Mi-parti struthätta

Igår fick jag ett ryck. Jag ville sy en struthätta av spilltyger. Och det gjorde jag. Tanken är att den ska gå att trä över huvudet när jag har slöja på mig och den är därför ganska rymlig. Den är den enklaste jag sytt på länge, inget foder och inga knappar! Men jag måste erkänna att jag gillar den skarpt. 
 
 

Mer nålbundet till kompisar

Jag tillhör skaran som lider lite av att se vanliga raggsockor/strumpor på lajvare med i övrigt schysst utrustning. När jag lärt känna Robin och Maria som arrangerar KH (Krigshjärta, populär lajvkampanj) har jag noterat att de inte haft jättekul grejer på fötterna. Detta måste vi råda bot på. Pimp my KH-arr liksom!
 
Till Robin valde jag ett grått ofärgat ullgarn som fick sällskap av gult, vitt och ljusblått garn. Marias fick bli bruna och vita med broderade ränder i ljusgult och ljuslila. Såhär blev resultaten!
 
 
 
De röda hjärtana på Robins strumpor är tänkta att matcha hans codpiece han har till en av sina knektdräkter. Så tro inget annat. :P

Lila cotehardie några år senare.

2010 sydde jag min första helt handsydda klänning; en lila/vinröd cotehardie med knappar i ärmar och mitt fram, mina första seriösa knapphål. Och, det syntes. Den är fodrad med grönt lille och jag hade matchat med knapphål sydda med grönt garn. Väldigt tjusigt, inte. 
 
Klänningen är sydd efter instruktionerna på la cotte simple, och minst sagt tight. Första gången jag använde den på ett lajv bkev jag knockad och när jag gracilt föll till marken spräckte jag tyget i ärmhålan. Trodde att den var för tight för att jag skulle kunna komma i den igen. Dock visade det sig att jag visst kunde ha den och då renoverade jag den, fixade nya knapphål fram och lite annat småpyssel. Fick skarva dit en ny bit tyg mitt fram, men eftersom den ändå inte är korrekt tyckte jag att det är okej. De nya knapphålen är sydda med rosa, entrådigt ullgarn. 
 
Idag tog min lillebror Rickard några bilder åt mig, dels till en grupp på Facebook och dels som dokumentation här på bloggen. Så, håll till godo! Lila klänning, version 2!
 
 
På bilderna bär jag också min vita särk sydd av linnelakan, bältet med spännet som Roger gjutit, bältesväskan med fågeln, birgittahätta, vitt halvcirkeldok i hampa samt slutligen den rosa hättan som ännu ej fått sina knappar. Lite prylar har man allt!

RSS 2.0