After work och Dexter

Sjukt trevlig kväll igår! Satt på uteservingen på hotellet till typ halv tio, tillsammans med Elin och hennes pojkvän och en massa kompisar till honom,. Hade trevligt, fast det är alltid lite läskigt i början med nya människor, man vet inte riktigt hur man ska bete sig. Men, gick nog bra.


Sedan har jag senaste dagarna börjat kolla allt mer på Dexter, så sjukt skön serie. Jävligt skrämmande ibland, men härlig, får lite gåshud av det. Något med det där obehagliga som gör det frestande att bara kolla på det.

Lite sjuk ibland kanske? ;)

Kram!

Men nu får jag väl fan ge mig!

I natt drömde jag, igen, att jag fick barn. Var fortfarande inte Pärs barn, även om jag ville ha det till att vara det. Fan, varför har jag börjat fundera så jävla mycket? Iofs, igår fick jag frågan om jag var gravid. Så mycket för all träning och GI-mat, blev lite ledsen. Men sedan tjatade Fia på mig och påstod att jag inte alls ser gravid ut, och Pär likaså. Så, då kändes det väl lite bättre. Men fortfarande, drömde så verklighetstroget. I mina drömmar är det aldrig läskigt att få barn, och det gör inte ont. Undrar om det är någon hemlig längtan i mig som kommer fram.

Fast, just nu känns det ju inte så hemligt.

Ikväll blir det after work med Elin, min elev. Hennes sista dag imorgon, kommer bli trist när hon slutar. Är mycket roligare  när man har någon jämnårig att snacka med. hon är himla duktig också.

image154
Jag lekte lite med Elins docka, flätfrisyr är fint :)

Nedräkning!

Ja, det känns lite så. När den här veckan är slut kommer jag inte jobba en enda hel vecka på tre (!) veckor! Nästa vecka är jag ledig på tisdag (kompledigt för alla helgerna jag jobbat på sistone), och på fredag då, nationaldagen. Veckan efter jobbar jag måndagen och ev. halva tisdagen (om chefen är snäll, annars hela) och sedan har jag ledigt och DREAMHACK i en vecka! Längtar så att jag blir tokig, saknar mina fina DH-vänner så otroligt. RoM i mitt hjärta!
Sedan får jag se om jag kan ta ledigt något mer den här sommaren, beror ju helt på om jag ska börja plugga i höst eller inte...

Bara tre dagar kvar!

image153
Fido och Linn :)


Igår kväll var jag hemma hos Curt och Annalena Vang, är lite kompis med deras son Johannes och har även klippt de första, Annalena är damen som vill ha sitt hår svart och vitt. Har varit lite meck med hennes hår, men hon har alltid varit nöjd och då är jag glad. Hon är konstnär och när jag var därhemma fick jag möjlighet att bläddra bland alla hennes fina tavlor, och blev dökär i hennes stil. Hon kör väldigt abstrakt, med en hel del skimmer och guld och silver, något jag inte alls trodde om henne. Tokhärligt helt enkelt, så nu funderar jag på att beställa en tavla av henne. Tror en STOR hon gjort skulle ha kostat typ 1500, och jag lär väl få kompisrabatt. Så jag får fundera! Dessutom ska jag få en tavla av min kusin som hon gjort! Så duktig är hon!

Jag skulle vilja måla abstrakta saker också... bara för att testa. Men jag vill absolut inte försöka stjäla någon stil, och Annalena är för bra på det hon gör.

Igår sydde jag en fluga som matchar syrrans balklänning, av en bit av hennes sjal som tillhör klänningen. Självklart så var det pärldekorationer längst ut i kanten på sjalen, så jag fick ta bort dem, klippa bort en liten bit tyg och sedan sy fast pärlorna igen. Vilket meck, right? Men jag tror att det blir helt okej i alla fall, är riktigt nöjd med flugan.

Verkar bli fint väder idag, tjoho!

Argh, klockan är...!

Jag vaknade i morse, tittade på min klocka bredvid sängen och fick PANIK. Den stod nämligen på tjugo i elva. Som alla vet, så börjar jag jobba halv tio. Jäklar tänkte jag och var beredd på att studsa upp, men först skulle jag ringa Elin och fråga varför inte hon väckt mig. Då ser jag på mobilen att klockan bara är någon minut i sex. Tittar på klockan igen och inser att den står stilla.  Antagligen har jag lagt något lite för nära den, och att saken då höll visarna stilla, så att klockan därav stannat. Men fy, en sådan chock när man tror att man försovit sig så brutalt. Har fullsmockat med kunder idag, så jag hoppas verkligen att jag kommer dit i tid, hehe. De blir så griniga om de tror att de ska få klippa sig, och sedan är det något som kommer emellan... Och det förstår jag väl så, men det många inte verkar förstå är att vi också är människor. Vi kan bli sjuka, eller så kan något allvarligare hända. Deras klippning är vår prio 1 på jobbet, men jobbet är inte vår prio 1 i livet.. är det så konstigt?

Förresten, måste bara nämna det, glömde i min ilska igår. Hade en grymt trevlig helg, var ute med Josse, Frida, Anni och Amanda i lördags. Vi minstingar (alltså alla utom Josse ;)) lyckades inte ta oss in på terassen, så då gick vi till Oléo. Och vad var där? Jo, ALLA 90'or från Bikupan (min gamla högstadieskola). Kände mig stenålders, vill knappt tänka på vad Josse måste ha känt, haha. Träffade några kompisar man inte sett på länge, och det var supernice! Skönt att skaka sina lurviga med folk man gillar. TJERNOBYLBARNET, ANNI!!!! :P

Nu ska jag gå och snyta mig och sminka mig och borsta tänderna. För jag hinner väl? ;)

Inför syrrans bal, igen...

Igår testade vi syrrans frisör inför balen, och även med smink och stuff.. bilderna här är tagna innan vi gjorde fler blonda slingor igår. Fint va?


image150

image151



Förväntansfulla fredag!

Ååååh, äntligen fredag. Den här veckan har dock gått undan som bara den, undrar om det har att göra med att jag sovit hur mycket som helst kanske. I natt sov jag typ tio timmar och det var GRYMT skönt. Kroppen bara längtar efter sängen, haha.

Snart är också maj slut! Löning idag, helt underbart. Men nu börjar det också rinna på ganska fort, snart syrrans bal där jag ska ordna lite. Plus att, tackgodegud, det är snart DREAMHACK! Fan vad jag längtar efter att komma bort en vecka, förhoppningsvis kan man vara mer jobbglad då!

Igår hade jag en så underbar kund, en sextioårig dam, helt nykär. Hon hade tydligen träffat nån karl över internet och det hade bara slagit gnistor mellan dom. Hon fnissade som en tonåring, om inte mer. Så hon ville jättegärna fixa håret och så gav jag henne lite tips om smink osv. Hoppas verkligen att det går bra för henne, det förtjänar hon! Underbart att se en människa verkligen lysa så som hon gjorde! Kärlek finns för alla, uppenbarligen :)

Hihi, löööv is in the air! Det är det som är underbart med den här årstiden, för de som hittar någon att vara med. Saknar min fina Pär, hoppas vi se snart gullpucko!

En stor kram till alla kompisar, imorgon kommer jag till Hovet och då blir det troligen utgång med Frida och Josse!

Puh, exemplarisk?

Så, snabbstädning är det som gäller idag på morgonen. Mamma kommer till Gislaved idag och jag känner att hon är typ den sista i världen jag låter lägenheten se rörig ut inför. Jag har alltid varit en slarva förr (och är det fortfarande, bara blivit bättre på att dölja det), så nu har jag försökt slå i mina föräldrar att jag blivit bättre sedan jag flyttade hemifrån. Är egentligen otroligt skönt att bo själv, det får ju faktiskt se ut precis som helst härhemma, vem bryr sig? Men det lilla problemet är ju det, jag bryr mig. Läste någonstans att det är lättare att tycka bra om sig själv om man har det fint omkring sig där man bor, annars klankar man bara på sig själv för att man är slarvig. Vet inte om det stämmer så, men jag tror att det kan finnas en viss poäng i det.

Idag har jag räknat ihop mina sparpengar i "Febe"-byttan, "för oförutsedda utgifter". Insåg att det kanske var bra att ha lite hum om vad man har sparat, och t.om. sätta in dom på banken. Så, tillsammans med pengarna jag lyckats spara den här månaden (genom att leva på typ.. andra, haha) så har jag nu nästan 6000 som ska in på mitt sparkonto idag. Skönt att se att det rullade på så bra, tror det låg typ 1600 i burken. Bra burk imo! Ska se vad banken säger när de får min påse med en massa mynt, haha. Ska iofs försöka växla in en del på jobbet, vi har så jäkla dåligt med växelpengar där.

image148


Ringde en salong i Kungälv igår, som sökte personal. Dom hade precis fått två tjejer som skulle börja provjobba, men jag var mycket intressant för dem. Toktrevlig tjej som svarade på salongen, och dom arbetade med bra produkter. Är otroligt frestande måste jag erkänna. Säga vad man vill om salongen nu, men det är väl inte direkt lyxsalongen med produkter och sådär... Men vi får se! Vill veta om jag kommer in på skolan först. Vet inte om jag kommer att hoppa på det om jag gör det, men jag vill om jag duger först!


Lira gura

Jag vet att du sover, känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag, men jag vågar inte väcka dig nu
Jag skulle ge dig allting du pekar på
Men bara när du inte hör vågar jag säga så...

Orden är vansinnigt enkla, men samtidigt kraftulla. Jag har aldrig varit ett Kent-fan och det är jag inte nu heller. Men vissa låtar har en sådan betydelse för mig och när man både spelar och sjunger, så kommer ett märkligt lugn över en. Vet inte varför, men just Utan Dina Andetag är något alldeles speciellt.

Annars då? Jo, väntar rastlöst på besked från skolan, håller tummarna hårt som attan. Varför utsätter man sig egentligen för sådant här? Jaja, whatever... men ändå intressant. Ska ringa till en som har en jobbannons i Kungälv ute, just in case, kolla och sådär. De vill iofs att man ska ha minst två års erfarenhet, men om man visar sig ambitiös och glad kanske de kan göra ett undantag. Har trots allt mer koll än min kollega som är 50, men det kanske säger mer om henne än om mig... jag är nog en ganska normal 20-åring skulle jag tro. I alla fall inom frisöryrket, annars är jag nog allmänt konstig. Haha.

Har sminkat mig och satt i linserna idag, första gången på typ.. länge... Man glömmer bort hur mycket bättre man ser ut med smink är man är utan ett tag, man ser ju helt tokigt sliten ut utan. Men å andra sidan, när pollenet härjar som värst är det svårt att få någon fason på ögonen, som mest rinner och måste droppas stup i kvarten. Snart har jag jobbat halva veckan, sista lördagen på ett litet tag nu... Det är på tok för mycket att jobba sex dagar i veckan, nästan en hel månad i sträck. Men, jag får ju en extradag ledigt, tisdagen den 3'e är det som gäller. Ska hjälpa syrran med hennes baluppsättning då, blir nog roligt. Får hålla tummarna för att det går att göra som jag tänkt, annars vet jag inte riktigt vad jag gör. Hoppas hoppas hoppas. Nu blir det jobb, tjoflöjt!

image147
Min hand i Smålandsposten för några år sedan.


Överlever jag dagen måntro?

Ja, det måste jag  banne mig göra! Annars vore det väl illa, right?

Jag funderar på om jag börjar jobba för mycket, eller inte bara jobba. Om jag helt enkelt gör för mycket i mitt liv. Är alltid något som händer, eller så planerar jag in något så att det händer. Ändå känns det alltid som att jag alltid missar något, försummar någon, antingen vänner eller familj. Oftast är det väl lättare att engagera sig i en kille när man precis blivit tillsammans, så Pär försummar jag nog inte.. men vad vet jag, det kanske kommer?

Idag är det lite jobb, ganska lugnt bokat tack och lov. Hatar att behöva stressa, och nu kommer det säkert bli lite tid emellan kunderna till att städa också. Drömde massa mardrömmar om jobbet i natt, att jag var osams med Helene bl.a. Och att jobbet var väldigt ostädat och att jag fick skulden. Så nu ska jag jävlar i mig städa, haha. Drömde massa udda saker, tror jag är överarbetad... Man mår inte bra av att jobba så sjukt mycket. Sex dagar i veckan, tre veckor i rad.. Ugha. Men snart är det DH och då är det ledighet i en heeeel vecka. Tjoho! Längtar som fan, fick se bilder från vår helg här igår på bunnys och flowers och bjornos bilddagböcker. Jag ligger i bikini på nätet och har ännu inte dött. Spännande, spännande. To be continued...

Annars? Vädret ser grådassigt ut, humöret vacklar lite och lägenheten är hyfsat ostädad igen. Men, vem bryr sig? Jag får städa på måndag eller något! Imorgon kväll ska jag och Pär sova här, men det kvittar lite hur det ser ut när han är här. Skönt med en kille som inte kollar på sånt.. Eller, det kanske är sånt killar är bra till.


Växjö/Hovmantorpkompisar: Vill ni försöka träffa mig imorgon så ring! Jag har ingen dator med mig till Hovis, men telefonen är alltid med och på! Åker hem imorgon kväll igen :)

Två månader med Pär och gitarrspel

Igår var det två månader sedan vi blev tillsammans, jisses vad tiden gått fort! Jag tycker om honom, min sötnos. Fick en kruka med en underbar rosa buskros igår, så jävla fint! Min pojk är den snällaste som finns, verkligen omtänksam. Imorgon ska vi åka en runda till Hovmantorp (fick reda på nyss att det blir att åka runt lite). Dags att presentera honom för mina vänner, det blir spännande. Men tror dom (ni!) kommer gilla honom.

Idag har jag haft en riktigt tung dag, mycket som hände sista tiden ikväll. Jobbet slet verkligen ut mig, men det gick bra. Beröm av chefen, jotack! :D

Nu ska jag spela gitarr!

Gislaved vaknar långsamt

Varit ute och promenerat två dagar i rad nu, morgonpromenad ftw! Varit på ställen jag inte varit förut, och spanat på vackra hus. Finns många fina här faktiskt. Det coolaste huset hittade jag dock här för några veckor sedan när jag skulle följa "hälsans stig", en arrangerad runda runt hela Gislaved. Tror hela slingan sammanlagt är på ungefär en mil, men hela har jag aldrig tagit. Halva duger bra för mig, runt ett grymt fint ställe som kallas Holmen.

I vilket fall, det balla huset. En liten bit från centrum bara, ligger ett halvt förfallet hus. Totalt övermålat med figurer. Från grund till tak (ja, taket och skorstenen är även de målade!) är huset ljusblått, med en massa figurer målat på. Det är så otroligt udda där det står, men samtidigt så fantastiskt. Ett hus som taget ur en saga helt enkelt. Var tvungen att höra mig för, och fick reda på att det tydligen varit nån slags musikskola där förr, men att det nu mest står och förfaller. Hoppas att någon kan ta tag i det!

Annars finns det några områden här med sååå himla fina och flådiga hus. Inte utan att man går och drömmer lite när man går förbi, så klart. Tänk den dagen när man har det ordnat så att man kan skaffa hus. Spännande! Fast det får dröja, känns lite som att det vore ett stort steg. För att inte tala om mycket yta att städa på, haha.

Med lite tur har jag en Pär som kommer hit i kväll, det hade varit sååå underbart.. Fan vad jag saknar dig, du får inte vara så tokigt långt bort jämt! Men det kanske ordnar sig framåt hösten, vi får se!

Nu ska jag försöka röja sovrummet, hur lyckas jag alltid stöka ner så fort? Hopplösa, underbara Petra ;) Haha...

Och jag saknar min RoMare!

Ont i fötterna, damn it!

Aaaaaaj, mina fötter! Jag har ont i dom... ont ont ont, känns som att hälarna när som helst kommer spricka. Mina fötter är naturligt otäcka och fula, men just nu är dom verkligen extrema. Hårda hälar, med lite sprickor och stuff. Ojämna tånaglar med lite flagnande nagellack, FY mig! Hur kan jag tillåta mig att låta mina värdefulla fötter bli såna här? Jo, dom är nog helt enkelt för långt bort från mig. Mitt jag sitter i huvudet och fötterna är typ en och en halv meter bort. För långt bort, förstår nog inte riktigt att de tillhör mig. Ett normalt problem tror ni?

Idag skickade jag in mina ansökningspapper till skolan i Kungälv, den med visskolan. Herrejissus vad nervöst. Tänk att det ska sitta ett gäng förstå-sig-på'are och kommentera min sångröst och min insats, på några få utvalda visor, där jag t.om. sjunger lite fel. Spela roll, det var nog inte så himla viktigt med inspelningskvaliteten. Håll tummarna för mig!

Haft ett par trevliga dagar på jobbet, haft en elev från andra året på frisörskolan i Värnamo. Hon heter Elin och är tokmysig, känns roligt! Fast det roligaste är nog faktiskt att man inser hur pass mycket man själv utvecklats, från när man gick i skolan och så. Gjorde en fin färgning idag, på en tjej jag gjort innan. Blev mycket bättre den här gången, med mörkt underhår runt (eller mörkt, ljusbrunt) och sedan slingor i samma färg i håret.. trollade bort hennes utväxt lite, hon var ju ganska blond och så. Så jag är toknöjd och det var hon med.

Jag tycker att det är ganska komiskt att jobbet går bättre än nånsin, nu när jag halvt om halvt är på väg någon annan stans. Har aldrig varit en så här passa bra frisör förut. Lagen om alltings.. ja. Ni vet. Sökte förresten en jorunalistlinje också, just in case. Skriva är något jag alltid gillat, undrar om det skulle fungera att köra det på heltid. Vad vet jag?

Nu ska jag vila fossingarna.. kram på er därhemma, nästa gång kommer jag hem om två veckor, dvs nästa helg. Lördag kväll, there I come.

Rom-helg, sista delen!

Vilket helg, vilken helg... Var länge sedan jag skrattade så mycket och fick så mycket kramar och underhållning. Mina kära vänner åkte härifrån vid ungefär klockan två idag och tomheten är ganska bedövande. Så mycket tystnad i lägenheten, haha. Trodde aldrig att det skulle kännas så lätt att ha fem-sex främmande personer hemma hos mig. Dom blev som mina sambos hela högen! Underbart, verkligen en hög människor jag gillar skarpt. Tack för att ni finns!

Annars? Jo, jag har precis varit ute och promenerat en timme, köpt en glass och pantat tomburkar från helgen. Ett helt flak jolt försvann, är det verkligen normalt? Mår illa bara jag ser slisket, så för min del gör det inget att jag inte fick någon. Eller, valde snarare att inte ta. Bläää...

Förutom att gosa och mysa (och dricka, haha) så har vi även kommit fram till hur vi ska utföra Dreamhacket. Det komemr bli tokbra, alla känns taggade och det är faktiskt väldgit synd att alla inte kunde närvara. Fick förresten ett avhopp idag, men det verkar som att det går ganska lätt att fylla den luckan. Heja oss!

Nu ser jag med spänning fram emot att se bilderna alla tagit, hoppas att det inte är så illa som jag tror ;)

Hur har alla andras helg varit? Puss!

RoM-helg, del 1!

Igår brakade det loss! Första delen av de besökande RoM-arna trillade in framåt elvatiden på kvällen, Christina (Flower), Maria (Pellefant) och Björn (Bjorno) var det som rörde sig ner från Stockholm. Jag satt uppe och väntade på att de skulle dyka upp, fullständigt dödstrött, och insåg rätt tidigt att det skulle bli sent. Sedan dök de in här med buller och bång och det blev en rolig pratstund tills jag insåg att jag var tvungen att sova framåt halv ett typ. Tog en stund att somna, är inte van vid att höra andra när jag ska sova, och jag gick dessutom på högvarv efter att ha suttit och skrattat och pratat en bra stund. Vilka underbara människor det faktiskt är! Gillar er <3

Nu ska jag strax upp och fixa frukost åt oss, hoppas dom andra ha morgonaptit :)

Jaha, så bra gick det!

Nej, min föresats att skriva varje morgon gick åt skogen direkt. Men å andra sidan skrev jag två gånger igår och det antar jag får duga.

Måste bara börja med att skryta: Jag är så JÄVLA duktig på att städa. Min lägenhet är just nu skinande (nästan iaf!) blank! Plockat undan all tänkbar junk, dammsugit, haft ute mattorna lite, torkat golv och fixat med allt. Så sjukt duktig ibland att jag skrämmer mig själv. Och varför gör jag mig ett sånt besvär? Jo, imorgon börjas det! Får besök av världens underbaraste Christina, med Björn och Pellefant i släptåg, och det kommer bli supermysigt! På fredag väntar vi också in Murp, Fia och Anders. Så, ett något nerskuret men jävligt bra RoM kort sagt! Merparten av folket stannar ända till söndag, utom Pellefant som måste bege sig åt Tokholm redan på lördag, pga. jobb. Okejdå, det kan jag gå med på. Tråkigt bara att Freddie, Kash och Kudde bangade, av lite variernade anledningar. Klart att det är väldigt tråkigt att några missar gemenskepen jag hade tänkt bygga upp, men det blir nog roligt iaf!

Idag har jag inlett dagen med att leta efter försvunna papper och som under hela dagen fortsatte vara försvunna. Efter att under dagen ha ordnat med att få nya papper (det rör sig om gymnasiebetyg och arbetsgivarintyg) hann jag knappt innanför dörren hemma innan de vips! dyker upp, nästan av sig själva. Tyyypiskt, som Nasse skulle ha sagt.

Så, vad jag ska med papperna till? Jag har tänkt söka några utbildningar på en folkhögskola uppe i Kungälv i höst, mest för att se om jag kommer in och då kunna ta ställning till det om jag faktiskt gör det. Det är så himla svårt att beskriva det, att jag vill göra annat alltså. Jag trivs som fan med jobbet, oftast, men nånstans långt inne i mig känns det som att jag inte har en aning om vad jag pysslar med utan bara "fejkar" att jag är frisör. Sedan att jag får beröm av både kollegor och chefer om att jag är bra gör mig självklart väldigt glad, men samtidigt känns det bara som att "wow, jag har lyckats lura alla!" Jag kommer därför söka två linjer på Nordiska i Kungälv, en vislinje (alltså musik) och en journalistlinje. Jag är intresserad av både ock, även om det sistnämnda kanske kan ge mer framtid än musiken, tyvärr. Jag älskar musik, men jag tror inte att jag kommer kunna jobba seriöst med den. Tyvärr, tyvärr. Men, vi får se. Har väl inte jättehöga förhoppningar om att komma med. Bara att hoppas och se.

Annars då? Jo, jag mår bra. Har suttit på baksidan på jobbet idag och faktiskt fått lite färg (Frida skulle kalla mig röd ;)) och jag har hunnit vara ute med Helene och äta. Vi fick pengar av chefen och det var ju himla trevligt. Vi gick till Källarresturangen här i Gislaved, lätt finaste resturanger här i hålan! Det rekommenderas för ALLA er som säkert är i Gislaved ofta ;)

Nu ska jag gå och borsta gaddarna, njuta av åsynen av min snyggt städade lägenhet och sedan krypa ner i min flyttade säng och se om jag sover bättre där. Man kan alltid hoppas! Kram på mina vänner :)

Usch, vad jag hatar att fundera för mycket...

Ibland, för att inte säga hyfsat ofta, så ställer mitt huvud till det för mig. Jag klurar på vem jag egentligen är, vad jag vill göra med mitt liv, om det jag gjort hittills är något värt att minnas osvosv. Jag inser ibland att mitt liv bara är begränsat, att tiden jag har till mitt förfogande har ett slut. Om några dagar kanske, veckor, några år eller kanske åttio, tar mitt liv slut. Då kommer allt jag någonsin velat göra vara ett minne blott, och inte blir minnet mitt, utan de människors som jag valt att fylla mitt liv med. De som kommer minnas mig, kanske några med ett leende och andra med sorg, förtvivlan, ilska. Kanske någon jag sårat, gjort illa, behandlat dåligt. Någon som varit för mer än vad jag trodde, men som aldrig fick mig att förstå det.

Vad händer om jag väljer "fel" i livet? Jag tror att slumpen i många fall faller in, men även att vissa saker i ens öde är beseglat. Som att jag hamnade i Gislaved, det tror jag var en sammandrabbningav av de båda faktorerna. Och visst har det blivit bra i slutändan. Jag vet inte om jag vill spendera resten av mitt liv här (troligen inte!), men någonting säger mig att det knappast blir så. Jag har för mycket vildhet i blodet, för mycket som jag tror att jag vill testa.

Mitt nästa försök till förändring ska bli att jag ska söka till en skola med musikinriktning. Jag vet absolut inte om jag kommer in eller om jag kommer ha möjlighet att gå, men jag skulle så gärna vilja satsa helhjärtat på musik. Det har alltid varit mitt skötebarn, betydligt mer än frisöranddet varit det. Men å andra sidan, på sistone har det sistnämnda, mitt hantverk, börjat gå bättre och bättre. Jag inser att jag är en helt okej frisör, de allra flesta dagar iaf, och jag har kunder som vill komma tillbaka till mig. Det finns ingenting som gör mig gladare än någon som vill ha mig igen. Det får mig att skina lite inifrån och det tror jag är positivt.

Damn, jag bara måste ta tag i reikin igen. Pratade med Sara i morse, hon föreslog att jag skulle försöka ta mig lite tid till det bara några minuter per dag. Och det ska jag göra, ska köra lite innan sängdags tänkte jag. Eller innan frukost kanske. Vi får se... Nu ska jag i alla fall bege mig åt sängen, och hoppas att mina tankar åtminstone lämnar sömnen i fred.

Tungt inlägg idag, hoppas bara att ni orkar läsa, kära vänner. En ros till er som gör det!

image145

Herre Jistanes, vad är detta?

Förut kunde jag ju uppdatera bloggen två gånger om dagen ibland, nu blir det inte alls så! Är så sjukt hektiskt för stunden, mitt liv, och jag tar mig aldrig riktigt tid till att sitta här och ge en någorlunda enkel rapport. För det är ju så, det är mycket enklare att bara skriva många korta inlägg än några få. Och roligare för er läsare att få mer att läsa. Lovar atat försöka skärpa mig och skriva en stund varje morgon den här veckan.

Vad har hänt? Förra veckan var det valborg och första maj. Var riktigt skönt att vara ledig en dag, och på den lediga dagen var jag så ofantligt duktig att jag sydde korsetten. Det enda som, efter den dagen, var kvar att göra var öljetterna som skulle slås in och det ordnade jag efter ett besök hos Febe i helgen. Tack för hjälpen!

image143


Sedan har en ny liten sak dykt upp i mitt liv. Ni vet, Fido, mitt marsvin? Jag läste att dom far illa av att vara ensamma och kom i kontant med Eragons, en frivilligförening som drivs av en tjej som heter Irene, och dom donar med omplacering av marsvin utan ägare. Så, i lördags var jag och fido uppe och hämtade Linn, som nya tjejen heter och dom senaste dagarna har fröknarna mest ägnat åt att bråka om vem som ska sitta och gömma sig var i buren, samt vem som ska äta vad. Men jag förväntar mig att dom blir bästa polare sen ändå!

image144