...

Varför är det så, att vissa dagar är ALLT grymt, och andra dagar vill man bara gräva ner sig i en soptipp och bara DÖ? Idag har jag något av det sistnämnda. Lite gräl med Pär, inget av vikt att göra på jobbet och en envis förkylning och värk i kroppen. Man är väl inte riktigt som man ska kanske.

HUANEMEJ. Tur det finns saker man kan roa sig med. T.ex. kan man kolla på petrulus.pixbox.se och titta på bilder från skattjakten vi hade på skolan precis innan studenten. Här kommer en bild därifrån, enjoy!


Linda <3

Friday I'm in love

Ja, ytterligare en fredag. Löningsfredag! Pengar är visserligen inte allt, men hur kommer det då sig att alla är så glada när det är löning? Man är helt enkelt glad över att veta att man klarar sig i en månad till.

I eftermiddag kommer Henrik (Murp) och hämtar upp mig, och sedan susar vi iväg till Jönköping, där jag ska bo hos Fredrik (Proz) tills imorgon. Ikväll blir det middag på finresturang, Prozan bjuder <3, och det ska bli jätteroligt! Dyker upp lite blandat folk jag känner, och det ska bli SÅ skoj att träffa alla! Dreamhackare mestadels, och dem träffar man ju inte alltför ofta.

Sedan imorgon vid halv sju hämtas vi (jag) upp av Jimmy (volt) och sedan susas det iväg till Stockholm och TA-möte som börjar vid tio imorgon förmiddag. Så, imorgon blir det umgås med ÄNNU fler DH-crew hela dagen. Söndag åker vi därifrån vid ca 11, och jag åker med Murp hem till Götet igen. Så, massa roliga saker som händer!

Och nästa helg hämtar jag Turbo-gubben. Ska bli så mysigt att ha en liten häst att pilla med, framför allt om jag blir arbetslös. Nu när jag har bil också så underlättar det, Pär ska bara pilla lite och så ska hon besiktigas.

Nu blir det jobb, på återseende!

UNDERBART ibland

IRONIIII... Ja, vissa dagar är inte riktigt som man vill. Idag har varit en sådan dag. Känner mig riktigt kass nu, gjort i stort sett hela dagen. Ont i kroppen och seg, samt knasig i magen. Influensa på g kanske? Hoppas, hoppas, hoppas att så inte är fallet... Jag som ska till Stockholm på TA-möte i helgen. Först på fredag far jag till Jönköping för att hälsa på Prozzerg och lite annat folk, och lördag upp till Sthlm somsagt. Men sjuk? Nej, funkar inte...

Sedan har jag fått reda på att jag eventuellt inte har jobb så länge till, det har blivit allt mindre att göra på jobbet på sistone. Framför allt eftersom vissa beställningar inte går igenom, leveranstider som är långa, och utan vissa delar till munstycken har jag inte mycket att göra, alls. Det suger pung, typ. Så det kanske blir så att jag är hemma i några veckor, kanske nån månad,  (förhoppningsvis när jag fått Turbo, så att jag har något att roa mig med på dagarna) och att de sedan ringer in mig när delarna som saknas kommer in. Förhoppningsvis.

Så jag måste börja leta efter något annat att jobba med, men som alla vet är det inte världens bästa tider att leta jobb i dagsläget. Febe, tror du att ni vill ha mig i Strömbergshyttan i sommar? Annars får samtliga som läser här gärna komma med tankar och förslag om vad jag skulle kunna söka för jobb, skulle t.om. kunna tänka mig att sitta i kassan på typ ICA. Preliminära pllanerna (hmm hmm) för framtiden är väl att söka någon form av folkhögskola till hösten, med musikinriktning, och därefter försöka satsa på en musikhögskola, om det går bra. KANSKE. Bara kanske. Vi får se vad som händer.

Samtidigt som det är läskigt att vara så obunden och osäker vid ett jobb är det väldigt spännande! Typ, vad vill jag? Vad känner jag för att göra? Drömmarna drar ju alltid iväg till att handla om musik och teater när jag dagdrömmer, då kanske det är rätt? Vet inte vad jag ska tro... Och försök inte tala om för mig vad som är rätt och fel, för då kommer jag antagligen trotsa... haha.

Men något väldigt roligt som hände idag var att jag och Pär bokade biljetter (till oss och till nästan hela min familj) till Jeff Dunham i Stockholm den 8'e april! Ska bli SÅ roligt att se honom live, den mannens humor är bara så grym. Här är ett gaaaammalt klipp med Jeff!



Gammal, men han kunde redan då, Jeff.

Dåligt med uppdatering!

Just när jag tyckte att det gick så bra att uppdatera ofta och vara duktig på att skriva roliga saker kommer en liten bloggsvacka. Jag beklagar så hemskt mycket och lovar bättring.

Nu är det innan jobbet, så jag hinner inte riktigt skriva ett roligt, utförligt inlägg. Men, för att sammanfatta vad som hänt sedan i lördags, kvickt:


- Anders och Martin kom över i söndags på brunch, mycket mumsigt med pannkakor, rostat bröd, ägg och bacon och te. Lovely guys!

- Jag har bestämt att jag ska ha häst häruppe, söndagen den 1'e kommer jag och hämtar honom nere i Småland... så lördagskvällen den siste januari där, om någon vill ses?

- I måndags åt vi pannkakor (igen ;)) härhemma på kvällen, och Pärs bror kom över och snackade lite skit. Mycket trevligt med lite besök! Vi började även fundera på om det inte vore bra för mig att ha en liten bil att köra hemifrån till stallet med. Dvs. inget jätteavancerat. Började kolla på ett gäng olika VW-varianter (typ Golf).

- Och igår åkte vi upp till Uddevalla och köpte en bil till mig!! En vit liten VW jetta från -86, för 3kkr. Inte jättedyrt, och lätt värt pengarna för en söt liten bil som är oförskämt fräsch faktiskt. Tyvärr är det ju körförbud just nu, så vi ska piffa till den och så. Jag har köpt mitt livs första bil!

Nu måste jag ila iväg till jobbet, är inte helt kry så jag försöker kurera mig med en stor kopp te med honung. Kramis!

Den svenska synden

Jag var iväg på ett inflyttningsparty förut ikväll, blev inte så sent eftersom både jag och Pär var rätt trötta och ingen av oss var speciellt pigg på att dricka. När vi satt där med varsitt glas alkoholfritt i handen började vi trilla in på diskussionen om svenskars alkoholvanor och insåg att det egentligen är saker i den svenska traditionen att dricka sprit som är lite underlig.

Läste på en stor affisch häromdagen, när jag var på vårdcentralen, att två av tio har problem med alkoholen. Folk kan inte hantera spriten helt enkelt. Och det är väl konstigt, i ett land där vi hela tiden är så ofantligt lagom att vi typ skrämmer oss själva. För så är det väl? Vi, som uppfann ordet "lagom", vet banne mig exakt vad som är lagom! Eller?

Jag börjar fundera. I vartenda fråga som kommer upp är vi svenskar åtminstone generellt sett ganska lagom. Vi är inte för rika, har inte för fina bilar, är inte för aktiva politiskt. Vi har inte för lite saker på vårt julbord, men heller inte överdådlilgt. Vi är så sjukt lagom i allt. Utom just spriten. För inför varje stor helg när det är "okej" att dricka sprit, laddar mr Svensson upp ordentligt. Jul, nyår, goddam fucking midsommarafton, hittar Svensson luckor i sitt lagomliv som går att fylla med sprit, in i redlös berusning. Fjortisar ligger och spyr i någon buske på Valborg (som förresten ingen nuförtiden ens vet går ut på, man vet bara att det är en högtid när man kan festa!!). Att man dagen efter inte minns ens vad som hände eller vad man gjorde (när man inte hade kontroll på sig själv) är mest coolt. Fullast vinner.



Och egentligen, hur trevligt är det med förfester innan köttmarknaden? Visst att det kan vara underbart att läppja på ett glas vin och ta några chokladbitar med kompisar, det köper jag. Det är även jättetrevligt att laga och äta mat ihop, spela något fånigt som singstar eller wii och sedan gå ut och dansa och ha roligt. Men att träffas enbart för att hälla i sig största mängder sprit vi kan komma på, och sedan när det gått en stund och alla börjar bli lagom fulla, ha roligt. För man kan ju inte ha roligt i nyktert skick! Jag har flera gånger fått kommentarer när jag gått ut nykter och valt att köra bil. I synnerhet i efterhand när bilder från kvällen kommer, och jag ser ut att ha roligast, TROTS att jag inte drack. Jag sparar mig själv en besvärlig baksmälla OCH har roligt. Win-win.

Förr tog sig grabbarna en sup innan dansen på logen, mest för att kunna ta mod till sig och bjuda ut den där söta flickan de spanat på i evigheter. Nu är själva fyllan höjdpunkten. Är det verkligen värt det?

En fredagskväll i ensamhet

Det här är jättekonstigt. Jag har jobbat, levt och träffat Pär 24/7 senaste veckorna/månaderna. Sedan idag var det dags för honom att dra på kickoff med jobbet, en kickoff jag inte får följa med på eftersom jag inte är fast anställd på jobbet. Så, från och med elva var jag ensam på jobbet. Stod där och pysslade med massa grejor fram till klockan två, då jag packade ihop och åkte hem. På vägen hem åkte jag en liten sväng och kikade efter en gård (!) där jag har ringt på en annons om en boxplats. Japps, jag ska få häst häruppe. Eftersom mamma har problem med sin axel måste hon börja avveckla hästarna, och jag har sagt att jag ska ta Turbo. Musse är ett betydligt mindre besvär för mamma, eftersom han är lättare att ha att göra med och inte behöver motioneras på samma sätt som Turbo. Så, jag blir snart bunden som fasiken här uppe. Men Mathias flickvän Linda rinder också och har lovat att hjälpa mig med sötnosen. Så jag och Pär ska ut till det här stallet imorgon och spana lite. Se hur det verkar.

Efter den lilla utflykten åkte jag hem och satte mig och lekte med ett program jag har på min nya dator (en Powerbook G4 12"), det heter "Garage Band". Så jag sjöng lite och donade och hade ganska roligt.



Nu har jag suttit och surfat runt lite, sett på Let's Dance och ätit lösgodis. Lakrits <3

Imorgon blir det inflyttningsfest hos Murp i Uddevalla på kvällen. Sedan på söndag kommer Anders från DH och hans pojkvän Martin hit på brunch, Petra steka pannkakor!

Och sedan ska vi träffa Linda och Mathias, jag och hon ska åka skridskor medan Pär och Mathias är i Pärs garage och pillar bil. Tjoho!

Återigen, inga skoj bilder

Har tvärr inte fått min kamera att samarbeta, så idag blir det bara lite mer text. Lovar att bilder kommer upp på nymöberingen snarast. Var en sväng på Plantagen idag och köpte en murgröna med kruka, som nu står på matbordet och ser fin ut. Jag är mycket nöjd.

Jag och Pär kom nyss hem från Mathias och Linda (Pärs bästa kompis med flickvän), vi var ditbjudna på middag eftersom Linda fyller 20 idag! (Hurra hurra hurra!!!) Mycket trevligt måste jag säga! Har nu för första gången i mitt liv ätit älg, och det var helt okej! Mycket bättre än jag förväntade mig iaf... Linda är ju utbildad kock, så det var grymt att se henne laga mat! Hon är LITE duktigare än mig, jag lovar!

Måste förresten berätta, Febe! Jag hade tänkt sy min chemise (stavning??) i söndags, men gissa vad? JO, min symaskin gick sönder i lördags... Så nu kan jag inte sy, förtoNum för hand, ALLS. Måste försöka få tag i en ny, snarast. Annars blir det inte mycket syende i den här stugan, det försäkrar jag. Fick sy upp Pärs nya jeans för hand, och det blev varken snyggt elelr var speciellt roligt. Så symaskin är det som gäller framöver!

Usch vad trött jag är, ögonen går verkligen i kors. Drack ett glas dr Faust hos M&L, det är nog det godaste vinet jag vet. Alldeles för lättdrucket, hehe. Rekommenderas varmt för alla för övrigt, ett vitt vin som kostar 73 pix på systemet. Blommigt och druvigt, perfekt till en chokladbit.

Fast å andra sidan, vad säger ni flickor? Finns det något som INTE passar till en bit choklad? Inte mycket, nej! Haha...

ÅÅÅÅH, choklad! GE MIG!!! :)




Både bra och dålig dag, samtidigt

Vissa dagar går man runt och tänker att bläää, det här är inte min dag. Och det verkar som att det inte är det, alls. Men så dyker något upp, så att allt helt plötsligt känns positivt.

Jag har jobbat som ett djur idag, och en del saker har gått sådär. Typ som när jag försökte flytta saker med en truck, som inte ville som jag ville. Eller annat. Fick bl.a. skruva om vissa sprinklermunstycken tre gånger, pga. missförstånd och gamla misstag. Det SÖG.

Och det värsta... mamma ringde och berättade att hon fått reda på att hennes ena axel har förslitningar. Dvs. trasiga på riktigt. Lilla, lilla mamma. Hon var så himla ledsen. Och jag förstår det, hon kommer aldrig bli bra i sin axel som hon haft så ont i. Lider med henne, på riktigt. Lilla älskade mamma. önskar jag kunde göra något för att underlätta för henne!

Men så kom det positiva saker idag också, sitter i skrivande stund med min nya dator i knät, en powerbook G4 12". Exakt likadan som den jag fick låna av Jocke, fast sisådär trettio gånger fräschare och piggare eller något. Älskar den redan!

Och så har jag och Pär precis bytt plats på marsvinen och köksmöblerna, efter att vi renoverat de sistnämnda. Bilder kommer senare ikväll.

Det var dagens uppdatering, skriver mer sedan.

Min personlighet.

Jag gjorde ett test som Josefin hade på sin sida, för att få fram sin personlighet. Så, det här är jag:

Din personlighetstyp: Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker

Nå, vad tycker ni?

Kärlek på riktigt

Nu vet jag vad kärlek är. Kärlek är att kunna vakna upp brevid någon (efter att ha legat halvvaken hela natten), torka upp hans spyor och pyssla om honom trots att han inte är sjuk på riktigt, utan bara bakfull. Att kyssa hans panna, ge honom vatten och att inte låtsas om att jag tycker att han är lite små-ofräsch.

Underbar söndag.

Och det är faktiskt sant :) Jag älskar den mannen. För en sådan här dag kommer man väldigt nära varandra, och idag var inget undantag. Min lilla sötnos, klarar inte av när folk jag gillar är klena och sjuka. Då kan jag faktiskt agera lite sjuksyrra, jag som i vanliga fall inte tål sådant alls.

Det bästa idag var dock när vi satt i vår säng, inlindade i täcken och grejor, käkade pizza och kollade på WALL-E. Underbara söndag, underbara Pär. Och FRAMFÖR ALLT, säger jag, uuunderbara WALL-E. Har någon inte sett den, så måste ni bara göra det!


Fredag

Kortaste veckan ever, men det är ändå alltid skönt när fredagen är här. Något speciellt är det allt med dessa dagar som man alltid längtar till. Gick extra tidigt från jobbet idag, redan efter lunchen. Fick en tid hos en läkare på vårdcentralen här, var tvungen att ha nytt recept på levaxin. Så det blev en kort dag, och nu slutar jag här vid datorn. Ska snart gå och måla de två sista stolarna, de andra två är målade två gånger och jättefina redan. Kommer lägga upp en före- och efterbild på dem senare. Gillar tyget där, samma som i min korsett. Sjukt snyggt.

Ikväll blir det finmiddag, kotletter ( tror jag Pär köpt) och hasselbackspotatis. Maassa lyxigt, jag har blivit en sån himla matmamma sedan vi blev sambos! SÅ mycket roligare att laga saker när man inte behöver äta dem ensam sedan. Får se när sambokilona börjar göra sig påminda... i så fall får jag ta dem då. Igår kväll var jag och Pär ute och promenerade en liten sväng runt grannskapet, otroligt skönt att röra på sig. Får se om jag lyckas fixa ett träningskort eller något såsmåningom.

Läste idag att forskare osv. kommit fram till att folk som gör misstag, och med lite humor kan berätta om dem är lyckligast och mest omtyckta. Dvs att ingen vill vara med någon som är perfekt och som inte gör fel. Trots det strävar vi allihopa efter att bli mer perfekta, göra mer rätt osv. Kanske en tankeställare?


Jag vill göra en tatuering nångång, och då ska en del av tatueringen vara en sådan ros som dem på bilden. Sjukt snygga imo.

Magiska eld

Jag vet inte vad det är som är så fängslande, närmast hypnotiskt med eld. Så fort man kommer i närheten av en eld är det det enda man kan tänka på, man blir sittandes med ögonen stirrandes djupt in i lågorna och och trots att inte någon säger något är tystnaden ändå inte kvävande. Den är fridfull, skön.




Jag älskar eld.

Back to reality

Imorgon är det dags att återgå till vardagen och jobbandet igen. Jag och Pär var på jobbet idag och vänjde oss litegranna, nivet inskolning som på dagis.. hehe... Nej, vi var faktiskt där och ordnade med bilen, vi har fått fart på den på riktigt nu! Glädje och lycka, och det roligaste är att jag faktiskt gjorde nytta och inte bara var i vägen. Man märker väldgit fort att man lär sig av att göra händiga saker. Man tänker på ett annat sätt.

Måste tacka dig Paul, för dina fina och insiktsfulla kommentarer, det är alltid jätteroligt att läsa kommentarer! Det är det som gör att jag orkar skriva fortfarande (vet ni om att jag snart har haft den här bloggen i två år?).

Sedan har vi påbörjat vårt nya projekt, projekt köksmöbler-som-ska-bli-matsalsmöbler. Betsar köksbordet, mörkt brunt, och målar stolarna svarta. Ska såklart även byta tyget i sitsarna, blir i samma mönster som det i min korsett. Mycket snyggt tyg om jag får säga det själv!

Har inte jättemycket att säga idag, beror nog på alla bensinångor jag andats in... Kan dock tipsa om en sjukt god måltid som vi svängde ihop igår (om någon har fantasibrist, det blir ju lätt så):

Spansk/mexikansk "afton"

Enchiladas:
Man tar stekt kyckling/lövbiff, blandar med hackad purjolök, créme fraice (tomat/basilika) och rör ihop det. Fördelar det i tortillabröd, rullar ihop bröden. Placera rullarna i en ugnsfast form, strö över ost och gratinera 15-20minuter i ugnen på ca. 200 grader.

Texmexomelett:
Ägg, något mejeriaktigt (mjölk/creme fraice/gräddfil) rörs ihop i en skål, tillsammans med finhackad lök och ev. vitlök. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och ev chilipulver. Skär bitar av paprika/potatis/skinka och lägg med i pannan när omeletten steks.

Vi käkade det med tacochips och en tacossås som dip, mediumstarkt. Mycket gott faktiskt.

Paul, skulle du ha lust att ge mig receptet på el Complete så får du gärna!

Vackert

"Kärlek är vänskap som fattat eld
Den är tyst förståelse, ömsesidiga förtroenden,
att dela och förlåta.
Den är lojalitet i medgång och i motgång.
Den nöjer sig med det som inte är perfekt
och tillåter mänsklig svaghet"

Ann Landers



Utlovad recension av boken

Jag har läst Dödlig strid av Ken Follett, en spänningsroman som jag läste ut på bara två morgnar (jag hade gott om tid, ja...) Och eftersom den gick ganska fort att ta sig igenom antar jag att ni förstår att jag GILLADE den, som bara den dessutom.

Boken handlar om Antonia "Toni" Gallo, fd polis, som jobbar som säkerhetschef på Oxenford Medical och hennes upplevelser när det visar sig att säkerheten kring byggnaden i fråga är i fara. Det är nämligen så att det man gör där är att forska kring livsfarliga virus, och när sedan dessa kommer i fel händer är det helt plötsligt mycket på spel.

Med i historien finns även Tonis chef Stanley Oxenford, några luriga skurkar och Stanleys familj (barn, barnbarn och avlidna hustru).

Språket i boken är väldigt lättförstått, och faktiskt dyker det in en gnutta erotik och romans i boken, trots att man kan passa in den i thriller-facket. Speciellt en romans mellan några ungdomar är speciellt söt tycker jag, man påminns väldigt mycket om det trevande, romantiska och nyfikna man själv var i när man var "liten".

Eftersom jag är lite av ett fan av groteska beskrivningar och sjuka grejor tänker jag citera en del av boken, där en anställd på Oxenford Medical hittas efter att ha utsatts för det livsfarliga viruset Madoba-2.

"När Toni öppnande dörren anade hon en lukt, obehaglig men på något sätt bekant. Den måste vara mycket stark eftersom den trängde igenom dräktens filter. "Blod," tänkte hon. Skjulet luktades som ett slakthus. "Herregud", mumlade hon. Rut Solomons, läkaren, hörde henne och sa: "Vad är det?" "Vänta lite." Inne i det lilla träskjulet var allt svart: det fanns inga fönster. Hon trevade inne i mörkret och hittade en strömbrytare. När lampan tändes skrek hon rätt ut av fasa. Alla andra började prata på en gång och undrade vad som var fel.
      "Kom fort!" sa hon. "Till skjulet i trädgården. Ruth först."
Michael Ross låg på rygg på golvet. Han blödde från ansiktets alla öppningar: ögonen, näsan, munnen och öronen. Brädgolvet under honom var täckt av en stor blodpöl. Toni behövde ingen läkare för att se att Michael led av massiva blödningar - ett klassiskt symptom på Madoba-2 och liknande infektionssjukdomar. Han var oerhört farlig; hans kropp var en bomb redo att brisera, fylld av det dödliga viruset. Men han levde fortfarande. Bröstet höjdes och sänktes och ur hans mun kom ett svagt bubblande ljud. Hon knäböjde i den klibbiga pölen av färskt blod och såg noga på honom. "Michael!" ropade hon högt för att han skulle höra henne genom plasthjälmen. "Det är Toni Gallo från labbet!"
   Det glimtade till i de blodiga ögonen. Han öppnade munnen och mumlade någonting.
"Va?" skrek hon. Hon lutade sig ännu längre fram.
"Ingen bot", sa han. Sedan kräktes han. En svart stråle sprutade ut ur hans mun och skvätte rakt över fronten på Tonis hjälm. Hon flög baklänges och skrek till, trots att hon visste att dräkten skyddade henne."


Petra undersöker: Spotify

Nämnde Spotify i mitt tidigare inlägg och tänkte att jag kanske skulle förklara det lite närmare, för de som inte är insatta.

Spotify är något som jag vet att mitt ex Jocke använde för typ ett och ett halvt år sedan, men det har blivit stort först nu. Spotify är helt enkelt en musikspelare, med ett väldigt stort utbud av musik. Det är ett program man laddar hem (man måste få en inbjudan skickad till sin mailadress för att kunna använda det, det skickas av någon som redan har det), och som man sedan kan söka och bläddra och spela upp maaassor med musik. Helt gratis och lagligt är det. Enda nackdelen är att det då och då trillar in en liten reklamsnutt, men det är betydligt mindre än på random radiokanal, så mig stör det inte egentligen.

Utbudet av musik är grymt, man kan söka på det mesta och hitta NÅGOT som passar en. Men man kan inte ladda hem någon musik därifrån, all musik är tillgänglig endast via programmet själv. Det rekommenderas varmt!



Här kan man även skapa egna playlists, dela andras eller bara lyssna på hela album. Funktioner som shuffle och repeat finns också. Jag och Pär sökte på karaoke för två veckor sedan och satt sedan och sjöng karaoke i flera timmar. Så det funkar hur bra som helst!

Sömniga söndag

Idag har varit en sjuhelsikes konstig dag. De senaste timmarna har jag i stort sett inte gjort NÅGONTING vettigt. Har suttit en stund med Pär och tittat på en av världshistoriens kanske sämsta filmer, Disaster Movie. Så fruktansvärt dåligt att jag bara inte kunde stå ut, så jag gick. Fick en pik senare av Pär för att han minsann stod ut med HELA Phantom Of The Opera. Ja, för DET är ju samma sak? NOT!

Blir väldigt snart sänggående för fröken Vesterlunds skull, har senaste timmen suttit med Spotify på och lyssnat på mysig musik, bl.a. en massa klassiskt och nu soundtracket till Corps Bride. Var skönt, har haft lite ont i huvudet nu på kvällen. Inte i form alls helt enkelt.


Det är åtminstone skönt att ha hela två dagars ledighet till innan det är jobb igen. Får se hur länge jag får vara kvar på jobbet, håll tummarna åt mig!




Vad ni än gör, se INTE den här filmen!

Förvirrat ibland va?

Ja, det blev tydligen lite tokigt häromdagen när jag lade till lite nya kategorier på bloggen. Tänkte vara lite seriös och dela in min blogg i lite nya kategorier, men jag insåg att jag bloggat läääänge och att det var hiskeligt mycket att göra. Så jag gör det lite i perider.

Imorse hade jag en så fantastiskt mysig stund, när Pär fortfarande sov (eller ja, efter att han somnat om efter att Fido väckt honom). Tog en stoooor kopp, fyllde med hett vatten och gjorde te. Satt därefter i soffan med min kopp, några mackor och en ny bok jag köpte häromdagen. Riktigt skönt, satt med det i säkert en och en halv timme innan Pär kom upp. Passade på att tända lite ljus och sånt också, inte ofta man kan ta en stund riktigt time off när man är sambo. Jag älskar morgnar.





Tänkte jag skulle vara duktig och komma med en recension om boken i fråga senare, den är väldigt välskriven och trevlig. Jag som älskar böcker av Dan Brown och även rena kriminalromaner tycker att den här är toppen, lagom lättsmält men samtidigt inte fullt så hjärndöd som böckerna mamma oftast låter mig låna (Danielle Steel är väl rätt okej om man inte känner att man orkar tänka, men det finns väl mer intellektuellt utmanande antar jag.)

Corps Bride

Jag kan inte hjälpa det. Jag är hopplöst kär i den gotiska känslan i Tim Burtons filmer. Råkade av slump se Corps Bride i torsdags, den visades på TV och då tänkte jag att hey, den måste jag ju se. Har älskat både Sweeney Todd, Nightmare Before Christmas och Charlie and the Chocolate Factory. Mycket välarbetade detaljer, en nästan skitig finish och mörk humor. Den sistnämnda filmen är ju mer klassisk barnfilm, men ändå med lite abstrakta mönster och figurer som ger det en underton av mörkhet.

Corps Bride handlar om en ung man,  Victor, som ska gifta sig med sitt hjärtas dam, Victoria (fyndiga namn, ey?). Saken är den att denne Victor är väldigt blyg och går ut i skogen för att öva sig inför vigseln, vad han ska säga och hur. Han råkar av misstag fria till och gifta sig med en död kvinna, Emily, en likbrud ("Corps Bride"). Hon tar honom med till De Dödas rike.

Sedan inträffar diverse händelser, så som att han försöker rymma men misslyckas. Kan dock säga att det slutar lycklig, men kanske inte riktigt som man igenom filmen tror.

Jag gillar den skarpt, plus för att det dessutom är musikalstil på den. Underbart.


Skräpbilar!

Jag sitter hemma hos mina föräldrar, ensam hemma, i skrivande stund. Det var säkert ett år sedan senast, känns lite konstigt. Pär åkte precis iväg med bilen hemåt, jag ska ta tåget eftersom vi inte ville riskera att bli stående nånstans i kylan med marsvinen. Vill inte att de fryser ihjäl precis. SÅ tråkigt att sitta på tåget i tre timmar själv. Men det är värt, hoppas dock att det går bra för Pär hem. För er som är intresserade kan jag berätta vad problemet är.

Det var såhär att när bilen skulle startas i stallet isöndags så ville den bara inte gå igång. Pär svor, jag deppade. Sedan pillade han lite med den och den startade som den skulle. Men sedan när vi skulle åka hem i måndags så startade den inte igen. Vi svor lite till, och försökte få den att funka. Men det gick inte, så i tisdags åkte vi hem i pappas ena bil. Troligen är det så att bränslepumpen slutade funka pga. att bensintanken rostat och att rost kläggat igen bränslefiltret. Så, vi köpte nytt av det och för att motverka att det blir rost i den nya pumpen också har Pär gjort en tillfällig lösning, en annan tank i form av en 20-litersdunk med bensin. Men vi vet somsagt inte hur långt det funkar, han skrev precis och berättade att han klarat sig förbi Alvesta. Alltid något. Håll tummarna.

Suck. Deprimerande att bli lämnad efter. Men det är för ett gott syfte. Idag blir det ingen bild, för jag sitter på brorsans dator.


Ibland är livet lite sådär extra bra

Goood vibrations... Alltså, det här året började bra. Riktigt, riktigt bra. Sovmorgon, strålande solsken. Pär körde ner mig till Maxi, jag handlade lite och promenixade sedan hem i  det vackra vädret. Om gårdagen var full av funderingar och tillbakablickar, så är dagen idag full med positiva energier och hoppfullhet. När jag såg bilarna som stod parkerade lite var som, tänkte jag att det är lite så man är. Först ganska kall och stel, men så fort solen kommer fram tinar man successivt och till slut står man i solen, glänsande och som ny. Jag älskar solen!

Nytt år, nya tag. Jag tänker försöka blogga åtminstone en gång om dagen, samt att alltid ha åtminstone en bild på varje inlägg.

Nu ska jag gå och sy lite kuddöverdrag till våra soffkuddar, köpte ett pretty tyg på IKEA häromdagen, Gunilla heter det.


Tänkte försöka sy kuddar med lite assymetriska mönster i det där och i ett vanligt svart bomullstyg. Det fanns tydligen även i stormönstrat (se nedan), men jag hittade det inte så det fick bli det här.