Att amma i medeltidsdräkt

 Jag har för ca en månad sedan fått mitt andra barn, en liten gosse. Hipp hurra! Mkt glad och snäll liten filur. Om två veckor ungefär ska vi nog åka med resten av Carnis till Ekenäs Riddarspel och jag har nu börjat se över hur jag ska bära mig åt för att kunna amma i dräkt. 
 
När stora tjejen var nyfödd började jag sy på min bruna klänning, passandes en kropp som hade ett par kilon för mkt och med snörning fram för att kunna amma i den. Nu användes den aldrig till det ändamålet, men idag är jag tacksam att jag sydde en så bra klänning då. Den passar nämligen bra nu. Så, snörd klänning är ett givet val. Men särk då? Sara som driver den utmärkta bloggen "som när det begav sig" har en del bra tips; sprätta upp särken i sidorna eller klippa sk. amningsslitsar. Jag gillar dock inte att klippa och sprätta i mina kläder, så jag började fundera. Vilken särk kan jag ge mig på. 
 
Då slog det mig. Den tjeckiska badsärken. Den har inte passat bra sedqn innqn jag fick min dotter (brösten ändras mycket vid graviditet och amning) så den kunde jag gott klippa lite i. Eller iaf sprätta. Klänningen över har en formande effekt så det gör inget om den ser dum ut på bara den. Springa runt i bara linkläder gör man ju inte ändå. Så, såhär kan en amningsvänlig outfit för sommarbruk se ut och fungera! Och notera den helt korrekta dåliga hållningen och putmagen!
 
 
 
 

RSS 2.0