Suttonde Maj

Vojne, vojne. Ännu en dag har passerat. Lite hungrig Petra men det får vara. Åt middag för bara några timmar sedan så någon direkt panik bordet det inte vara. På sistone har godissuget varit HÄRuppe (dvs. i taket) och jag har försökt göra något åt det men det är ta mig fan inte lätt. Sooockeeer... Satt och övervägde att ÄNTLIGEN göra fattiga riddare (har aldrig lyckats få till att göra det!), men återigen, socker och kanel. Och så har jag inget riktigt, vitt bröd heller. Får kanske ta och införskaffa ett kritvitt bröd att slänga in i frysen för kommande behov. Det är ju bara luft, men wtf.

Idag blir det inte ett sammanhängande inlägg, alls, känner jag. Många tankar som studsar och som vill ut.

I morse var jag ute i stallet och klappade om Turbo och gav honom lite mat, han är för söt när han står med mulen i hinken och slafsar och mumsar. Inget bordsskick att tala om, alls, men vad spelar det för roll. En glad häst är nog bland det sötaste som finns. Tog en bild på oss tillsammans häromdagen när vi var ute och promenerade och käkade (han) och plockade (jag) gräs, det sistnämnda till marsvinen.



Appropå marsvinen, är lite orolig för lilla Rosa. Hon har haltat på ena framtassen från och till ganska länge nu, såg häromdagen att hon gick värre igen. Det konstiga är att hon inte är svullen nånstans eller reagerar speciellt när jag trycker henne på tassen så jag vet inte vad det kan vara. Har börjat ge henne lite antibiotika ifall det skulle vara början av något som tydligen heter klumptass och beror på en inflammation/infektion (minns inte vad skillnaden är och vad antibiotika botar) i tassen. Hon får även en massa c-vitamin (livsviktigt för marsvin om någon undrar) och lite salva i mungiporna mot eventuell svamp. Lilla stumpan, vad orolig jag blir för henne. Hon ska få antibiotika i någon vecka tänkte jag, och blir hon inte bra sen så får vi gå till veterinären. Känner att jag har lite otur med mina små djur och kan inte finna mig vid tanken på att eventuellt behöva ta bort henne också. Mitt hjärta blöder.

 Vad händer i veckan när Pär är borta annars?

Imorgon ska jag köra Murp och hans farbror från Uddevalla till Landvetter, Taxi Petra, kan jag hjälpa till med något? Blir nog IKEA på vägen hem också, för att shoppa lite förvaringsgrejor... har börjat röja härhemma nu när Pär är borta och det vore bra om jag fick ordning på ett och annat.

Nånkväll/eftermiddag ska jag fixa Saras och Nagges hår, och Mattias-Axel smsade nyss och frågade om jag kan klippa honom imorgon. Kanske, blir svaret. Jag vet inte om jag egentligen saknar frisöryrket, blir mest trött när folk frågar. Eller snarare, på att folk bara kontaktar mig när de behöver klippa sig. Jag har också känslor.

Torsdag kommer mamma och Rickard och "muntrar upp mig", blir IKEA, kexfabriken och de närmsta fästningarna här. Blir roligt att de kommer upp, tycker inte om att vara ensam. Blir så miserabel då, missar att laga mat och äta ordentligt. Men, det är ju SÅ jävla tråkigt.



Oh,oh! Febe, tack för komplimangen om min lilla mössa, jag är faktiskt nöjd! Och idag var jag på första mötet med medeltidsföreningen, har redan skurit ut bitar till mina skor! Så, efter nästa vecka borde jag vara på god väg att ha ett par ordentliga medeltidsskor, ett par frontskurna efter Bockstensmannens. Tog vara på spillädret för att göra remmar till mina patinor som jag ska tvinga Pär att göra åt mig snart... Så, snart är hosor+nålbundna sockor+skor+patinor ett faktum! Kom an, vintrar och höstlajv!

Nästa måndag blir det utflykt med några tjejer i föreningen till Saxylle i Borås som säljer fint ylle för 100kr metern, kanske kan hitta nån fin stuvbit att fodra min nya hätta med. Hade först tänkt knata in på lokala tygaffären och inhandla nån meter halvlinne att fodra den med, men efter lite efterforskningar så kom jag fram till att 1, det finns inga direkta belägg för att man gärna fodrade med linne (verkar som att man knappt uppskattade linne, alls, men mer om mina nyformade tankar om linne vid ett senare tillfälle) och att 2, (enligt en tjej på historiska världars forum) linne inte utgör ett speciellt praktiskt foder då det tydligen suger åt sig omgivande fukt ganska bra. Och pga. det ovanliggande yllets isolerande egenskaper så torkar det också långsamt. Så, fodrad hätta med linne = icke.

Har bestämt mig för att göra en vikingaklänning av det illröda ylletyget jag har, blev idag visad hur jag ska göra för att få ut maximalt av min meter. Börjat lära mig det här med kilar och raka bitar också, i den nya hättan siter det inte mindre än sex kilar (två bak och fyra fram) och till den gick det åt en halvmeter till en RYMLIG hätta plus tio knappar+ en hel del spill ändå. Ekonomiskt kanske.

Har lyckats missa tre samtal från Pär nu ikväll, måste vänta tills han ringer eftersom han är såpass upptagen nu... och nu, när jag satt på ljudet för att garanterat inte missa hans samtal, har han inte försökt ringa på flera timmar. Är det inte ironiskt?

Hmm... kanske blir något kvällsmataktigt trots allt. Jag är hungrig!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Då har är du snart välklädd på fötterna. Bra att du använder energin till något kreativt. Spänd på att se hur skorna blir. Lova att du lägger upp bilder. Kram

2009-05-17 @ 22:18:34
Postat av: Febe

Det var jag som skrev ovanstående, glömde namnet.

2009-05-17 @ 22:23:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback