Nålbundna sockor, andra försöket, och patinor, andra försöket.

Sådär, nu börjar det komma någon vart. Är färdig med mina nya strumpor och har kommit halvlångt på patinorna, som jag försöker jobba fram ur en stam från en sälg. Historisk, ja, enligt Elin i Albrechts Bössor som hade några tvådelade patinor från "vår" period, med åtminstone ena delen i sälg. Hårt är materialet i vart fall, så det ska bli spännande att se hur det fungerar.

Det ska fästas lite trådar på strumporna, annars är de redan färdiga! Garnet var helt fantastiskt trevligt att arbeta i, tur att jag har en massa garn till så att det kan bli mer nålbundet, nu när jag börjar fatta hur det ska se ut.

Patinorna är än så länge bara grovt tillhuggna, ska arbeta vidare med dem på onsdag. Då ska de, bland annat, skålas ur så att fötterna lättare får dem med sig (och att de blir lättare överlag, de är just nu ganska massiva) och så ska de formas till lite snyggare. Därtill ska någon form av fästanordning på, bara en sådan sak tål att funderas ett slag på.

 

Jag gillar att komma någon vart med saker, tumme upp!


Diskuterade med Anders Lindqvist förut idag, har kommit fram till att ett nytt projekt borde vara en surcot av herjolfsnessnitt, jag behöver sannerligen ett ytterplagg för kalla dagar och nätter. För ändamålet har jag beställt hem tygprover ifrån Handelsgillet, ska bli roligt att få det.

Slut för idag, och slut är jag också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0